Met een tweet over #wittepiet!
Leuk detail: om 18:15 was het Sinterklaasjournaal afgelopen en om 18:32 stond de berichtgeving bij De Telegraaf online.
Met een tweet over #wittepiet!
Leuk detail: om 18:15 was het Sinterklaasjournaal afgelopen en om 18:32 stond de berichtgeving bij De Telegraaf online.
Reacties (14)
Joost Piet in De Telegraaf!
fixed
Eh ja. Ik moet zeggen dat ik trotser ben op eerdere vermeldingen hier.
Jeuj, een heuse celebritwee in ons midden.
En, hoeveel miljoen nieuwe volgers heb je nu?
De tweet werd vanochtend ook voorgelezen in het radio 1 journaal …
Het bevreemdt me dat vader Joost nu niet bedenkt wat zijn dochter van zijn houding zal vinden later, over enkele jaren, wanneer pieten niet langer zwart zijn vanwege de dan algemeen geldende consensus dat het racisme was.
Pas maar op, nu sta je bij de Telegraaf op de radar.
Twitter als volwaardige nieuwsbron brengen… Niet alleen door de telegraaf, maar ook door het NOS journaal… Ik zal er wel nooit aan wennen…
@7: +1. Nu bijna standaard ook in nieuwsberichten van NOS Teletekst “op Twitter was men negatief/positief over…”
Als mijn kinderen ‘not a single fuck’ zeggen, krijgen ze een draai om hun stroopwafel.
Kennelijk is de consensus op Sargasso dat je geen racist bent zo lang je de juiste argumenten hanteert. Racisme met algemene instemming, zeg maar, waar veel begrip voor opgebracht wordt. Lekker stiekem trots zijn op dat je zelf niet zwart bent.
@10: Leg uit. Er is meerdere malen geschreven over waarom persoon A van persoon B vindt dat deze een racist is, waarbij vaak woordenboekdefinities voorbijkomen. Het “lekker stiekem trots zijn” begrijp ik derhalve niet.
@11: Je hebt gelijk. Het is niet vanuit een heimelijk gevoel van -blanke- superioriteit, maar het is juist de stellige overtuiging dat alles wat ‘blank’ is per definitie als superieur mag worden beschouwd. Zelfs als men zich er op voorstaat niet racistisch te zijn, sluipt de gedachte dat blanke oplossingen altijd superieur zijn, zoals bij het 11-jarige meisje in Canada dat een inheemse behandeling tegen kanker krijgt. Grote verontwaardiging bij de blanke commentator, die meent dat de blanke oplossing voor kanker chemo-therapie is en hooghartig de inheemse therapie wegwuift, zonder ook maar een idee te hebben van wat het inhoudt en of er iets bekend is over de effectiviteit. Het is inheems, dùs zal het wel niets zijn. Van die kleine dingetjes zoals dit, maar het zijn er zo ontzettend veel, dat een weldenkend mens er niet aan voorbij kan gaan.
@12 Ik heb twee woorden voor je: wetenschappelijke methode.
Maar hé, wetenschap is natuurlijk ook een complot om de blanke superioriteit uit te dragen.
@12: Nu begrijp ik het beter. Ik vind je aangehaalde voorbeeld niet sterk. Als ik het goed begrijp meende de rechter dat men de inheemse behandeling op grond van de vrijheid op religie moest toestaan. Waarmee er verontwaardiging is waarom de ene religie wel en de andere religie niet een vrijstelling krijgt.
Daarentegen is er zeker een waarheid in wat je zegt: Dat “wij” in het “verlichte Westen” tegen alles in “minder ontwikkelde landen” kijken met een zeker dédain. Soms gaat racisme heel subtiel, bijvoorbeeld in België wordt een gekleurde mens heel snel in het Frans aangesproken (Belgische koloniale geschiedenis: Kongo).