1. 1

  Als de berichtgeving over Wikileaks waar is, en er bijvoorbeeld mensen in Saudi Arabië als homofiel worden ontmaskert (met naa, toenaam, adres en alles) of als er slachtoffers van verkrachting met naam en toenaam worden blootgesteld dan vind ik het tijd om Wikileaks te laten sluiten. Ook al hebben ze hele belangrijke zaken blootgelegd. Het zijn zeer ernstige aantijgingen dit allemaal.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2016/08/23/wikileaks-brengt-privacy-burgers-in-gevaar-a1517533

 2. 2

  @1 Erger nog, als dit waar is, is het het zovéélste geval. Dat wikileaks klakkeloos alles online gooit met alle gevolgen van dien is natuurlijk al veel langer het geval.

 3. 3

  BBC’s lijst van 100 beste films van de 21ste eeuw (incl. het jaar 2000) volgens 177 critici uit alle continenten (excl. Antarctica):

  http://www.bbc.com/culture/story/20160819-the-21st-centurys-100-greatest-films

  Persoonlijk vind ik Edgar Wrights recente lijstje van zijn 1000 favoriete films op chronologische volgorde (het jaar 2000 begint vanaf 802) dan beter:

  https://mubi.com/lists/edgar-wrights-favorite-movies

  (dit tweede lijstje lijkt overigens internationaler dan het eerste)

 4. 4

  @1

  Het wordt tijd dat Assange voor een internationaal tribunaal komt.
  Wikileaks ontpopt zich steeds meer als een misdadig instituut.

  Feitelijk ben ik als burger vogelvrij. En onze overheden zijn niet in staat om mij te beschermen.

 5. 5

  @4: Internationaal tribunaal nog wel. Volgens mij heb je de prioriteiten niet helemaal op orde. Ik ken nog wel de nodige andere kandidaten (waaronder een aantal die dankzij Wikileaks bekend zijn) die eerst aan de beurt mogen voor zo’n internationaal tribunaal.

 6. 6

  En wie en waarom en welke data werden voor welke reden dan verzameld? Zie hier, het grote gevaar van data-verzamelen. Niet WL is fout, maar de verzamelaars zijn fout en hun beveiliging deugt niet. Stiekemerds en verraders zijn overal, maar klokkenluiders veel te weinig.

 7. 7

  @5

  Ik heb mijn prioriteiten helder. WL heeft geen enkel respect voor mijn privacy. (en vooral niet voor homoseksuelen in SA!) En profileert zich daar naast als politieke factor (democraten VS) WL is een bedreiging voor zowel mijn privacy als voor de democratie. En dat alles onder het mom van ‘klokken luiden’.

  Nou ja, in praktische zin zit Assange al gevangen. Ergens is er toch nog gerechtigheid. Je zou bijna in de hand van God geloven.

 8. 8

  @7: Ja, dat is inderdaad veel belangrijker dan enhanced interrogation, collateral murder en rendition programmes. Dom van me ook (dat en wat #6 zegt).

 9. 9

  Gladiool @6, bedoel als er straks in Saudi Arabië een man wordt geëxecuteerd dat het de fout is van het kwaadaardige regime aldaar en niet van Wikileaks die zijn gegevens zonder check de wereld inslingert? Even om zeker te weten waar je staat…..

 10. 10

  @8

  Precies. Ik ben blij dat je het ook in ziet. De wereld is al chaotisch genoeg. Meer chaos is niet productief.

  @9

  Je kunt nergens staan. Als de man in SA wordt geëxecuteerd is dat de schuld van WL. Zonder WL had het regime aldaar niet geweten van zijn homoseksualiteit.

  Misschien ben ik ook wel heimelijk homoseksueel en probeer ik mijn huwelijk overeind te houden mede in het belang van de kinderen. Fijn als WL dan even mijn homoseksuele voorkeur bekend maakt en mijn huwelijk in de vernieling helpt.

 11. 11

  @8: dat WL misstanden aan de kaak stelt, ontheft hen niet van de grote verantwoordelijkheid om nauwkeurig om te gaan met gegevens. Dat WL dat blijkbaar aan hun laars lapt, dit is tenslotte niet de eerste keer dat ze geen zier geeft om privacygevoelige info van onschuldige burgers, is zeker wel reden om WL niet alleen tegen een morele, maar tegen een strafrechtelijke lat te houden. WL heeft geen vrijbrief om in hun jacht tegen misstanden zelf op grote schaal misstanden te begaan.

 12. 12

  Een een slappelulmomentje, minister Koenders probeert een hele grote vent uit te hangen tegenover de ambassade van Eritrea.

  http://nos.nl/artikel/2127797-koenders-stop-dubbele-belastingen-eritreeers.html

  De ambassade fungeert als verlengstuk van een Noord-Koreaans achtige regime dat Eritreeërs alhier aan het lijntje houdt en intimideert. Mag niet hoor jongens, foei!!!!! Bert Koenders vind het echt niet fijn dat jullie dit doen.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/eritrese-intimidatie-in-nederland-breidt-zich-uit~a4232786/

 13. 13

  @9: Wat ik al me al eerder afvroeg: wie , wat en waarom. Gevaarlijke data voor bepaalde regimes? Slechte beveiliging? Wie deelt met wie? Waarom zouden de SA die gegevens niet al hebben gehad? We weten het niet. Althans, we wisten het bestaan er niet van. Nu wel. Je hebt weldegelijk iets te verbergen. Hier veilig wil niet zeggen daar veilig. En regimechanges kunnen altijd gebeuren. Overal. Altijd. Ik sta dus hier.

 14. 15

  Vrij schokkend: Je kreeg en krijgt alleen toegang tot de Clintons als je aan hun stichting doneert. Tenminste, meer dan de helft van de afspraken die Hillary Clinton buiten haar taak als minister had komen op rekening van donoren. Dit lijkt me een vorm van (waarschijnlijk legale) corruptie en gaat haar nog enorm schaden.

  http://hosted.ap.org/dynamic/stories/U/US_CAMPAIGN_2016_CLINTON_FOUNDATION?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2016-08-23-14-35-04

 15. 17

  @14:
  Iemand moet het doen. Het neerschieten van kinderen en journalisten door het Amerikaanse leger, de spionagetechnieken van de NSA… Het zijn verdomme “ONZE” overheden die uit onze naam dit soort wandaden uitvoeren en de enige manier om de machthebbers aan de kaak te stellen is het publiceren van hun geheimen. Het alternatief is dat er uit onze naam nog veel ergere dingen gebeuren. Dus ja, trek die beerput maar open. https://en.wikipedia.org/wiki/WikiLeaks#Leaks

  En kom niet aan met de BS dat Assange schuldig zou zijn aan het het vermoorden van homoseksuelen, die schuld ligt bij de Saoudi’s die met onze en Amerikaanse hulp al decennia het land leegzuigen en ondertussen hun onderdanen een ISIS-achtige dictatuur opleggen. Bedank de VVD-Kamerleden die publiekelijk lopen te roepen dat windmolens op subsidie draaien en ervoor zorgen dat Nederland een van de minst duurzame economieën heeft van heel Europa en zo de Saoudi’s aan de macht houden. Wij hebben bloed aan onze handen, het is hypocriet om dat aan Assange en Wikileaks te wijten terwijl wijzelf de politici aan de macht helpen die een organisatie als Wikileaks zo verdomde hard nodig maakt.

 16. 18

  Tigger, ik ben het eens met je rant. Maar vind je dan dat het WL ontslaat van het nalopen van hun informatie. Iets dat bijvoorbeeld het journalisten consortium dat de Panama papers met pijn en moeite heeft rondgekregen wel doet?

 17. 19

  @17

  Yeah right. Omdat we onze overheden niet vertrouwen, vertrouwen we maar op digitale nsb’ers…

  Niet dat jouw of mijn mening er toe doet. Die lui van WL zijn ongrijpbaar. Het enige wat ik kan doen is vertrouwen op wederom diezelfde overheden…. (die zelf buiten schot blijven)

 18. 20

  @19: Mischien gaat de waarheid wel weg als je je vingers in je oren stopt en heel hard LALALALALALALA roept.

  TSk, de waarheid verbergen omdat die je niet bevalt.

 19. 21

  @9: Waar heeft wikileaks die gegevens van, anders dan van dat zelfde kwaadaardige regime (dat dus de kennis al heeft die Wikileaks de wereld in slingert)?

  @13: We weten zelfs zeker dat SA die gegevens al had. Als je even op het linkje klikt, zie je namelijk meteen waar wikileaks die gegevens van heeft: Het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken!

 20. 22

  @15: Dat lijkt me sterk. Omdat dit ook elders namelijk wel gedaan wordt: De gage voor een lezing van iemand die “aan de macht is” wordt dan gedoneerd aan een goed doel (die dan vaak juist aan die mens aan de macht is gelieerd) om de schijn van belangenverstrengeling te doen verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren