Overleg Catshuis onderbroken

Reacties (21)

#1 Spam

Dat geeft de burger moed.

#2 Bismarck

De onderhandelingen in het Catshuis zijn woensdag eerder dan gepland afgebroken.

Hoezo? De planning was toch dat ze tot eergisteren zouden duren?

#3 pedro

Bij de formatie was de wil om op het pluche te gaan zitten nog groot. Nu er langzamerhand verantwoordelijkheid genomen moet gaan worden voor het eigen beleid wordt die wil kleiner.

#4 majava

Heeft niets om het lijf. Dit kabinet blijft zitten als de eigenaar van een allang afgeschreven auto die van alles mankeert en die bij elkaar gehouden wordt door ijzerdraad, slangenklemmen en Wynn’s producten. En maar denken dat ‘ie goedkoop rijdt…

#5 Teun

“De partij van Geert Wilders zou nauwelijks bereid zijn om consessies te doen om de economie te hervormen.”

Dat hadden Rutte en Verhagen toch van mijlen-ver aan kunnen zien komen? HRA, AOW, ontslagrecht, gezondheidszorg; bij de PVV hoef je met geen enkele hervorming aan te komen – alleen dom snijden, maar dat hebben ze al gedaan.

Nog een keer 16 miljard wegsnijden zonder hervorming killt de economie helemaal. Dat weet zelfs een VVD-er en gelukkig hebben we Europa om hervormen te belonen door evt. relaxatie op de 3% norm. Zou bij Rutte al stiekem door het hoofd zijn geschoten: “was ik toch maar voor Paars gegaan…”? Dan was’ie er nu al uit geweest.

#6 Harm

Dat worden interessante verkiezingen.

#7 Spam

Het kan natuurlijk ook gewoon een slecht toneelstukje zijn.

#7.1 Harm - Reactie op #7

Dat is het sowieso, maar de vraag is welke bedoelingen er achter steken. Wil Wilders zich op deze manier nog eens presenteren als “linkse” volksheld om zo de verkiezingen in te gaan? Hij voelt de hete adem van de SP in zijn nek.

#7.2 salvatore - Reactie op #7

Het grote lekken is begonnen; trek je pak maar vast aan, hang de vlag uit;WE krijgen VER……………………………………………………………….

kiezingen.
Al snap ik de sceptisch van, de toneelstukjes theorie; Dit is echt einde verhaal,zwaar OVER tijd.
Dan nog , weinig om te juichen…want ” de rest” van “onze” vertegenwoordigers…zie ik ook weinig structurele duurzame visie en hervormingsgezindheidt in onze waarden,en kwaliteit.
1/1,5 jaar geen regering lijkt me dan ook een welkome als mede noodzakelijk intermezzo; ter bezinning;

En vooral de economie,woningmarkt,gezondheidszorg etc zonder,destructieve waanzin wetten; eindelijk weer kunnen bloeien en groeien.
YES WE CAN and will do SO SER!

#8 Teun

Heeft Wilders al z’n dwangmatige Twitter-keutel over het gebeuren achtergelaten? Hij moet snel zijn, want via de NRC is het preventive-Zwarte-Pieten al begonnen.

#9 Reinaert

Als het CDA slim is breken ze nu en zetten ze Wilders weg als onbetrouwbaar, dat kunstje kunnen ze wel aan rat Verhagen overlaten.
Wedden dat dit zetels oplevert en dan Emile Teurlings op de bok.
Ik zou zo spindocter kunnen worden.

#9.1 salvatore - Reactie op #9

ja ,je hebt idd een punt;dat is de enige ‘winst’ (en daar draait het om in ons holland toch?) hier nog kunnen “boeken” dat zou idd een meesterzet zijn, nog iets van de reeds begraven partij te redden. Als ik ccda was, had ik je als spindoktor in dienst genomen,was er zelf niet opgekomen,maar je hebt een stevig punt,en het enige cda…nog (ooit) kan maken…

hiep hiep hoeree weg ermee!

#10 Peter

Ah, Rutte een tijdje demissionair. Alvast een lijstje opmaken welke onderwerpen ‘controversieel’ moeten worden en waar Rutte I (en laatste) niet mag over beslissen.

#10.1 McLovin - Reactie op #10

Alsof Rutte zich daar wat van aan zou trekken zo, een lijstje…

#11 Taco Zip

Als Wilders het stuk laat lopen op van die onnozele punten als een Gulden referendum en wat kleingeld bij ontwikkelingshulp dan zie ik hem daar geen enkel voordeel uit halen. Ook de PVV achterban zal niet begrijpen waarom de PVV niks weet te doen met haar machtspositie.
Gouden kans voor Rutte en Verhagen om Wilders te lozen en Samson uit te nodigen en het land te laten zien dat zij wel op grote issues beslissingen kunnen nemen.

#12 salvatore

we kunnen vannacht iig nog speculeren tot we een ons wegen.
de dageraad, zal duidelijkheid brengen; maar over 1 ding zullen allen 17 miljoen op hollandsche bodem verblijvende burgers eenduidig over zijn;
In holland,is de Hollandse lente begonnen. Voor onze natuur te vroeg (??)
voor ons klimaar te laat?
En voor zolang als het duurt dan , want in holland kan het vriezen of dooien, en zaterdag, de lente weer winter lijken/schijnen,of dat dusdanig beleeft wordt;al weten de vogels de hommels en de bomen wel beter;
het sap stroomt waar het gaan kan.

#13 Spam

Wat een idiote vertoning is dit eigenlijk. Eerst een of andere vage mededeling de wereld in laten slingeren en dan geen commentaar meer geven. Zeg dan niks.

Verder is het CDA weer als vanouds onderhands aan het zwartepieten. Dat duidt volgens mij toch wel op echte problemen.

#14 Sjiek

Het kabinet Rutte (1) is klaar. Het sentiment is veranderd sinds de verkiezingen. De SP trekt nu meer kiezers dan de PVV. De steun voor de PVV-agenda brokkelt af.

Wilders zal moeten breken en hopen op een goede verkiezingsuitslag. Hij heeft geen andere opties.

Geert Wilders heeft zijn finest hour gehad. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat. Heb wel behoefte aan nieuwe mensen in de politiek voor bijvoorbeeld Sap, Pechtold, Verhagen en Wilders.

#15 Joop

Nou, jemig zeg, het theaterspel van Wilders is weer voorbij. Natuurlijk wil hij laten zien dat zijn populistische standpunten, de gewone man Henk en Ingrid, dat hij die beschermd. Maar daar meent hij niets van zoals een echte populist gewoon is. Dus gisteren zag je een foto dat hij als een kindje wordt getroost door de premier. Ik lag van mijn stoel van de humor. Hij kan goed spelen. Jammer, dat die domme kiezers van hem zich zo gemakkelijk laten naaien. Nogmaals Wilders is en blijft iemand die achter de VVD standpunten staat: uitkleden overheid, schild voor de zwakkeren minderen, bedrijfsleven heeft voorrang, de bevolking staat op de tweede plaats.

#16 Joop

Dat bedoel ik, zoals meneer Slob dat verwoordt:

“Niet veel mensen in Nederland snappen dit, wat er hier nu allemaal gebeurd is. […] “Mogelijk hebben we hier naar een toneelstukje gekeken. Maar dan was het wel een hele slechte voorstelling.”

#17 piet

wishfull thinking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*