IPCC rapport: meer extreem weer door klimaatverandering

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (13)

#1 Steeph

Te zwak voor een aparte waan, dus hier maar even.
Bericht overheid:
http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2011/11/18/nederland-goed-op-koers-met-kyoto-verplichtingen.html

Harde data:
http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=81395NED&D1=3&D2=57&D3=a&HDR=T&STB=G1,G2&VW=G

Oftewel, NL haalt het alleen door steeds meer emissierechten te verhandelen. Zwak.

#1.1 Herman Vruggink - Reactie op #1

Mee eens. Een schijnvertoning

#2 Hans Verbeek

Ben jij al bang genoeg?

@Steeph: geen nood, een recessie doet wonderen.

#3 Hans Verbeek
#3.1 pedro - Reactie op #3

Eergisteren leek er een ijstijd aan te komen, want toen was het kouder dan vandaag? Vandaag is het warmer, dus de aarde warmt op?

O nee, wacht. Vroege sneeuwval in Kazakhstan. Nee, dan kan die opwarming niet waar zijn? Dat is alleen maar bangmakerij.

#3.2 majava - Reactie op #3

Zware sneeuwval ergens is geen extreem weer of klimaatramp en heeft daarom niks te maken met het onderwerp. Waarom dat dan aanhalen?

Niemand is hier bang, dus praat dat niemand aan. Als je niet met die ongefundeerde verdachtmakingen stopt Hans, dan ga ik je wel gewoon lul noemen!

#4 Anton

COP17 komt eraan, tijd om de climagitprop machine weer eens flink op stoom te brengen. Kijk op http://wattsupwiththat.com/ voor al uw ‘Weer is geen Klimaat’ debunking.

#4.1 majava - Reactie op #4

Ik kijk daar af en toe, Anton. Ik zie daar alleen niet wat jij nu zegt er te kunnen vinden.

#4.2 about: - Reactie op #4

Ik heb daar ook eens gekeken en vond een goede grap: ze stellen dat ze als overtuigde denialists toch (bij nader inzien, of beter: weer) gelijk hebben. Het is volgens hun idee thans echter wel zo dat de temperaturen toe nemen door het broeikaseffect en CO2 – maar dat is gunstig!

#5 Hans Verbeek

@majava: waarom is zware sneeuwval geen klimaatramp?
De VN vindt zware sneeuwval in Monogolië wel een klimaatramp.

In de Oekraïne dreigt de oogst van wintertarwe te mislukken door de vroege inval van de winter.
De sneeuwstorm in de VS op 29 oktober had ook rampzalige gevolgen.

Waarom wordt er voortdurend gewezen op de ernstige gevolgen van de CO2-uitstoot, die ons in de toekomst nog te wachten staan? Waarom worden nooit de positieve kanten van de klimaatverandering en de gestegen CO2-concentratie belicht?

#6 majava

@Hans: Heel makkelijk. Jij komt met een link over zware sneeuwval die als je hem leest gewoon gaat over zware sneeuwval. Dat is geen klimaatramp. Probeer niet de doelpalen te verzetten, want dat lukt je niet ongemerkt. Het was (003) helemaal niet je bedoeling om aan te geven dat extreme winterse omstandigheden ook een klimaatramp kunnen zijn. Dat zeg je nu ineens wel. Hebben Carlos, Steeph (of ik) ergens gezegd dat klimaatextremen alleen maar iets met hitte, droogte en vooruit, vloeibare neerslag mogen gaan? Nee hè.

Dan jou linkjes in 009. In de eerste link lees ik:
“A spell of intense cold, with temperatures plummeting to minus 40-50°C followed a very dry and long summer and autumn which produced insufficient fodder to feed livestock during the winter months. Such extreme weather is known locally as a Dzud.”

In je tweede link dit:
“Adamenko said that the long drought that started in the middle of summer sharply had changed to cold weather, which did not allow plants to develop enough for hibernation.”

Oftewel, het is slechts voor een deel de winterse omstandigheden, die ook nog eens niet abnormaal zijn voor de regio, die er voor zorgen dat er lokaal ‘rampzalige’ omstandigheden ontstaan. New York eind oktober was dat niet. Dat was ongemak en in westerse landen hangt er een prijskaartje aan ongemak. 3 auto’s vast in de sneeuw in NY is ongeveer hetzelfde waard als 40 onbewoonbare huizen en een dode in Mongolië.

Bottom line is dat je door de mand valt. Je deed een Anthony Watts. Die kan ook niet tegen het aantonen van z’n leugens en gebruikt de hele zijlijn om de doelpalen maar te kunnen blijven te verzetten.

#6.1 Hans Verbeek - Reactie op #6

Joh, dan val ik toch door de mand… ik kan daar echt niet mee zitten.
Het gaat mij om het uitwisselen van informatie en gedachten. Ik vind gelijk krijgen niet zo belangrijk.

#7 mark3000

Op welke basis zou Nederland risk management moeten verbeteren?
Stijgende zeespiegel? Zo ja, hoeveel cm kunnen we aan? Wat is de kans dit aantal cm’s wordt gehaald en in welk jaar..

Ik krijg het niet gegoogled, kom alleen op wat artikelen van het KNMI uit. Maar die constateren alleen maar het feit, trekken daar ook geen conclusies aan vast. Iemand van jullie nog een interessante bookmark hierover?

Ik vind de conclusies van het gelinkte artikel van carlos vrij vaag, globaal en zwak.

“For instance, in northern Europe, there is high confidence in a very likely increase in heavy rain and snowfall.”

Hier kan ik niet zoveel mee, Als Erwin Krol dit zou zeggen over het weer van morgen.. dan kijk ik liever zelf op buienradar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*