Behalve in een ketel rechtsstatelijkheid is demissionair minister Grapperhaus kennelijk als kind ook in een ketel racisme gevallen. In een Kamerdebat sprak hij met klem tegen dat Nederland een narcostaat is: “nee, want dan stond hier iemand met een exotische achtergrond.” Bij1-Kamerlid Simons wees hem er fijntjes op dat de drugshandel evengoed een oer-Hollands fenomeen is.

Grapperhaus had natuurlijk allang weg moeten zijn, vanwege zijn verantwoordelijkheid voor de rafelende rechtstaat waardoor we als samenleving steeds weerlozer worden (en vanwege zijn vermogen om boeken te schrijven over dit verval zonder enige hint naar zijn eigen rol hierin) maar nu kon dit toch echt niet meer uitblijven: Grapperraus!

P.S. We voegen grapperraus.nl toe aan een serie waarin eerder al opblokken.nl en oprutten.nl verschenen. Het lijkt zowaar wel of racisme endemisch is in de Rutte-kabinetten.

Open artikel

Reacties (4)

#1 KJH

Storm in een glas water lijkt me. Leuke bezigheidstherapie voor het Nederlandse na-oorlogse verzet om zich boos te maken over dit soort onbenulligheidjes, maar het leidt gvd wel af.

#1.1 Joost - Reactie op #1

Ach kom op. Dit soort ‘onbewust’ racisme is precies wat het probleem is in dit land en een van de oorzaken van bijvoorbeeld de toeslagenaffaire. En de weigering om te reflecteren op de uitspraak is ook tekenend. Hij had ook kunnen zeggen: “oh ja, dat bedoelde ik niet, excuses”. Maar in plaats daarvan doet ie een double down en maakt het erger. Rutte, Stef Blok en nu Grapperhaus laten zien hoe men kijkt naar mensen met een kleurtje.

Maar als je zelf niet het slachtoffer bent van dit soort racisme is het natuulijk makkelijk om het af te doen als een ‘onbenulligheidje’ of een ‘storm in een glas water’.

#1.2 Anna@999 - Reactie op #1.1

Zo is het maar net: deze man formuleert ook hopeloos, meestal zap ik weg, want de tijd om als domme kleuter toegesproken te worden is echt allang voorbij. De vasthoudendheid van S. Simons in het bewuste debat, was bewonderenswaardig, want hij bleef volharden, herhalen, zonder enig excuus. Juist die houding is zó ergerlijk en vooral moedwillig. Geen narco-staat? Kom een keer bij ons in de havens van Rotterdam kijken…. en ga dan weer terug naar de advocatuur met je arrogante gezwets.

#2 Jos van Dijk

Nog een dingetje. Grapperhaus heeft nu tot tweemaal toe van zijn onbetrouwbaarheid laten blijken tegenover zijn eigen ambtenaren. Twee jaar geleden beloofde hij geen onderzoek te doen naar de klokkenluider die de WODC-affaire aan het licht had gebracht. ‘Dat past niet in de cultuur die ik voorsta,’ zei hij. Het onderzoek kwam er toch.. Nu gaat de Rijksrecherche onderzoek doen naar het lekken van geheime stukken vanuit de NCTV. Eerder beloofde Grapperhaus nog aan de Tweede Kamer dat er geen onderzoek naar klokkenluiders bij de NCTV zou volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*