1. 1

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/opheffen-visumplicht-turken-op-haar-na-rond~a4293580/

  Hoe is het toch mogelijk, Turkije krijgt onder voorwaarde voorlopig groen licht om visum vrij te kunnen reizen naar Europa. Aan 64 van de 72 voorwaarden zijn voldaan, en carrière-politici in Brussel verwachten dat binnenkort aan alle eisen voldaan wordt. Ook deze dus:

  “Ensure that freedom of movement of citizens of Turkey is not subject to unjustified restrictions, including measures of a discriminatory nature, based on any ground such as sex, race, colour, ethnic or social origin, genetic features, language, religion or belief,
  political or any other opinion, membership of a national minority, property, birth, disability, age or sexual orientation. Carry out related full investigations when needed.”

  Dat vind ik knap, gezien de opsluiting van 2000 journalisten daar. Daarbij is de huidige voorzitter van de Europese Raad momenteel bijna dagelijks in gesprek met een columniste die landarrest heeft vanwege haar mening.

  Maar goed, op 8 mei zei men nog niet te marchanderen met de voorwaarden et cetera…..

  Conclusie: net als met de toetreding tot de euro van Griekenland, de toetreding van Roemenië tot de EU, het niet naleven van de mensenrechten, het niet naleven van de eigen statuten van de ECB… enzovoorts maakt de EU zichzelf weer volledig belachelijk door zijn eigen voorwaarden weer niet toe te passen.

  PS:
  http://www.europa-nu.nl/id/vk3om48rurzf/nieuws/duitsland_wil_verlenging_van?ctx=vh6ukzb3nnt0&tab=0

  Duitsland als advocaat voor grenscontroles. Het kan vverkeren.

 2. 4

  Godver..

  http://www.nu.nl/media/4256118/ebru-umar-spreekt-met-rutte-mogelijke-beveiliging.html

  Enorm triest dat het zover heeft moeten komen. Ik hoop dan ook oprecht dat justitie, binnen de kaders van de wet, er alles aan doet om ook deze bedreigers op te pakken en naar de rechter stuurt.

  Geweld en/ of bedreigingen, tegen wie dan ook, is volstrekt acceptabel.

  Van gepaste afstand wens ik Ebru Umar dan ook heel veel sterkte en wijsheid toe, in deze lastige/ complexe situatie. Voor haar, alsook haar naasten.

 3. 5

  Zal je net zien…

  is volstrekt ONacceptabel.

  In mijn hoofd schreef ik eerst niet acceptabel, vandaar die enorm achterlijke fout.

 4. 6

  @4:
  Hoe bedoel je “dat het zover heeft moeten komen”
  Dat heeft ze bewust opgezocht door willens en wetens in Turkije de president te beledigen, wat daar tegen de wet is, en vervolgens mensen op twitter uit te dagen om aangifte te doen. Daarnaast heeft ze er ook een handje van om alle nederturken en -Marokkanen voor rotte vis uit te schelden.
  Dit is precies de aandacht die ze heeft opgezocht en volgens mij dan ook wilde krijgen.

 5. 7

  @6:

  Daarnaast heeft ze er ook een handje van om alle nederturken en -Marokkanen voor rotte vis uit te schelden.

  Wilders en zijn aanhang doen niet anders.

  Wilders wordt op kosten van de belastingbetaler beschermd.
  Heeft zij daar volgens jou ook recht op?

 6. 9

  @7:
  Helaas wel, net als Wilders. De staat moet de veiligheid van haar inwoners zo goed mogelijk beschermen.
  Ik heb echter met geen van beiden medelijden…

 7. 10

  @6

  En dat rechtvaardigt doodsbedreigingen en/ of allerlei verwensingen?

  Want dat stel je namelijk. Iemand schrijft/ zegt iets wat sommigen niet oké vinden, dus mogen ze die persoon X aan doen. Want: geen medelijden met.

  Sowieso dubbel wat je zegt..

  De staat moet de veiligheid van haar inwoners zo goed mogelijk beschermen.

  Wat nu dus -helaas- in gang is gezet. Maar Umar (of wie dan ook) moeten niet zeuren, want dat hadden ze X of Y maar niet moeten zeggen/ schrijven. Maar ondertussen moet de staat hen maar beschermen.

  Los van het feit dat een aantal zwakzinnigen hier op Sargasso (hoi!) denken dat ik geweld goedkeur/ goedpraat, verafschuw ik dit. Mede omdat ik heel goed weet wat het is en doet – of kan doen. Dit in tegenstelling tot sommigen.

  Geweld is niet acceptabel. Tegen niemand.

  Pleurt aub een end op.

 8. 12

  @9: Trolletje Umar zou achteraan moeten aansluiten, in de rij van duizenden vluchtelingen die van haar mochten verzuipen.

 9. 13

  @10:
  Toen vorig jaar een echte Nederlandse journalist in Turkije gevangen werd gezet, zei juffrouw Umar dat ze dat over zichzelf heeft afgeroepen. Nu ze zelf in dat pakket zit, is de situatie volgens haar niet te vergelijken en zit ze dagelijks in media zielig te doen over dat ze wordt aangeklaagd. Nee, ik heb geen medelijden met dat hypocriet stuk verdriet, ze heeft het over zichzelf afgeroepen.
  Dat gezegd hebbende, vind ik doodsbedreigingen te ver gaan. Ondanks dat zij Syriërs wel dood wenst. Ik ben blijkbaar wat humaner dan juffrouw Umar.

 10. 15

  @12
  Bekend mee, en deels eens. Eerder gaf ik hier al aan dat ik nog wel een paar in het buitenland vastzittende gevangenen “ken”. Deze gevangenen ken ik niet persoonlijk, verdere omstandigheden wel, ftr. Oh, en dit ook. Iets met prioriteiten. Umar was niet de enige. Ook al waren er bepaalde, -oh, ironie toch-, zeer actief betrokken pvda’ers bij het directe welzijn van haar, na inhechtenisneming.

  Evengoed zie ik dat niet als een rechtvaardiging van doodsbedreigingen en meer, aan haar adres – waarvoor er nu een zogeheten veiligheidsprotocol wordt gemaakt. Oh, en die van/ voor haar naasten, ook. Mind you.

  Overigens enorm veel dank voor de link @2
  Zeker bruikbaar.

  @13

  Ondanks dat zij Syriërs wel dood wenst. Ik ben blijkbaar wat humaner dan juffrouw Umar.

  Zie hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren