SG-café dinsdag 29-11-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 29-11-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (13)

#1 rongvk

President-elect Trump laat weer eens zijn meest presidentiële kant zien. Slaat aan het twitteren, claimt dat miljoenen illegalen voor Hillary hebben gestemd en beklaagt zich over het feit dat de corrupte media hier geen bewijs van hebben gevonden: http://thehill.com/blogs/in-the-know/in-the-know/307805-trump-lashes-out-at-journalists-on-twitter-asserts-claims-of

#2 tigger

@1:
De toekomstige machtigste man ter wereld laat zich informeren door infowars met dit soort huzarenstukjes: http://www.infowars.com/pizzagate-is-real-something-is-going-on-but-what/
Ondertussen heeft hij geen tijd om zich echt te laten informeren: https://www.washingtonpost.com/world/national-security/trump-turning-away-intelligence-briefers-since-election-win/2016/11/23/5cc643c4-b1ae-11e6-be1c-8cec35b1ad25_story.html

#3 Micowoco

http://nordic.businessinsider.com/trump-meeting-john-allison-bank-ceo-abolish-the-fed-gold-standard-2016-11?r=US&IR=T

“The last possible appointment is interesting given Trump’s statements on the campaign trail have questioned the future of the Federal Reserve’s political independence. Allison actually takes that rhetoric a step further. While running the The Cato Institute, Allison wrote a paper in support of abolishing the Fed altogether.”

Nu zit de kans er al in dat Tmurp vermoord wordt door een teleurgestelde hardliner, aangezien hij in noodtempo terugkomt op beloftes, gedaan aan een rancuneuze, schietgrage meute, maar de Federal Reserve dwars zitten is pas echt spelen met vuur.

#4 Jos van Dijk

De vrije markt van de EU voldoet aan alle voorwaarden van de neoliberale utopie van Hayek, betoogt Philippe van Parijs..

Dat belooft wat voor de onderhandelingen over Brexit.

#5 Joop

http://www.nu.nl/gezondheid/4357700/rokers-langer-wachtlijst-operatie-in-yorkshire.html

Iets in me zegt TERECHT!, maar ja, ben zelf tien kilo afgevallen en gestopt met roken en overmatig drankgebruik. In het ziekenhuis kom ik eens in de tien jaar. Althans als het mezelf betreft.

#6 Emile M
#7 beugwant

@6: Ik heb altijd al een vermoeden gehad dat – binnen of buiten het MH17-werk – er een onmin of andersoortige wrijving tussen Maat en iets of iemand bij Justitie was, waardoor Maat op een zijspoor moest. Het zou me niet verbazen als straks uitkomt dat er een val voor hem is opgezet. Laten we wel zijn: als je als wetenschapper van dat kaliber voor een vaklezing wordt uitgenodigd, mag je verwachten dat je later niet voor het werk van de kaartjesscheurder aan de deur verantwoordelijk wordt gehouden als er onbedoeld een sensatiejournalist naar binnen glipt…

Het excuusgesprek tussen Maat en Van der Steur heeft anderhalf of tweeëneenhalf uur geduurd en beiden zwegen na afloop over de inhoud. Als een minister er zoveel tijd voor vrijmaakt en niemand zegt wat, dan is er meer aan de hand.

#8 Le Redoutable

Na het succes in de VS probeert de Russische geheime dienst ook de verkiezingen in Duitsland te manipuleren:
https://www.theguardian.com/world/2016/nov/29/german-spy-chief-russian-hackers-could-disrupt-elections-bruno-kahl-cyber-attacks

#9 Hans Verbeek

@8: Rusland gaat ook zeker de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen in maart manipuleren. Maakt niet uit wat je gaat stemmen, want Poetin bepaalt welke stemmen meetellen en welke niet. /sarc

#10 Co Stuifbergen

@5: Ik vraag me af of het nut heeft. Volgens mij weet iedereen dat roken ongezond is, dus iedereen heeft al een goede reden om te stoppen.
Zou dan het wachten op een operatie de doorslag geven?

Van de andere kant, als een operatie minder succes heeft bij rokers, kan dat een reden zijn om anderen voorrang te geven.
Net zoals ouderen minder snel voor sommige operaties in aanmerking komen.

#11 Co Stuifbergen

@5: Overigens geldt het niet voor operaties tegen overgewicht (obesitas).
Mensen met overgewicht gaan nu een extra reden hebben om zich te laten opereren.
Helaas bestaat er geen operatie tegen roken.

#12 Le Redoutable

@9 Putin kan niet direct de stemmen manipuleren, maar als er staks vals “gehack” nieuws a la Hillary over Rutte verspreid wordt op laten we zeggen Geenstijl, dan weet ik wel waar de schrijvers zitten.

#13 Hans Verbeek

@12: volgens mij kan Putin via stromannen gewoon stemmen kopen of de campagne van bepaalde partijen financieren. :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*