Nooit meer een rolletje Kodachrome…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (8)

#1 Sil

They give us those nice bright colors
They give us the greens of summers
Makes you think all the world’s a sunny day, Oh yeah
I got a Nikon camera
I love to take a photograph
So mama don’t take my Kodachrome away


Paul Simon

#2 larie

Het gaat verder. Een foto (momentopname) maken werd zorgvuldig gekozen. Nu lopen de lieden, als ze iets bezoeken, met een camera op een oog. Zo kunnen ze later zien waar ze geweest waren.

Alsmaar die smartphones paraat…zucht.

ps: heb een iphone4 maar gebruik ‘m zorgvuldig.

#3 KJ

@Sil; Leuke plaat, maar me wel altijd afgevraagd waarom al die product placement in muziek nou helemaal voor nodig was.

Gelukkig nieuwjaar trouwens, iedereen.

#4 Sil

@3

Dat vond Neil Young ook

Het liedje doet me vooral denken aan toen ik nog een klein Silletje was en met mijn camera erop uit trok. Toen spookte het dagelijks door mijn hoofd.De productplacement heeft zijn werk trouwens niet goed gedaan want ik heb altijd Ilford en Fuji film gebruikt.

Die tijd is nu voorbij, nooit meer scheef van de chemische dampen om 7 uur ’s ochtends moeten stoppen met ontwikkelen omdat het licht word. Nooit meer schelden op stofjes. Het belichten van een CMOS sensor en de instant gratification van het LCD schermpje hebben het hart uit de fotografie gehaald.
Mama they took my Kodacrome away.

/lifelog Maak er een mooi jaar van.

#5 Tjerk

Als je nog wat plaats over hebt in je garage: http://boingboing.net/2009/12/08/homebrew-kodachrome.html

#6 mb

mensen, menesen, wat een geklaag. Koop nu een schitterende analoge middenformaat camera van een fotograaf die overstapt naar digitaal. Hassies, Bronica’s, mamiya of pentax 645/67 zijn spotgoedkoop (body + objectief voor 500 euro is mogelijk) leveren je tonnen aan lol op. Je fotografie wordt er beter van en als je een foto maakt heb je niet achteraf dat gezeik van mensne die willen zien hoe het is geworden en dat het nog een keer moet.

En MF blaast vrijwel alle DSLR’s weg.

#7 Sil

@MB

Ik heb een Rolleiflex 6008. Een prachtapparaat, die heb ik maar in bruikleen gegeven aan een fotografe. 10 frames tussen de rolwissels en handmatig scherpstellen past niet bij mijn manier van fotografie. Tevens ben ik bang dat er over een jaar of 5 geen betaalbare film meer is.

#8 Bismarck

@6: Beter kun je nu rolletjes van die chemische troep gaan hamsteren, nog een paar jaar wachten en diezelfde dure camera’s voor een prikkie op een rommelmarkt kopen, als niemand anders meer munitie heeft.

Tenminste als je gewoon graag nostalgisch in de prehistorie wilt blijven leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*