Miniquote: The Labour Threat

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

The Labour Party is now a threat to our national security, our economic security and your family’s security.

– David Cameron, 13 september 2015

De taal van dictators om te legitimeren waarom ze aan de macht moeten blijven. Pas op het Rode Gevaar!
In het verleden vaak reden om partijen door de geheime dienst te laten volgen en de mensen te dwarsbomen.
Maar dit is toch 2015? En het Verenigd Koninkrijk is toch een democratie?

Open artikel

Reacties (5)

#1 Thallmann

Marx was duidelijk over zijn plannen, een door communisten geplande revolutie waarin de communisten zich van alles wat niet communistisch was zouden ontdoen, zijn volgelingen gaven dit de genocidale invulling die Marx hier mee impliceerde. Valt allemaal terug te lezen in Das Kapital.

Als anderen deze dreiging ter harte nemen zijn roden ineens lieve jongetjes die zoiets nooit in hun hoofd zouden halen, en is het direct quoteren van Marx en andere communisten rechtse paranoia.

#2 Grolschje

Overdreven taal. Maar in een democratie mag je nou eenmaal zelf bepalen wat je zegt. Zelfs dingen waar Sargasso het mee oneens is.

Ook boos zijn om een hyperbool van Cameron om vervolgens zelf met de meest achterlijke taal over dictators en geheime diensten te komen. Nice.

#3 su

[img]https://pbs.twimg.com/media/COyueHyWUAAxX56.jpg:large[/img]

#4 Bismarck

De implicatie van “The Labour Party is now a threat to our national security” (zeker als de regeringsleider het zegt) ligt er nogal dik op, al helemaal voor mensen met het gedachtetreintje van #1. Als er een Thallmannachtige bij één van de geheime diensten rondloopt, zou die het zomaar als een sein kunnen interpreteren.

#5 Christian Jongeneel

Dit soort idiote aanvallen uit conservatieve hoek maakt het voor Corbyn natuurlijk wel makkelijker om de partij bij elkaar te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*