1. 1

  Hoe lang kan minister Bruins nog buiten beeld blijven bij de berichten over het malfunctioneren van het UWV? Hij is toch eindverantwoordelijk geweest voor de beslissingen over de mate van controleren.

 2. 4

  @2: Dat is een belichaming van wat politiek nu is. Afhankelijk van welke stroming, is de vereiste nu niet meer dat het iemand met kennis, kunde en benodigde achtergrond is, maar in één van de volgende categorien valt:
  – jong en aantrekkelijk
  – vermogend
  – populistisch
  – buitencategorie mafkees waar NL nog niet klaar voor is
  Ik ken hem niet, maar denk dat hij in de eerst cat valt. Ik denk dat alleen de gristelijke partijen nog niet bezig zijn met dit soort politiek, maar die compenseren het weer door als altijd de leugen mooi aan te kleden en in de etalage te zetten.

  @3: https://www.retecool.com/rob-jetten-is-de-nieuwe-nuance-koning/
  https://nos.nl/artikel/2254040-jong-politiek-talent-jetten-laat-zich-niet-gek-maken.html

  Maar goed, ken hem nog altijd niet, mijn eerste reactie was ‘hé, Clark Kent in de politiek?’ En ik durf te wedden dat het gaat werken, ongeacht of ‘ie nu prut of prima is.

 3. 6

  @5: Hoort anders toch een beetje bij de functie. Zo doet ie bijvoorbeeld ook een praatje voor de jaarlijkse regeringsbegroting bekend wordt gemaakt.

  @4: Dankje, dat beantwoordt meteen de vraag van #2: Het is de nieuwe fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer.

 4. 8

  @7

  Dat kan enkel jij bevestigen, aangezien je sinds jaar en dag russische propaganda plaatst. Was het teveel geenstijl/ dumpert, of toch dat alu-hoedje?

 5. 9

  lol..

  @5

  “De Koning hoort zich toch niet met politiek te bemoeien?”

  Nee, jijzelf behoort je verder niet met politiek te bemoeien tot je zelfs maar een beetje van deze constructie begrepen hebt.

  Veel geluk daarmee, overigens, zelf tracht ik zulks al jaren…

 6. 10

  @6 En net zoals de troonrede bij Prinsjesdag, vertolkt de koning gewoon netjes het kabinetsstandpunt.

  Ook past dit prima bij de Oranjes, Beatrix heeft in het verleden nog de Internationale Karelsprijs Aken gewonnen vanwege haar inzet voor de Europese eenwording. Dit is dan ook een onderwerp wat hen aan het hart gaat zo kan ik mij voorstellen.

 7. 11

  In ander nieuws, exit Nikki Haley. Ik hou m’n hart vast voor welke oorlogshavik Trump kiest voor de functie, na Pompeo en vooral Bolton.

 8. 14

  @4.

  Leuk jouw reactie.

  Op zijn bio wiki gelezen dat hij bestuurskunde heeft gestudeerd en daaraan zijn MSc ontleent. Overal een beetje verstand van, maar vooral het spelletje. En dat hij voorzitter is geweest van de Jonge Democraten. Dat zie je wel meer bij politici. Door de wol geverfd, ondanks zijn leeftijd.

  Maar goed, fractievoorzitter in tweede kamer is nog geen partijleider.

 9. 16

  Oh, op Twitter van onze minister president kan je al lezen dat Rob Jetten op torentje langs is geweest. Er werd gesproken over samenwerken, en ik maar denken dat het parlement de regering moest controleren.

 10. 17

  216: “en ik maar denken dat het parlement de regering moest controleren.”
  Zal wel aan een paar gemiste lessen maatschappijleer (en/of geschiedenis) liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren