1. 1

  Beetje anarchistische tip bij uw ontbijtje van oom Arjan die bij Trouw geweigerd werd, gemeenerds:

  Het ‘succes’ van dit soort acties komt ontologisch niet van de initiatiefnemers, maar van de ideologisch bepaalde ontmenselijking die het politieke bedrijf in Den Haag uitstraalt. Homo economicus is een mythe, maar het merendeel van de politieke partijen gaan daar wel van uit waardoor de politiek verandert in gedepolitiseerde probleemmanagement die tot doel heeft om het gedrag van mensen ‘voor hun eigen bestwil’ aan te passen aan een systeem vanuit die mythe. Bij het loskoppelen van amorele winstmaximalisatie van maatschappelijke of geopolitieke ontwikkelingen tot zelfs in de zorg en het onderwijs en verdragen met landen waar corruptie de enige manier van overleven is, creëert het gemuteerde liberalisme een spirituele leegte waarbij het eigenlijk vreemd is dat mensen niet massaal overgaan tot ruilhandel en onderlinge dienstverlening op allerlei gebied. Zo creëert men zich een baan; wacht niet op Den Haag. Dit nationalistische en burgerlijke referendum zet geen zoden aan de dijk.

  Edit: ook in internationaal verband natuurlijk via samenwerking tussen de regio’s. Europa moet van onderen worden hersteld. Einddoel: gematigd kapitalisme. Moet mogelijk zijn.

 2. 7

  http://politiek.tpo.nl/2015/09/30/moslims-horen-niet-thuis-in-europa/

  Emeritus hoogleraar Nijmegen jeugdcriminaliteit en radicalisering Juliaan van Acker.

  ‘Veel waarheden sociale wetenschappen zijn waardeloos want bevooroordeeld’.

  Het heerlijke gezond verstand moet weer heersen.

  Oplossing ligt in het thuisland van de vluchtelingen, want:

  Dit toekomstbeeld moet mogelijk zijn want in alle rassen en etnische groepen zijn er evenveel intelligente, talentvolle en rechtvaardige mensen. Er zijn geen genetische verschillen tussen die groepen; als er verschillen zijn dan is dit een gevolg van politieke, economische en culturele omstandigheden.

 3. 10

  @9.

  als mensen er zelf voor kiezen is het geen enkel probleem, dat heet marktwerking. sommige mensen weten gelukkig dat ze het zelf niet aankunnen – die zie je bij de therapeut, dietist, elke maandagmorgen op het spreekuur bij de huisarts, in de kerk of moskee, met hun zelfhulpboekjes – als ze dan hun boodschappenlijstje doorgeven aan de verzekering die in staat is om te zeggen dat die twee flessen cola per dag niet bevorderlijk zijn voor je gezondheid, is daar niets mis mee.

 4. 11

  @10:
  Misschien zie je niet in dat het gevolg is, dat de premieverschillen betekenen, dat de beter gesitueerden zich dan privacy kunnen permitteren en de minder bedeelden uit zuinigheid hun privacy inleveren.

  Aan de galg met die idioten bij Achmea.

 5. 14

  @11.

  Dan zorg je maar dat jezelf beter gesitueerd wordt. Privilege is een recht voor iedereen? Veel mensen vinden van niet, het is een luxe van deze tijd. Doorgeslagen individualisme.

 6. 18

  @7: HAHAHAH, die vent is een beetje zweverige weirdo. Lees eens:

  http://www.cosmox.nl/boeken/europa-een-spirituele-grootmacht-juliaan-van-acker-9789402119329

  Het nieuwe Europa, uitgebreid met Rusland en Israël, zal Wenen tot hoofdstad hebben. Dit Europa zal voor de mensheid het verschil maken tussen een door de mens veroorzaakte Apocalyps of een begin van een Aards Paradijs. Weet niet hoor maar dat klinkt een beetje als retro-versie van die occulte obscure clubjes die je rond 1900 ook had in Europa….

  En uiteraard ook weer het fabeltje van de joods-Christelijke wortels van Europa:

  http://www.ministrando.org/boek_europa_een_spirituele/alleen-europa-kan-de-wereld.html

  De revolutie om een einde te maken aan het consumententijdperk, aan de voortschrijdende vervuiling en aan de eindeloze reeks oorlogen en terreurdaden, is in feite een terugkeer naar de bron van onze beschaving: de joods-christelijke ethiek.
  En tja Euro-centrisme, waarom ook niet, altijd maar weer die vermeende superieuriteit, kut hoor dat White man’s burden:

  Europa speelt daarom een onmisbare rol om de wereld te redden uit een heilloze spiraal. Voorwaarde is dat we krachtig opkomen voor onze normen en waarden. Op die manier zullen we anderen kunnen inspireren voor verantwoordelijkheid en naastenliefde. Europa staat voor de liefde en niet voor het zwaard.

  Lees dat laatste nog eens: Europa staat voor liefde en niet voor het zwaard, hahahahhaha, vertel dat een aan , nouja de bewoners van ieder niet-Europese lapje grond op deze aardkloot de afgelopen 1500 jaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren