1. 2

  Nujij.nl moet je natuurlijk niet op kijken. Maar ik was nieuwsgierig naar de reacties opdat asielzoekers duizenden banen opleveren.

  Mijn conclusie; kennelijk valt die werkeloosheid onder het vermeende nieuwe proletariaat nujij reaguurders wel mee.

  Liever werkeloosheid dan wat asielzoekers opvangen.

 2. 5

  In Canada zijn de conservatieve engerds weggejaagd door de kiezers, ondanks dat de boeren allemaal kwam opdagen, wordt er eindelijk weer gedacht in het belang van hele bevolking, in plaats van dat polariseren.

  Jean Trudeau een liberaal, anders dan bij ons de conservatieve vvv, zoon van een eerdere premier, wat natuurlijk weer minder is.

  Het domme is dat de winners takes it alle, dus vaak werden de liberals tegen de new democrats uitgespeeld in het voordeel van de conservatieven.

  Benieuwd of het beleid nu gewijzigd gaat worden wat milieu, bombarderen Syrië, Amerika knuffelen, en de rijken pamperen gestopt wordt/kan worden. Een goede politicus zorgt namelijk dat zijn opgelegde beleid moeilijk te veranderen is door opvolgers.

 3. 7

  In augustus werd er 1512 miljoen m³ aardgas gewonnen uit Nederlandse bodem. Te weinig om het binnenlandse verbruik (2193 miljoen m³) te dekken: Nederland was in augustus 2015 opnieuw een netto-importeur van aardgas.

 4. 11

  @8: Ja. Het is een gevolg van een wetswijziging uit 2008. Vanaf dat moment kwamen de huisvestingskosten van een ziekenhuis niet meer voor rekening van de staat maar moest het ziekenhuis dat zelf financieren. Dat leidde natuurlijk tot prijsstijgingen bij deze groep zorgverleners. Vanaf dat moment heeft Erasmus MC ook van de verzekeraars meer geld gekregen per verrichting. Daarmee hebben ze de nieuwbouw kunnen betalen en een redelijk eigen vermogen kunnen opbouwen. Het nieuwe geld is dus extra w,inst voor Erasmus MC Holding BV. De vraag wat de aandeelhouders daarmee gaan doen lijkt me maatschappelijk relevant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren