1. 1

  Werd er hier vorige week nog gebakkeleid over de vraag of het bestaan van parallele universa te bewijzen was (het was), afgelopen maandag en dinsdag werd nog eens overduidelijk dat de planeet Aarde zich op een kruispunt van botsende universa met alternatieve realiteiten bevindt:

  https://youtu.be/fjGQHpsIqtg

  https://youtu.be/nD7ei48xar4

  https://youtu.be/44qc2oRfO5I?t=107

  Dat iemand zich op televisie verspreekt, dat kan gebeuren. De kans dat drie verschillende personen dezelfde verspreking maken is echter astronomisch klein. Óf de electromagnetische golven van de Fox nieuwsuitzending uit een parallel universum doorkruisten multipele dimensies en konden ontvangen worden in het onze, óf de kijker wordt hier bewust gehersenspoeld door een propagandazender, c.q. ge-gaslight, zoals mindfucken tegenwoordig genoemd wordt.

  [Update] Bij nader inzien wellicht een collectieve kortsluiting in de hersenpannen van televisie-Trumpisten, nu de eerste resultaten van het Mueller-onderzoek zich laten gelden. Clinton= evil, Trump = president, president = evil, ergo: Clinton = president. Dat gaan nog leuke taferelen opleveren, met verwrongen grimassen en vele verbale slip-ups, als het kaartenhuis van Fox News de komende maanden in slow-motion in elkaar dondert.

 2. 4

  Het Nederland van 1850 was multicultureel. Uit een samenvatting van ”De Eenwording van Nederland” van Hans Knippenberg en B. C. de Pater een kort stukje:

  Ruimtelijke cohesie
  Nederland was in 1e helft 19e eeuw een staat maar geen natie. Tot 1873 weinig interesse buiten eigen gebied. Groei tot 1870 vooral afhankelijk van lokaal bestaansbronnen:
  Den Helder / Vlissingen > Marine
  Arnhem / Apeldoorn > bouw villawijken
  Plaatsen Noordelijk > scheepsbouw
  Tilburg > wol nijverheid
  Harderwijk > handel tabak en kalveren
  Assen > ontginning en verveningen
  Tot 1870 weinig integratie buiten het westen. Weinig stedelijke specialisatie en complementariteit verhinderde het ontstaan van afhankelijkheid. Na 1870 meer ontwikkeling op nationale schaal.

  Wilders zwetste woensdag in de TK maar wat over zijn Nederland.

 3. 5

  @4 Ik had de indruk dat Wilders een mislukte poging deed om Pechtold als politieke dinosaurus weg te zetten. Hij antwoordde “Van voordat u in de politiek zat, voor 1850.” Pechtold ging daar scherp mee aan de haal. En ik neem aan dat hij voor elke periode die hij Wilders kon ontlokken enkele voorbeelden had voorbereid van dingen die inmiddels beter zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren