Groot treinongeluk bij Amsterdam met meer dan 45 (zwaar)gewonden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 Ernest

De NS zelf noemt het een “aanrijding”.

#2 DJ

Update: Door de treinbotsing in Amsterdam zijn ongeveer 125 gewonden gevallen. Onder hen zijn 56 zwaargewonden: 14 zijn zeer ernstig gewond en 43 ernstig. Nog eens circa 70 passagiers zijn lichtgewond geraakt. Alle gewonden zijn inmiddels uit de trein gehaald. Dat heeft een woordvoerder van het KLPD zojuist gemeld.[x] [x]

#3 HansR

Gewonden inflatie : 42 zwaargewonden waarvan er 18 in het ziekenhuis moesten blijven.

Laten we eerlijk wezen, een gewonde die niet in het ziekenhuis hoeft te blijven is iig niet zwaargewond. En als we iemand met een schrammetje bij de gewonden tellen dan kan het aantal hoog oplopen ja.

En ja, dat er een dode is te betreuren is ernstig maar dat er met de aantallen gewonden wordt gemanipuleerd is ook niet best.

#4 Ernest

Gisteravond op AT5 een staaltje misverstand zien ontstaan. Toevallig hoorde ik een live-nterview met de KLPD-woordvoerder. Hij zei: er zijn zo’n 70 lichtgewonden en “in de vijftig ernstig gewonden”. Daarvan maakte de studiopresentatrice meteen: er zijn zeventig gewonden waarvan vijftig ernstig gewond. De persoon die de “ticker” typte, had het wel goed gehoord en die typte 70 lichtgewonden en meer dan 50 zwaargewonden. Maar een paar minuten later werd het toch: “70 gewonden waarvan 50 ernst”. Dat “ernst” zal wel een technische/typfout zijn. De presentatrice bleef bij haar verkeerd begrepen uitleg van de KLPD-er en het kwam ook zo op de website van AT5 en werd later zo opgepikt door nu.nl. Pas na weer een uur kwamen de “correcte” cijfers op teletekst en dergelijke: circa 70 lichtgewonden, 56 zwaargewonden, waarvan zo’n 13 ernstig.
Het is wel leuk, al die live-verslaggeving, maar de reporters en presentatoren moeten wel blijven opletten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*