De WikiLeaksparadox

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De WikiLeaksparadox

Gaan transparantie en anonimiteit samen?

0

Reacties (4)

#1 Erik

Nee, maar dat had iedereen met een beetje gezond verstand zelf kunnen bedenken. Wikileaks kan nooit het bewijs vormen van een misstand, maar door publikatie op Wikileaks kunnen misstanden wel aan de kaak worden gesteld, en dan kan verder onderzoek uitwijzen wat er precies aan de hand is.
Zoals het artikel ook al aangeeft gaat het niet alleen om de ‘klokkenluider’, maar ook om wie bepaalt wat wel en wat niet op de site komt, net zoals ik bij een ooggetuigeverslag van een journalist ook niet weet wat hij niet vertelt en wat mij in zijn plaats zou zijn opgevallen.

Toch zie ik niet in waarom Wikileaks niet een nuttige ontdoofpotter zou kunnen zijn. Je moet ’t alleen niet meteen heilig verklaren.

#2 Bismarck

Dit is natuurlijk een geheel nieuw probleem, waar de dodebomenmedia nooit last van heeft gehad.

#3 Jonas

Het leukste zou zijn dat er een Nederlandse versie van Wikileaks zou komen. Zo kan iedereen vanuit eerste hand geïnformeerd worden over kennelijke misstanden in Nederland.

In Parool stond zoiets over de Noord-Zuidlijn, de Zuidas, de konijnenplaag op Roggeplaat en de erectie van Job Cohen.

#4 Martijn

@2: Wel anders: de journalist weet (vrijwel) altijd zelf wie zijn bron is. Maar in het gelinkte artikel zelf wordt dat allemaal diepgaande besproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*