SG-café dinsdag 14-04-2015

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 14-04-2015. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

0

Reacties (18)

#2 Pineaux

In een nieuw artikel van bureau Jansen en Janssen staan wat verontrustende vindingen:

In toenemende verzamelt de politie informatie over actiegroepen op het gebied van milieu, antimilitarisme en andere maatschappelijke thema’s, alsmede van personen met betrekking tot hun politieke voorkeur, nationaliteit, etniciteit en andere niet relevante zaken vanwege afwezigheid van overtreding en misdrijf.

Al het ideologisch handelen van burgers wordt gelabeld als terreur.

#3 Hans Verbeek

Meer interessant nieuws uit China:
import van steenkool in het eerste kwartaal met 42% afgenomen.

Het is kennelijk alleen nieuws als de economie van Rusland instort. Als de veel grotere economie van China begint te haperen wordt dat compleet genegeerd door de media (en de Sargasso-redactie).

#4 Hans Verbeek

Ook behoorlijk verontrustend:
Raad van State wil voorlopig geen gaswinning in Loppersum.

In en rond het Groningse Loppersum mag voorlopig geen gas meer worden gewonnen. Dit heeft de Raad van State dinsdag bepaald in een voorlopige uitspraak.
De gaswinning in Loppersum mag vooralsnog alleen worden hervat als gaswinning op andere locaties niet meer mogelijk is en de leveringszekerheid in gevaar komt.

Ongeveer de helft van alle aardgas dat in Nederland wordt verbruikt komt uit het Slochterenveld (Loppersum). Misschien moet een techneut dat even aan de Raad van State uitleggen.
Zonder het gas uit Loppersum kan Nederland niet eens in de eigen behoefte voorzien en daalt de export van aardgas naar nul (byebye aardgasbaten)

#5 Krekel

Als de veel grotere economie van China begint te haperen wordt dat compleet genegeerd door de media

De krimpende Chinese groei, waar dit stukje over kolen slechts één uiting van is, wordt al jaren genoemd in zowat elk artikel over China.

Gaat het over Xi, dan gaat het over de vraag hoe hij de krimpende groei van de laatste jaren zal aanpakken. Gaat het over corruptie, dan gaat het over de invloed ervan op de krimpende groei van de laatste jaren. Gaat het over de relatie met een van China’s buren, dan gaat het over hoe de krimpende groei die relatie in de toekomst zal beïnvloeden. Etc., etc., etc.

Dat het aan jou kennelijk allemaal voorbij is gegaan zegt alleen iets over jou. Misschien moet je de door jou verfoeide ‘MSM’ toch eens gaan lezen voordat je er kritiek op kan hebben.

(en er valt inderdaad genoeg kritiek over te uiten … )

#6 Bismarck

@4: In dat geval is de uitspraak van de RvS dus van weinig waarde, omdat het voorbehoud per definitie geldt (hoeft de verantwoordelijke minister dus niet eens te liegen).

#7 Pineaux

Serieus? Het nieuws over kwakkelende economie in China is belangrijker dan het feit dat er in Nederland een steeds groter apparaat gemaakt wordt voor het opsporen van onwelgevallige meningen? Het is niet deutschland die sich abschaft, maar die democratie.

#8 Mario

@4

Het schuddende effect is, dat deze uitspraak een direct gevolg zal hebben op, niet alleen Groningers, maar ook die gekke Friezen en die berenvellendragende zuiderburen, ‘de Drenthen’.

Een aardbeving daadwerkelijk meemaken is een gruwelijke ervaring, kan ik een ieder verzekeren. Zeer ‘onnatuurlijk’.

Deze uitspraak zal niet alleen tot gevolg hebben dat er (op termijn) meer bevingen plaats zullen gaan hebben, mede door verzakkingen over een nog groter gebied.

Dat is, inmiddels, ruimschoots bewezen. Ongeacht wat welke gaslurker ook denkt.

Uit dat nu.nl artikel:

“Van Tongeren noemt de uitspraak van de Raad van State een “overwinning voor de Groningers”. Ze zegt het een slechte zaak te vinden dat de Staat niet eerder het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen heeft opgevolgd.”

Een digitale draai om haar flaporen.

Hier is enkel maar sprake van verlies. Op langere termijn, zelfs.

Maar er is hoop.

“De voorlopige uitspraak van dinsdag is gedaan in afwachting van de definitieve uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State later dit jaar.”

Fuck politicians.

Gaskraan dicht!

“De gaswinning in Groningen is niet meteen helemaal stopgezet, mede omdat dan niet aan de gasvraag in Nederland en omliggende landen kan worden voldaan.”

Ik beef, ofzo.

#9 Hans Verbeek

@5:

Misschien moet je de door jou verfoeide ‘MSM’ toch eens gaan lezen voordat je er kritiek op kan hebben.

Uit de MSM: Chinese export onverwacht sterk gedaald
Een ander voorbeeldje van Reuters:
Chinees steenkoolverbruik daalt sneller dan verwacht.

Zoals je ziet, bericht de MSM wel over de Chinese economie. Maar dat heeft nog niet geleid tot een veranderd verwachtingspatroon.
Economen (en MSM) verwachten nog steeds dat de Chinese economie zal blijven groeien.
Ik verwacht dat men de tekens aan de wand herkent en de groeiverwachtingen wat naar beneden bijstelt.

#10 Hans Verbeek

@7: sorry Pineaux, mijn berichtje verwijst niet naar jou bijdrage, maar naar een nieuwtje dat ik gisteren ter sprake bracht.

#11 Krekel

@7: Ik wil het waanlinken, maar het is zo’n lang en warrig stuk dat ik in elk geval nu niet aan ontwarren toekomen.

Wanneer worden er precies inlichtingen verzameld over actievoerders? Bij iedere actievoerder die betrokken is bij iets als “een flyeractie tegen bont in Hengelo”? Of alleen bij bepaalde omstandigheden tijdens zo’n actie?

Ik word zo snel niet wijs uit het stuk.

#13 Bolke

@4: putin heeft vast nog wel een paar kuub over

#14 Mario

@13

Met de hand aan de gaskraan. Zo bleek en blijkt. Toch wel een beetje bijzonder, omdat Putin eerder een ‘betaalde antifascist’ was. Gezien zijn curriculum.

#15 Bolke

@14: Putin is geen communist, geen (anti)fascist, geen maffia baas, het is gewoon een ras-kapitalist muv 1 ding, waar een ras-kapitalist de normale burgers uitknijpt knijpt poetin gewoon hele landen uit.

Money talks, bullshit walks.

#16 Sjap

Uit het dagelijks leven: er rijdt zojuist een google mapsachtige auto door de wijk met de tekst DEBT CONTROL. De politiestaat is reeds gerealiseerd.

#18 gronk

@16: [img]http://proinvestory.cz/wp-content/uploads/2014/06/zpravy2.jpg[/img]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*