Laten we om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen meningen op internet filteren en verbieden… Opstelten weer in de bocht.
Laten we om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen meningen op internet filteren en verbieden… Opstelten weer in de bocht.
Reacties (10)
Dat kan ook alleen maar in Nederland he… een televisiepresentator die openlijk lid is van een of andere rare sekte afvaardigen om een krabbel onder een fascistisch document te zetten:p
Nou, nou, zo waar iets nuttigs besproken.
Opstelten heeft gewoon heel cynisch en rustig zitten te wachten tot het volgende incident en kan nu rustig zijn gang gaan. Want “ben jij voor terrorisme of zo?” We hebben het helaas maar te slikken en het gaat jaren kosten om het terug te draaien (als dat zelfs lukt.)
Veiligheidsdiensten hebben gewoon gefaald ondanks bizar hoge budgetten en mogelijkheden. Het zou de verantwoordelijken sieren als ze eens aan zelfkritiek gaan doen.
Déjà vué
Ik was in 2005/2006 even hoofdredacteur van de IndischeBuurt.nl
Er was toen precies die rel met de Moslimcartoons. Ik mocht ze niet plaatsen van het jongetje dat bestuursvoorzitter was, omdat die bang was dat ze bij hem de hals kwamen doorsnijden. Of zoiets.
Wat een fantasie. Niemand is bij het bestuur de hals komen doorsnijden. Maar ik ben wel bijna alle dagen mijn handen vol tijd kwijt geweest aan alle ranzige opmerkingen over schapen, geiten en de herenliefde. En ik ben in de bres gesprongen om tegen de meer serieuze commenters uit te leggen dat we allemaal maar gewone mensen zijn.
Die comments, daar krijgen mensen daadwerkelijk voor betaald. Ik zou dat niet onderschatten.
http://www.zeeburgnieuws.nl/archief/subfr01-september06.html
Dus (spuug) die Opstelten heeft nog gelijk ook..
Deze reactie verbaast me niets. Ik zag vorige week op de Duitse tv een collega van Opstelten van de Beierse CSU ook misbruik maken van de situatie: laat niemand nu aankomen met betere bescherming van de privacy, zo zei hij ongeveer, we moeten nu alles inzetten op terrorismebestrijding. Ruim baan dus voor massale, onbegrensde surveillance.
Wacht, @4 ik kom op mezelf @3 terug.
Het zijn allemaal valse dilemma’s van het kader
“Ik ben voor onbegrensde surveillance als de fascisten maar niet aan de macht komen. ”
Maar als je je zo radicaal opstelt dat je pleit voor onbegrensde surveillance en het afschaffen van de uitingsvrijheid, hoef je op die manier maar op te zitten wachten, tot het eerste de beste broodoproer en dan zit blonde greet aan de knoppen.
Beter dus om te pleiten voor gematigd surveilleren en een beetje meer vertrouwen in de mensheid. We willen allemaal veel geld. En niemand wil graag dood. Wat een toeval.
Je zou bijna spontaan een complottheoriegekkie worden die beweert dat die aanslag een vooropgezet plan van de diverse inlichtingendiensten was.
Je zou bijna denken dat ze t expres doen om een boel geld te verdienen aan politieke onrust en een instabiele euro. Bijna, dan. Bijna.
Er was een tijd dat Europese elites het briefgeheim in hun grondwetten verankerden. Dit is niet meer die tijd:
http://www.bbc.com/news/uk-politics-30778424
Buma vandaag weer is een typisch geval van de “nuttige idioot”. Opstelten zal in zijn handen wrijven nu hij als “slap” wordt betiteld.
Maar ik zat nog te denken over het falen van veiligheidsdiensten. Zo’n AIVD heeft geweten dat er geen shariawijk in Den Haag bestaat, want dat is waar ze zich toch vooral mee bezighouden naar ik aanneem (los van wat mensen die er van uitgaan dat RaRa nog bestaat).
Dus:
– dat is niet doorgegeven naar de betreffende ministers.
– of wel doorgegeven en genegeerd (met name door Asscher).
Vraag die dan meteen opkomt: waarom?
Wat betreft Frankrijk. Waarschijnlijk zijn er in het netwerk signalen geweest dat er iets stond te gebeuren, zonder precies te weten wat (ga ik maar van uit.) Veiligheidsdiensten zijn gewoon aan een democratische grens gekomen en zullen toch meer moeten gaan investeren in informanten. Geen enkele terrorist die echt gevaarlijk is gebruikt nog een mobiel of communiceert belangrijke informatie via internet. Elke wetgeving die daarop is gericht heeft een ander doel.