1. 3

  @1: Oorlogsmisdaden zijn in diverse verdragen en jurisprudentie gedefinieerd. Dat het dragen van niet-eigen uniformen daaronder viel heb ik nog nooit gezien. Heb jij een vindplaats?

 2. 5

  @3: Conventie van Geneve schrijft voor dat je verplicht bent om insignia te dragen van de partij tot welke je behoort, dus tenzij de americanen ineens tot koerden zijn genaturaliseerd en dienst hebben genomen in het koerdische leger zijn ze strafbaar.

 3. 7

  @6: Ik mis even in het artikel wat er precies goed nieuws is voor “links”. Het woord milieu komt niet voor in het artikel en er wordt ook geen woord gerept over het het aanpakken van de vermogensongelijkheid, emancipatie van vrouwen en minderheden, of de bestrijding van de wereldwijde armoede.

 4. 16

  @15: Zijn carrière zal er niets mee te maken hebben dat hem als kind de Nederlandse nationaliteit is afgepakt zeker? Gelukkig dat zulke doortastende maatregelen jou wel de gelegenheid geven om zo’n post te produceren.

 5. 17

  @16: Ja hoor als je alleen een dader als slachtoffer wenst te zien dan zal je ongetwijfeld gelijk hebben. Leg het maar eens uit aan die gast die nu voor zijn leven invalide is. Dat het allemaal de schuld is van het afpakken van zijn Nederlanderschap. Als hij het daarmee niet eens is is het vast een racist?

 6. 18

  @17: Je kan ook gewoon eens eerlijk kijken naar wat een bepaald beleid doet. Als je mensen die in Nederland als Nederlander geboren zijn hun nationaliteit afpakt, loop je nogal een risico dat ze de criminaliteit ingaan. Dit is daar een gevolg van. Maar dat wil natuurlijk al helemaal niemand aan iemand die de rest van zijn leven invalide is uitleggen.

 7. 21

  @18: Zo blijf je maar excuses zoeken voor de dader. Criminaliteit is geen verplichting maar een keuze. Deze schooier had met de Nederlandse nationaliteit op zak waarschijnlijk hetzelfde gedaan, zo niet erger. Of denk jij dat Turken opeens Nederlander willen zijn of zijn vanwege een stempeltje Nederlandse nationaliteit? Hoe dan ook duidelijk bewijs dat je illegalen vast moet zetten totdat ze opeens wel mogelijkheden hebben om te vertrekken. Wie bekommert zich eigenlijk nog om de slachtoffers?

 8. 23

  @21: Eh nee, jij blijft excuses zoeken voor slecht beleid. Je kan er gewoon op rekenen dat als je mensen de nationaliteit gaat afnemen, dat een deel ervan in de criminaliteit zal gaan (of dat al of geen keuze is, is een andere discussie, maar van het resultaat ben je zeker). Het is leuk dat je beweert voor de slachtoffers op te komen, maar je creëert die slachtoffers door voor dit soort oplossingen te kiezen. Daarmee wordt je gedweep met hen ongeloofwaardig.

 9. 24

  @22: of heel misschien gewoon wet en regelgeving uitvoeren en illegalen niet blijven pamperen totdat ze een verblijfsvergunning + uitkering + huis hebben maar ze gewoon eruit kieperen. Klinkt toch als zeer normaal eigenlijk?
  Trouwens waarom draai je het niet om? Bijvoorbeeld alle vrouwen, homo’s, kinderen en bejaarden vastzetten. O wacht daar zijn we hard mee bezig.

 10. 25

  @23: Niet te volgen voor mij. Als deze Turk, die illegaal in Nederland verblijft, was vastgezet of eruit gekieperd… welke slachtoffers had hij hier dan nog gemaakt? Als we die persoon die nu in het nieuws is en die een meisje heeft vermoord en verkracht, tijdens…. proefverlof!? gewoon hadden laten vastzitten om iets heel normaals zoals de maatschappij beschermen. Was dat meisje dan nog door hem verkracht en vermoord? Je bent te dadergericht.

 11. 26

  @20: Geen idee, hier ieder geval niet maar misschien in Jos van Rey land waar het volstrekt normaal is als je illegaal verklaard wordt een willekeurig iemand met 4 kogels in de rug lam te schieten, is allemaal de schuld van die Hollandse overheid, als dader kan je daar zelf echt niets aan doen.

  @24: Illegalen worden niet gepamperd totdat ze een verblijfsvergunning + uitkering + huis hebben, die krijgen ze gewoon niet en uitzetten heeft nogal zin als ze toch zo weer de grens over wandelen. Gestoorde tokkies heb je overal van roomblank tot illegaal.

  Kijk eens naar de statistieken van de VS en wat dat hardere beleid waar jij om vraagt voor effect heeft.

 12. 27

  @23:

  Je kan er gewoon op rekenen dat als je mensen de nationaliteit gaat afnemen, dat een deel ervan in de criminaliteit zal gaan (of dat al of geen keuze is, is een andere discussie, maar van het resultaat ben je zeker)

  Als je het zo bekijkt, lijkt het alsof de schuld van de criminaliteit ligt bij hen die de Nederlandse nationaliteit afnemen. Zo beredeneerd is het de verdienste van doodseskaders als die criminaliteit niet optreedt vanwege de keiharde bestraffing.

  Waar het om gaat is dat je door beleid het maken van de juiste keuzes beloont en de verkeerde bestraft. Wie als illegaal op het punt staat een misdrijf te plegen, zal zich nog een paar keer bedenken als hij weet dat hij een gerede kans loopt te worden opgesloten en daarna permanent uitgezet. Het probleem is alleen dat dit perspectief vanwege het ontbreken van grensbescherming niet kan worden geboden. En dus kun je zeggen dat de open grenzen criminaliteit veroorzaken. Dat is natuurlijk geen keuze, maar wel het resultaat.

 13. 28

  @26: O begrijp me goed. Al was hij witter als sneeuw dat interessert me niets. Punt is dat hij illegaal was en was hij eruit gekieperd dan had hij niet iemand in de rug kunnen schieten, althans niet in Nederland. En jawel want als je maar lang genoeg illegaal bent dan zorgt de zieligheidsindustrie er wel voor dat je uiteindelijk vanzelf legaal wordt + huis + uitkering. Het loont dus om te blijven hangen.
  Wat heeft de VS er nu mee te maken? Totaal niet vergelijkbaar met Nederland.

 14. 29

  @27:

  Wie als illegaal op het punt staat een misdrijf te plegen, zal zich nog een paar keer bedenken als hij weet dat hij een gerede kans loopt te worden opgesloten en daarna permanent uitgezet

  met of zonder open grenzen is het vaak zo dat criminelen niet vaak nadenken over de consequenties. Maar zelfs dan is het gewoon nonsens wat je schrijft. Boetes hoger maken zorgt niet voor minder criminaliteit evenzoweinig als hogere gevangenisstraffen. Dat is al lang bewezen. Dit soort onzin te blijven beweren maakt het niet waar. Oh en dat geneuzel over open grenzen is al helemaal larie. Of bestond er ten tijde van de grens tussen Nederland en bijv. België geen criminaliteit die grensoverschrijdend was?

 15. 30

  @28: Er is geen zieligheidsindustrie. Belangrijker: Er is geen enkele reden om aan te nemen dat diegene niet iemand in de rug had geschoten als hij was uitgezet. Wellicht was het een ander land geweest, wellicht was hij weer ingereisd, wellicht had hij het in opdracht gegeven. Wij zitten niet in die paralelwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren