1. 2

  @1: De alinea

  De islam schrijft voor dat je geen eten weggooit, moslims in de wijk gooien het op straat voor de vogels. Maar er komen ook muizen en ratten op af. De container is er nog steeds niet. „Ik heb van de gemeente een schepje en een bezem gekregen”, zegt Greet. „En ik ben bijna 71.”

  vormt voldoende stof voor een comtemporaire roman, een schilderij (hyperrealistisch, surrealistisch, you name it) en inadequate politieke beschouwingen.

  /gooit geen boterhammen om zich heen voor de vogeltjes. Die redden zich prima met deze temperatuur.

 2. 5

  @4: Wat nog veel erger is, is de mogelijkheid dat Trump zijn vernedering van de Australische Premier en de Mexicaanse president, de afgelopen zaterdag in telefonisch contact, zelf heeft laten uitlekken om de vernedering publiek te maken en om zo zichzelf als rücksichtslose dictator neer te zetten.

 3. 8

  Op 1 februari resteerde nog 31,5% van de Nederlandse aardgasbuffer. Vorig jaar hadden we op 1 feb. nog 55% van de winterbuffer over. Bron: GIE
  Als het niet te koud wordt in februari dan redden we het precies tot eind maart.

  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2017/02/schermafbeelding-2017-02-02-om-15-07-00.png[/img]

 4. 9

  @8: Net zoals normaal. Vorige winter was wat abnormaal vanwege veel te warm, waardoor de reserves wat te groot waren aangelegd. Bij gevolg is dus meer dan een kwart van de aangelegde reserve niet opgestookt (dure grap!).

 5. 10

  @9: dure grap? Waarom is het duur als de voorraad niet helemaal is opgestookt?
  Het aardgas in de buffervoorraad is al betaald en wordt niet duurder door het een jaartje langer te bewaren. Of zit ik er nu helemaal naast?

 6. 11

  De ideeën van Buikhuisen zijn terug in de mode.
  Biologische factoren (een lage hartslag in rust, weinig cortisol in het bloed) schijnen een aanleg voor crimineel gedrag te weerspiegelen.
  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/onderzoekers-justitie-kijk-bij-behandeling-jonge-crimineel-ook-naar-biologische-factoren~a4456708/

  Bij de behandeling van jonge criminelen moet meer aandacht zijn voor biologische factoren, schrijven onderzoekers van Justitie.

  … ze inventariseerden hoe het jeugdstrafrecht de neurowetenschap kan inzetten. Zo kunnen met behulp van wearables, draagbare gadgets, regelmatig de hartslag, huidgeleiding en ademhaling van jongeren worden gemeten, wat een indicatie kan geven van hun stressniveau. Met speekselonderzoek kan worden vastgesteld hoeveel van het stresshormoon cortisol ze in hun lichaam hebben. Die informatie kan inzicht geven in de ernst en de aard van gedragsproblemen. Ook het verstrekken van voedingssupplementen (vooral visvetzuren) kan nuttig zijn, aldus het WODC. Er zijn aanwijzingen dat die visvetzuren bijdragen aan het verminderen van agressief en impulsief gedrag.

  Op dieet, boefjes en Big Brother houdt via het internet je hartslag in de gaten.

 7. 13

  @11: [ De ideeën van Buikhuisen zijn terug in de mode ]

  Al meer dan 10, zo niet 20 jaar terug in de mode…
  Biosociale criminologie dateert uit de 16e eeuw, Lombroso is er zo eentje uit de 19e eeuw. Dus die “ideeën van Buikhuisen” zijn er al véél langer.

 8. 14

  Iemand opgevallen dat we gisteren het grootste fiasco ooit (denk ik) van een linkse Europese politieke oppositiepartij hebben mogen zien? Labour stemde vrijwel helemaal voor de Brexit. Maar de Brexit die nu voorligt is een een keiharde Brexit. Alle bescherming voor arbeiders zal er af gaan en de NHS wordt nu “bait” voor de vrije markt. Om maar te zwijgen van de aanstaande belastingverlaging voor superrijken om van het Verenigd Koninkrijk een “fiscaal aantrekkelijke vestigingsplaats”(lees: belastingparadijs) te maken.

  Labour heeft daar gisteren allemaal voor gestemd. Het Neoliberale Walhalla, niet meer iet minder. Als er hier ooit nog iemand verhaaltjes komt blaten dat Labour zo links extremistisch is dan lach ik ze vanaf nu keihard in hun gezicht uit. Het zijn gewoon verraders. Net als die Sociaal Democraten hier die durven te zeggen dat ze voor arbeiders en minder bedeelden opkomen. en ondertussen gewoon de slaafjes van de banken en het grootkapitaal zijn.

  /veegt schuim van de mond

 9. 15

  @11: @13: Het strafrecht is gebaseerd op een filosofisch ‘mijnenveld’ en ik vraag me al lang af wanneer men nu eens de filosofen gaat raadplegen hoe we nu verder moeten. Immers, van Buikhuisen tot Swaab, al deze materialisten hebben natuurlijk helemaal gelijk: AL ons gedrag wordt veroorzaakt door onbewuste hersenprocessen (‘wij zijn ons brein’) die weer het gevolg zijn van erfelijkheid, opgelopen trauma’s etc zodat de vrije wil niet bestaat (hetgeen hersenonderzoekers steeds meer kunnen aantonen). Betekent dit dan dat niemand nog mag worden veroordeeld voor een delict, omdat ‘vrijheid’ niet bestaat? Welnu, sinds mensenheugenis hebben filosofen hierover nagedacht en er is grote consensus binnen de filosofie dat we toch (meestal) vrij zijn, ook al wordt al ons gedrag veroorzaakt door factoren waar we geen controle over hebben (op verzoek kan ik dat verhelderen). Ik ben benieuwd wanneer de discussie erover ook buiten de filosofie gaat losbarsten want het probleem lijkt urgent te worden.

 10. 20

  @10: “Het aardgas in de buffervoorraad is al betaald en wordt niet duurder door het een jaartje langer te bewaren. Of zit ik er nu helemaal naast?”
  Ja je zit er helemaal naast, maar in dit geval omdat het aardgas (aanmerkelijk) goedkoper is geworden in het afgelopen jaar. Al dat overtollig gas van vorige winter hadden ze deze zomer kunnen inkopen tegen 2/3e van de prijs van 2015. Dat moet om een behoorlijke bom duiten gaan.

  Overigens zal het met dat verstoken wel gaan meevallen deze maand. Vannacht hadden we een minimumtemperatuur van 9 graden, boven nul wel te verstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren