SG-café dinsdag 19-01-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 19-01-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (45)

#1 Joop

http://www.telegraaf.nl/binnenland/25029504/__AIVD_waarschuwt_voor_Russische_agenten_in_Nederland__.html

Onze publieke opinie wordt beïnvloed volgens een Engelse krant, die een geheim rapport zou hebben ingezien. Erg suggestief! Het Geenpeil referendum wordt op deze verkrampte manier onderuit gehaald.

“Volgens de Britse krant The Telegraph – dat een geheim dossier heeft ingezien van Russische beïnvloedingsactiviteiten – zijn Russische spionnen op Europese bodem extreem actief in de beïnvloeding van de publieke opinie in Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk, Tsjechië en Nederland.”

#2 Sjap

@1: Ik ben bronzen GeenPeil lid en kreeg subiet een doos gratis wodka thuisgestuurd. Heel verdacht!

#3 Lutine

@1

Het gaat wel erg in de richting van complotdenken.
Maar dat Poetin in zijn nopjes is met Geen Peil, dat lijkt mij duidelijk.

#4 Thierry

@1: Zou zo maar kunnen. Hoe dat spel gespeeld wordt kom je toch nooit achter. Dat ook de VS ineens geenpeil in de Poetin hoek begint te drukken toont echter wel één ding aan dat er wat betreft de Oekraïne zwaarwegende geopolitieke belangen in het geding zijn.
En nu we het daar toch over hebben: het zou zomaar kunnen dat de toenadering van Merkel met het dictatoriale (en NATO partner)Turkije ook ingegeven is door dergelijke belangen.

#5 Lutine

@4

toont echter wel één ding aan dat er wat betreft de Oekraïne zwaarwegende geopolitieke belangen in het geding zijn.

Lameraden. Schaliegas? Biden?

#6 Joop

@4.

Je hecht teveel waarde aan Geenpeil.

#7 Le Redoutable

@1 Gezien er in het buitenland bewijzen zijn dat groepen als het FN grote sommen geld hebben gekregen en dat er complete regeringen zijn omgekocht lijkt me deze stelling niet verkrampt, maar juist uiterst plausibel. Het lijkt mee eerder ongeloofwaardig dat ze Nederland over zouden slaan in hun propaganda oorlog. In het verleden zat de USSR ook altijd al in de Nederlandse politiek te rommelen, het lijkt me stug dat ex KGB chef Putin dat nu opeens afgeleerd is en een braaf jongetje is geworden.

Geenstijl richt zich opeens heel fanatiek op een onderwerp waar ze normaal totaal niet naar tanen. Sterker als zelfbenoemde rechtse site zouden ze juist blij moeten zijn dat de Sovjet Unie uiteen valt en er een grote handelspartner met miljoenen consumenten bij komt, feitelijk is dit een overwinning van het westen op het communisme.

De PVV kon wel wat centjes gebruiken, de Joden zullen na hun samenwerking met het FN wel niet meer zo gul zijn. Gezien de zusterpartijen van de PVV in Europa allemaal achter Putin aanlopen, zou het ook hier eerder ongeloofwaardig zijn als zij de uitzondering op de regel waren.

#8 Lutine
#9 Joop

@7.

Nou, ik zie niet in waarom ze Nederland zo belangrijk vinden, dat is typisch te groot van onszelf denken. Zoals in het verleden ook al voorkwam in de Koude Oorlog.

Maar als je de reacties op het artikel lees, zie je al hoe de ‘publieke’ opinie bij Telegraaf is beïnlvoed. Poetin wordt als held gezien, als het maar anti-EU is. Want EU is vluchtelingen, enz.

#10 Lutine

@7

Maar zou de SP dan ook centjes van Moskou krijgen? Die zitten toch ook vuistdiep in die zooi?

#11 Lutine

http://www.volkskrant.nl/binnenland/steeds-meer-vluchtelingen-vertrekken-vrijwillig~a4226905/

Er melden zich opvallend veel Irakezen aan voor vrijwillig vertrek: vorige maand 34. ‘Je kunt je niet voorstellen hoeveel Irakezen ons bellen met een verzoek om terug te mogen zodra ze door hebben hoe de situatie hier is’, zegt een IOM-medewerker.

#12 Joop

@11.

Ja, het schijnt moeilijker te zijn om hun familie over te laten komen. Maar dat komt omdat ze het te druk hebben bij de IND. Daarom loopt alles vertraging op.

#13 beugwant

@1: Longread van Peter Pomerantsev over het ‘ministerie van desinformatie’:
https://www.groene.nl/artikel/de-kneedbare-realiteit (na 3 alinea’s inloggen)
Ik kan me ook een stukje uit een (BBC?) docu herinneren waarin in Leningrad Petersburg werknemers van die leugenfabriek werden geïnterviewd.

#14 Thierry

@5: Ik ben echt serieus. Er zwerven op youtube lezingen rond van een US generaal die haarfijn uit de doeken doet hoe het zit met de Oekraïne en het belang om dat gebied bij het Westen te betrekken.

#15 Lutine

@12

Men dient hier wel attent op te zijn. Zelfdoding lijkt mij niet de manier om van asielzoekers af te komen. Ik heb een beetje de indruk dat er niet zo goed gecommuniceerd wordt richting de vluchtelingen. Veel leed is te voorkomen door een duidelijke communicatie.

#16 Thierry

@6: Ik hecht er geen waarde aan . Maar blijkbaar de VS wel.
Wat de achterliggende gedachte is weet ik ook niet. Wellicht ligt dat referendum toch wat zwaar op de maag.

#17 Lutine

@14

Het internet is een doolhof van Amerikaanse generaals die zus of zo zeggen. Met daarachter weer een horde complotdenkers die ook ergens wat gelezen hebben.

Mij lijkt -economisch gezien- Oekraine geen aanwinst voor het westen. Maar het zelfbeschikkingsrecht van Oekraine lijkt mij het allerbelangrijkste. En dat zelfbeschikkingsrecht is iets wat Poetin niet zo ziet zitten in zijn ambitie van herstel van het Russische rijk. Dat is de kwestie waar het om draait.

#18 Joop

@16.

Dus je hecht er wel waarde aan, het is gewoon een grote grap, geen enkele waarde. Maar ga door met die al die hersenspinsels, over wat en hoe, ik vermaak me kostelijk.

Ik ga trouwens wel geld verdienen aan het referendum, want ik zit een middagje in zo n stemhok. Bureau bedoel ik.

#19 Thierry

@7: Volgens mij is dat geenpeil een eerstegraads beslissing geweest van de geenstijlrredactie. De argumenten hebben ze achteraf bijeengerommeld. Ik denk zelfs dat ze dat succes niet eens hadden verwacht. Poetin had daar niks mee te maken.

#20 beugwant

@14: Dus het gaat nog veel verder dan het schaliegas in de Donjetsk dat Verhofstad voor twee rijke families moet veiligstellen?
Ik schat een Amerikaans militair belang, een back-up voor het onbetrouwbaar wordende Turkije.

#21 Thierry

@18: Jeetje, LEZUN. Ik hecht er geen waarde aan maar de VS.
Het is dat ik me te pletter verveel en niet veel anders te doen heb dan wat rond te hangen op een forum maar anders….

Had ik wat anders gedaan

#22 Micowoco

50 Jaar terug liet Uncle Sam iets vallen. 4 H-bommen, op Spanje. Gingen gelukkig niet af. Foutje bedankt!
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3404157/The-day-America-dropped-4-nukes-Spain-disaster-50-years-ago-forgotten-surviving-victims.html

#23 Thierry

@20: Ik zal kijken of ik die lezing van de US generaal terug kan vinden. Die had het idd over militaire belangen. Klonk op het moment dat ik het hoorde vanuit VS standpunt vrij plausibel.

#24 Thierry

@22: H-bommen zijn geloof ik zo’n beetje de zwaarste bommen. Daar helpt zelfs geen duck and cover meer tegen.

#25 Joop

http://www.nu.nl/algemeen/4200123/kamer-keert-zich-bebouwing-kust.html

Hahaaha, PvdA weet het niet meer, gaat waarschijnlijk tegen stemmen, en dan een meerderheid van 77 stemmen, incluis de mannenbroeders van de SGP.

#26 Le Redoutable

@10
Geen idee waarom de SP ook achter Putin aan loopt. Hun financiering is in tegenstelling tot die van de PVV vrij open en transparant dus dat denk ik niet. Wellicht durven ze uit concurrentie overwegingen niet te ver van de PVV vandaan te gaan of zien zij het als een kapitalistisch project van de EU.

@19
Bij elkaar gerommeld of voorgedrukt in handen gekregen? En unaniem besloten of heeft die Jan Roos dat doorgedrukt? Hij komt me nogal over als en fanatiek en dominant mannetje perfect voor een soort Strelkov rol. De structuur van de campagne lijkt ook verdacht veel op het Russische gerommel met MH17/Krim/Donbass, heel veel losse flodders afschieten en maar hopen dat er wat van de desinformatie blijft hangen.

#27 Lutine

@26

Ik denk ook niet dat de SP zich laat financieren door Putin.
Ik denk meer dat zij in het kielzog van de PVV wil blijven.
En dan is een beetje schoppen tegen Oekraine redelijk onschuldig.
En kunnen ze over een paar maanden ook meehuilen dat “er niet naar de burger wordt geluisterd”.

#28 Thierry

@26: Kom op zeg. GS heeft dagenlang scherven mogen ruimen na Jan Roos z’n optreden bij dwdd . Ik neem direct aan dat er een andere agenda achter zit dan het referendum zelf. Het is anti-EU gedreven maar ga me niet vertellen dat Poetin er achter zit. Wellicht komt het hem (Poetin) goed uit maar dat is totaal iets anders.

#29 Le Redoutable

@28
Moeilijk te zeggen Jan Roos kan inderdaad ook gewoon een “useful Fool” zijn voor Putin. Dat hij (Putin) innige banden heeft met clubs als het FN is echter zeker, dus waarom zou ons land overgeslagen worden? De Russen zijn vrij goed in grijze schemergebieden creëren, zie de Groene mannetjes op de Krim etc., achteraf komt dan de aap uit de mouw.

Intussen verzinnen ze op Geenstijl steeds hopelozere acties om de boel nog te redden:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/25033330/__Oekrainers_bedreigen_GeenPeil__.html

#30 Lutine

@28

DWDD kijk ik nooit, maar ik heb Jan Roos wel bij Sven Kockelman gezien. Is zijn optreden bij DWDD dan nog beschamender geweest?

#31 Thierry

@30: De man (Jan Roos dus) klapte volledig dicht.

#32 Joop

Het is lachwekkend met GeenStijl, enkel een klein dingetje over CIA en zo, verder niets over het bericht van de geheime dienst, nee, maar wel dat zij bedreigd worden door vrienden van etc uit de Oekraïne. Dat zou haast in Moskou in elkaar gezet kunnen zijn. Of nee, dat mag je natuurlijk niet denken. GS of Geenpeil is heeeeeeeel belangrijk, daar liggen ze in de Oekraïne echt wakker van.

#33 Lutine

@31
Hij wist niks. En dan val je bij Sven Kockelman door de mand.
Een van de betere interviewers in ons land. Maar ik denk dat de reaguurders van GS niet naar dergelijke programma’ s kijken.

#34 Thierry

@29: Er is net een topic over geopend. Maar ik denk niet dat GS toegang heeft tot het dbms van hetAzov Bataljon.

@32 Je kunt ook concluderen dat iets of iemand dat referendum zwaar op de maag ligt. Ik weet weinig tot niks van de situatie aldaar ergo kan geen reden bedenken waarom. Ik denk dat Lutine @17: nog het dichtst in de buurt komt. En wat ik eerder meldde geopolitieke belangen. GS ansich is in die termen totaal onbelangrijk daar heb je in ieder geval gelijk in.

Wel een mooi verhaal voor een politieke thriller btw.

#35 Bismarck

@34: Die lui in het filmpje zijn iig niet van het Azov Bataljon (het staat ook niet op hun site). Dus het kan best de GS-redactie zijn in hun vrijetijdsplunjes, al hou ik het gewoon op wat Russen die willen psy-oppen.

#36 Joop

@34.

Of ‘willen’ dat het zwaar op de maag ligt.

Maar je kan met een email naar Van Bommel of iets dergelijks het verdrag opvragen, dan heb je dat net helemaal begrepen als het referendum is.

#37 Thierry

@35: Ik had van die andere snuiter begrepen dat ze hun account hadden misbruikt. Maar mss bedoelde hij wel hun embleem. Het zou wel een giller zijn GS die een derde wereldoorloog ontketent. De etterbakken.

#38 Thierry

@36: Het schijnt idd nogal dik te zijn nog afgezien van de taaie inhoud.

#39 Lutine

@37

Welnee, je maakt GS en Geen Peil belangrijker dan ze zijn.
Nederland stelt op geopolitieke schaal niks voor en GS & GP nog minder dan niks.

Wat verontrustender is, is dat Rusland’ s schatkist leger raakt.
En ook de schatkist van de oligarchen….. Zeker nu de olieprijs/gasprijs alsmaar daalt.

#40 Hans Verbeek

@5: nee, de verkoop van de kostbare landbouwgrond aan Westerse agro-multinationals.

#41 bolke

@33: kockelman is een onbeschofte vlerk.

#42 bolke

@39: en wat is daar verontrustend aan?

#43 Lutine

@41

Dat vinden mensen die maar moeilijk stand houden bij hem.
Hij is een man die degene die hij interviewt niet gemakkelijk maakt. Types als Jan Roos vallen door de mand.

#44 Lutine

@42

Mijn inschatting is dat Poetin en zijn kliek in het nauw komt door de lege schatkist. Dat zijn momenten waarop de bevolking gaat morren. En dan is er weer een nieuwe oorlog nodig.

#45 Thierry (niet Baudet)

Zoals beloofd de link van de eerder bedoelde generaal. Voor wat het waard is. General Wesley Clark
https://www.youtube.com/watch?v=NkQxQTfq5qU

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*