1. 3

  @1: Canada heeft nauwelijks goudreserves (anderhalf jaar geleden voor amper $19 miljoen), dus zelfs als alles vals is, is het nog niet een krasje in de munt.

 2. 5

  @4: Dat zijn dan niet 500 jaren volgens de Gregoriaanse kalender, want de schrikkeldagen (29 februari) ontbraken tot 1582.

  Tussen 31 oktober 1517 en de invoer van de Gregoriaanse kalender hadden 16 schrikkeljaren moeten zijn, dus pas over 16 dagen is het 500 jaar geleden.

  (eigenlijk zouden wij bij zulke belangrijke gebeurtenissen met het astronomische jaar moeten rekenen, maar de Gregoriaanse kalender is nog op 1 dag nauwkeurig).

 3. 6

  @3: Het zou zelfs kunnen dat de waarde van een nationale valute ontstaat door de verplichting belasting te betalen.
  Want alle andere producten kunnen desnoods met buitenlandse valuta betaald worden.

  En nationale banken garanderen al lang niet meer dat uw bankbiljet voor een hoeveelheid goud ingewisseld worden kan.

 4. 7

  @3: Klopt, maar daar gaat het niet om, als men in staat is om goud te vervalsen dan is de kans groot dat men niet alleen die van Canada misbruikt he.

 5. 8

  @6: Dan nog is het best vervelend voor een nationale bank als je hele goudvoorraad nep blijkt te zijn, tenzij die best wel klein is. Voor Nederland zou zo’n situatie aanmerkelijk vervelender zijn, met 612,5 ton met een waarde van ruim $25 miljard (waarvan trouwens 1/5e bij de Bank of Canada ligt, dus misschien toch een beetje oeps?).

 6. 10

  @4:
  De kruistochten, de moord op de Kartharen, de slachtingen in Zuid-Amerika, de Inquisitie e.d. van de Roomse machthebbers, waren ook niet volgens de leer van het bastaard-kind van Spiekerjosef.

  Wel jammer van al die beelden e.d. tijdens de Beeldenstorm.

 7. 16

  @15: Wacht. Ik trol een stukje met u mee. De Hindoestaanse, de Boeddhistische, de Joodse, de Neopaganistische… En nu we het er toch ook niet over hebben, de geweldadigheden begaan door de Nazis, de neonazis, de KKK, de Hell’s Angels, de koppensnellers van Papoea Nieuw Guinea, het KNIL, de grootmoeders die hun kleinkinderen sokken en onderbroeken geven voor Kerst… Het zou uiterst hypocriet zijn om deze allemaal niet te noemen bij de 500ste verjaardag van de reformatie.

 8. 18

  Wat een ketterse manier om de advent in te gaan. Maar dat ‘zachte pak’ vol zelfgebreid kriebelspul waar je nog dankbaar voor moest zijn ook (aldus de generatie-die-de-oorlog-nog-had-meegemaakt) getuigt inderdaad van een satanisch talent.

  @17: Op papier wel. Maar het schijnt dat er niet zoveel meer blinkt.

 9. 19

  @10 @15 en @16: Ja hoor, beginnen jullie een beetje met hullie ook. Dat is leuk en aardig, maar off topic. Nu (oké over twee weken @5) is de herdenking van de reformatie en alle ellende die die ketterij met zich mee heeft gebracht (vergeet niet, jullie protestanten zijn de afvalligen!).

 10. 20

  @16: Het zijdelings bekritiseren van de islam blijkt een register bij intellectuele tokkies open te trekken van grote bekken die zijn weerga niet kent. Alles, maar dan ook echt alles wordt in het geweer gesteld om de islam te verdedigen. En andere religies maar in de grond blijven trappen. Zelfs vredelievende. Sick. Zelfs de Joodse medemens wordt op 1 hoop gegooid met nazies. Walgelijk.
  En dan word ik beschuldigd van trooling. Dacht het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren