1. 8

  Conservatieven (zeg maar de school van JPII en Benedictus XVI) komen in opstand tegen de progressieven (zeg maar huidige paus).

  Complotten, homoscene in het Vaticaan en beschuldiging van duivelse werken. En dat alles over en nav een Synode over het gezin.

 2. 9

  @7: Kort gezegd is het de onvrede die een groot aantal leiders binnen de katholieke kerk hebben met de huidige paus.

  Het stuk van Gray (laatste link) beschrijft hoe de paus de kerk aan het hervormen is in zijn imago. Gray noemt dat het imago van de Beta-man. Een Beta man houdt immers niet van tradities en alles wat door Alfa-mannen gecreeerd is. Een Beta-man gunt het de alfa-mannen niet en is daarom tegen rijkdom. De huidige paus neemt het te graag op voor de verworpenen der aarde, hij wil de kerk vriendelijker maken voor losers, voor zondaars, en dat maakt de huidige paus een beta-man (codewoord voor LOSER).
  Er is momenteel geen consensus in de Synode over de Familie, veel kerkleiders zien de huidige gang niet helemaal of helemáál niet zitten. Problemen met pedofilie worden graag toegedekt met de mantel der liefde, maar homoseksualiteit!, Hómó’s als priesters?!

  Harige-kontenbonkers die trouwen? Dat is, in tegenstelling tot priesters die de gladde billen van een 8 jarige koorknaap stiekem gebruiken als bolletjes voor hun knakworsten, écht walgelijk! Nee dat kan niet! De kerk is overgenomen door de Saitan!

  De toekomstige paus (Eugene Pacelli) heeft deze toekomst al voorzien (in zijn allergodelijkstheid):

  “I am worried by the Blessed Virgin’s messages to Lucy of Fatima. This persistence of Mary about the dangers which menace the Church is a divine warning against the suicide of altering the Faith, in Her liturgy, Her theology and Her soul. … I hear all around me innovators who wish to dismantle the Sacred Chapel, destroy the universal flame of the Church, reject Her ornaments and make Her feel remorse for Her historical past

 3. 10

  @6
  Ja, het leven was voor de SS’er die ik persoonlijk ken, en die figureerde in de docu: ‘Zwarte Laarzen’, zeker geen pretje.

  Ook niet voor een buurman van hem, een marinier met meerdere napalm wonden op zijn lijf (Korea). Evenmin voor de vele met een tattoo op hun arm, die vol pijn wegkeken wanneer je die numerieke tattoo zag. (voor alle duidelijkheid, die zijn afkomstig uit de vernietigingskampen gedurende WW2. Waar menig PVV’er tegenwoordig aantoonbaar weer naar terug verlangt. Goh…)

  Het heeft zo zijn voordelen om als kind te spelen in een speeltuintje met nabij gelegen zgn. ‘aanleunwoningen’ van een verzorgingstehuis. Leer je wat oorlog doet, zeg maar. Dat, en een paar extra referentiekaders. Ook.

 4. 12

  @10
  Ik heb ooit een oud-nazi ontmoet die mee had geholpen met Hitlers plannen in de Baltische staten. Zelden heb ik zo veel pijn over een weggegooid leven gezien bij een mens. De man was ook nog eens aan de verkeerde kant van het ijzeren gordijn terecht gekomen. Soms is leven meer een straf dan de dood…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren