Ook het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek meent opgelicht te zijn door Henk Krol

En overhandigt een dossier aan het OM:

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek overhandigt het dossier over een subsidie die Henk Krol kreeg voor een nooit uitgevoerd organisatieonderzoek voor de Gay Krant, aan het Openbaar Ministerie. De toenmalige hoofdredacteur, nu Kamerlid voor 50Plus, kreeg in 2010 een subsidie toegezegd van 39.000 euro.

Maar uiteraard zal er volgens Krol weer helemaal niks aan de hand zijn.

Open waanlink

 1. 1

  Volgens het artikel had Krol (of de Gay krant) de helft als voorschot ontvangen.
  De andere helft is niet betaald.

  Het Stimuleringsfonds is wel slordig geweest, want het heeft geen poging gedaan de eerste 19.500 euro terug te vorderen.

 2. 2

  Dit is niet Krol, dit is een systeem opgezet om corruptie te legaliseren, een greep in de staatskas wordt een subsidie. Subsidies worden verdeelt op basis van nepotisme, waarbij het niet vreemd is dat de subsidie ontvanger in de commissie zit die de subsidie verdeelt.

  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2011/10/Rijk-geeft-blindelings-6-miljard-euro-subsidie-uit-ELSEVIER319270W/

  Op het advies van de Rekenkamer om subsidies beter te evalueren volgens vastgestelde criteria, antwoordt minister van Financiën Jan Kees De Jager (CDA) in een eerste reactie aan de Rekenkamer dat de informatievoorziening over subsidies vanaf 2012 beter wordt. Hij wil echter geen kwaliteitscriteria voor subsidies vaststellen.

  De Rekenkamer adviseert het kabinet om subsidies waarvan in een evaluatieonderzoek is aangetoond dat ze geen effect hebben, in eerste instantie stop te zetten, tenzij de ministers goed kunnen uitleggen dat dit niet de bedoeling is. De Jager is geen voorstander van zo’n standaardregel.

  Hier wordt duidelijk dat subsidies bedoelt zijn als blanco cheque.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren