M5S onder vuur vanwege ramp met brug in Genua

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Genovese activisten van de beweging M5S noemden in 2013 verhalen over het gevaar van instorting van de brug ‘sprookjes’.

Het standpunt van de huidige regeringspartij is verwijderd van de website, maar in het webarchief nog wel te achterhalen.

In Italië wijst iedereen naar iedereen als het gaat om de schuld van het drama dat aan zeker 35 mensen het leven kostte.

0

Reacties (2)

#1 majava

Dat schuldigen aanwijzen is vaste prik. Ik las onlangs dat de populistenregering een onderzoeksresultaat ook niet nodig achtte om nu al een dader aan te wijzen en te straffen.

Ik vraag me alleen nog af bij wie de (eind)verantwoordelijkheid ligt voor wegonderhoud. Als private partijen het uitvoeren, dan lijkt het me sterk als dat niet gecontroleerd wordt.

#2 Bismarck

@1: Als er niet gecontroleerd wordt, lijkt me wel overduidelijk dat de overheid verzaakt heeft. Je kunt veiligheid niet aan de markt overlaten zonder enige controle. Maar goed, ook in dat geval zal Salvini nog altijd de schuld aan de vorige regering geven (al lijkt het er op dit moment op dat hij de wegbeheerder al bij voorbaat als zondebok aanwijst).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*