1. 2

  Kan de wereldhandel eindeloos blijven doorgroeien?
  Nee, natuurlijk niet.
  In 2008 kon 61% van het mondiale GDP worden toegeschreven aan handel, volgens de definitie van de World Bank. In 2015 was dat afgenomen tot 58,3%.

  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2017/01/schermafbeelding-2017-01-24-om-11-49-28.png[/img]

  Bron: World Bank

  De daling van de olieprijs (en de prijs van andere grondstoffen) is een belangrijke factor. Maar ook de trend om globalisering terug te draaien draagt er aan bij.
  Ik denk dat deze trend de komende jaren zal doorzetten.

 2. 4

  @3 Ze is voor onbepaalde tijd geschorst en heeft zich publiekelijk uitvoerig verontschuldigd voor haar uitlatingen. Kom daar maar eens om bij de grote oranje leider, echte excuses.
  En actie voeren om iemand te laten ontslaan voor 1 ongelukkige tweet is natuurlijk niet minder kinderachtig. Zeker niet als de man die je probeert te steunen aan de lopende band ongelukkig tweet. Zonder excuses.

 3. 5

  Hij is al een paar daagjes oud, maar het grafiekje in de post van Paul Krugman zegt wel iets over het angstklimaat dat door veel partijen hoog wordt gehouden die er van profiteren. Uiteraard was de initiële sprong in angst te verklaren met 9/11, maar erna is erin de VS toch echt niet zo veel gebeurd. Haat en angstcampagnes hebben een blijvend en negatief effect.

  http://krugman.blogs.nytimes.com/2017/01/21/the-opposite-of-carnage/?module=BlogPost-Title&version=Blog%20Main&contentCollection=Opinion&action=Click&pgtype=Blogs&region=Body

 4. 6

  Hoe zouden wij nou ooit kunnen twijfelen aan de vredesintenties van onze grote vriend Israel. Echt hoor, vrede met de Palestijnen is heel erg belangrijk.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/24/gesteund-door-trump-plant-israel-nu-ook-duizenden-nederzettingen-op-westelijke-jordaanoever-6378457-a1542724

  Maar ja, door Israel te blijven steunen zijn onze regeringen medeplichtig aan een Lebensraum Politiek van de 21 ste eeuw. We hebben klaarblijkelijk niet goed genoeg opgelet bij de geschiedenisles van de 20ste eeuw. En vreemd genoeg, de Israëliërs zelf ook niet, want die eerdere oostwaardse bezetting was toch ook zo’n doorslaand succes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren