1. 3

  Heel slim van Wilders, hij heeft al die gestoorde LPFers eerst buiten boord weten te houden en kiest nu heel slim de een of twee man die niet volslagen debiel zijn (even los van het gedachtegoed dan).

  Voor Eerdmans is het natuurlijk ook veel beter, bij de VVD is er grote kans dat een extremist als Eerdmans er later weer uitgeknikkerd wordt of op een zijspoor beland. Bij de PVV is het duidelijk wie de beslissingen neemt en Eerdmans zou meteen een van de invloedrijkste figuren binnen de partij kunnen worden.

 2. 5

  Misschien had Eerdmans Rita uit het slop kunnen trekken, maar dat is nu te laat. Rita is gone. VVD is te elitair en te polderachtig, dan blijft de PVV over. Het was beter om het nogmaals met Pastors te proberen, er is genoeg ruimte voor een rechtse traditionele volkspartij.

 3. 7

  Joost ‘laat de tanks maar door de straten rollen’Eerdmans nu pas bij de PVV?ik had dat al eerder verwacht, maar het duurt natuurlijk even voordat je kan accepteren dat je zelf niet ‘de grote leider’ bent, maar moet luisteren wat Wicked Wilders Wil.

 4. 8

  @5: Nog meer versplintering op rechts zou rechts geen goed doen (niet dat ik dat erg vind overigens ;)). Er is al een rechtse Volkspartei met Geert Wilders. Elitair rechts (de Gordon Gekko’s van deze wereld en natuurlijk de bouwwereld) zit in potentie bij Rita. Voor de mensen die rechts, maar fatsoenlijk zijn is er de VVD. Ik zie niet echt ruimte voor een vierde partij.

  Overigens vond ik Eerdmans stiekem altijd wel een leuke vent. Erg rechts, maar welbespraakt en hij kwam vaak over als een redelijk iemand.

 5. 11

  @Hermann

  Een ‘Godwin’ is een verwijzing of vergelijking in de argumentatie maken naar de WO II. Volgens een Amerikaan waarvan de naam Godwin luidde is dan de discussie afgelopen.

 6. 12

  Misschien is het niet zo slim van d’n blonden Geert: Eerdmans zou een geduchte concurrent kunnen blijken in een partij die eigenlijk geen democratie of kader, en maar 1 leider duldt. Laat ik Zeus bidden dat dit de ondergang van de PVV inluidt.

 7. 13

  @Kop; ik wil niet pedant zijn, maar de wet van Godwin zegt niet anders dan dat als het aantal posts in een online discussie oploopt, de kans dat er een vergelijking met Hitler gemaakt wordt, naar 1 toe loopt.

 8. 14

  fuck off met godwin, dat is bedacht door mensen die je kunt vergelijken met Hitler en die geen ander weerwoord hebben dan heel hard Godwin roepen

 9. 15

  Eerdmans is een politiek lichttgewicht.
  Hij was niet in staat om samen met Pastors een partijprogramma te maken. Gaf in die tijd af op Wilders en werd gesteund door de bouwwereld.
  Hij kletst wat in een radioprogramma maar dat wil nog niet zeggen dat hij visie heeft.

 10. 23

  Klaplong: vind je het een foute opmerking, rare opmerkingen is schering en inslag op dit forum (waar overigens niets mis mee is)

 11. 24

  Om dat te bepalen is informatie over de motivatie achter de opmerking nodig zodat, dat ontberende, “rare” wel voldoet als impliciet verzoek om die informatie.

 12. 25

  @ Kop van juut en Rene
  Ja eigenlijk wel ja. Van mijn verblijf bij onze oosterburen heb ik een heel belangrijk “adagium” of motto geleerd: “Nicht argern, nur wundern”

  Dit was een halfwassen poging daartoe. Een poging dus om me niet te ergeren aan het onbegrijpelijke karakter van de opmerking betreffende “de neger”. Het is een halfwassen poging omdat ik het net niet tot aan de verwondering heb weten te brengen en tot een vraag heb kunnen komen, waarschijnlijk uit donkere vermoedens over waarheen de dialoog zich dan zou ontspinnen.

  Ik heb me ook niet volledig kunnen onthouden van iets dat op een waarde oordeel lijkt vandaar “rare” in plaats van “bijzondere”.

 13. 26

  Ik vind het handig voor in de Kamer. Roept er weer iemand ‘Joost mag het weten’, dan kan hij voortaan mooi even naar voren lopen om er het zijne van te zeggen.

 14. 29

  Nu Bob Smalhout, Ferry Hoogendijk en consorten nog, dan zijn we weer helemaal terug bij af. Lijstverbinding met de nieuwe ouderenpartij van Jan Hagel. Dat wordt weer lachen, mense, van onze belasting cente!

 15. 30

  Zojuist gelezen op Volkskrant.nl:

  Politicus Joost Eerdmans begint een burgercomité tegen onrecht. Dat heeft de huidig wethouder van Capelle aan den IJssel maandag tijdens een persconferentie in Den Haag bekendgemaakt.

  Het strafrecht is volgens het oud-LPF-Kamerlid nu nog te veel gericht op daders en niet op slachtoffers. Eerdmans wil een gebiedsverbod van 25 kilometer voor moordenaars en verkrachters. Veroordeelde pedoseksuelen moeten levenslang krijgen.

  Er is volgens eerdmans acht keer meer geld voor daders dan voor slachtoffers. Slachtoffers hebben recht op volledige schadeloosstelling, te betalen door de dader.

  Eerdmans heeft zijn comité opgericht met nabestaanden van moordzaken. Het motto luidt: ‘Wie barmhartig is voor de daders doet onrecht aan de slachtoffers’. Eerdmans wordt voorzitter van het vier man sterke comité. Hij blijft parttime wethouder in Capelle aan den IJssel.

  Het motto doet mij wat raar aan; barmhartigheid lijkt mij namelijk best een goede eigenschap.

 16. 31

  @30: “slachtoffers hebben recht op volledige schadeloosstelling, te betalen door de dader”.
  Leuk plan. Dader de cel in (op staatskosten) het slachtoffer naar een resort- naar-keuze. Dat laatste op kosten van de dader, of via besparing door versobering van het gevangenisregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren