NSA gekortwiekt

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Liberale democraten en libertarische republikeinen maken einde aan de ongebreidelde afluisterpraktijken die door Edward Snowden aan de kaak werden gesteld.

Open artikel

Reacties (7)

#2 Bismarck

@1:“Seriously? A program that creates a database that does not contain personal identifying information, and that can be accessed only under a statutory process overseen by a special court that Congress established precisely in response to the Seventies spy scandals, is reminiscent of the black-bag tactics that marked those scandals?”

Vanaf hier ben ik je link gestopt te lezen. Als je een telefoonnummer geen “personal identifying information” vindt, heb je wat mij betreft afgedaan. En dat “special court” is een rechtbank achter gesloten deuren die geheime uitspraken doet na een ook volledig geheim proces en waar de staat altijd de enige partij is. Volledig oncontroleerbaar dus.

#3 Niet JeZus

Ik geloof er eigenlijk niks van.

@2 Bismarck: De NSA heeft geen telefoonboek dus nee, die weten niet welke naam bij welk nummer hoort /sarcasme

#4 Henk van S tot S

In de praktijk zal het er op neerkomen, dat een en ander nog iets stikemmer/meer in het geniep zal plaatsvinden.

Dat de mensen, die deze “tak van sport” bedrijven, zich aan de wet houden is net zo waarschijnlijk als dat atheïsten naar de kerk gaan ;-)

#5 Vipsania Agrippina maior

Wat @4 zegt. Het is inmiddels uitgegroeid tot een eigen industrie (en er zal economisch ook flink voordeel mee worden gedaan). Maar symbolisch is het wel goed dat de Patriot Act is gevallen. Toch grotendeels aan een klokkenluider te danken. En McCain huilie-huilie zien doen is altijd een bonus.

#6 AndreSomers

Nog lang niet ver genoeg natuurlijk. Elke niet-Amerikaan is nog altijd volledig vogelvrij in ogen van de VS. En mogen ze het zelf niet, dan halen ze het toch gewoon via de buren?

#7 Bolke

En wat is nu precies het probleem, het is niet alsof de NSA zich iets van die Patriot Act aantrok.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*