1. 1

  Het was nog niet verboden omdat het al verboden was en het daarom niet nog eens kon worden verboden. Volgens de Hoge Raad dan. Maar inmiddels is een wet aangepast zodat het wel nog eens kan worden verboden hoewel het al verboden was.

  Het lijkt mij overigens gezonder om al het roken te verbieden waar kinderen verblijven, zoals op schoolpleinen en in speeltuinen, maar ook gewoon waar een groep kinderen zich bevind, desnoods in een park tijdens een uitje met de klas. Met een rookverbod heb je ook een blowverbod te pakken.

 2. 6

  We zijn vanochtend overgegaan op de WordPress 3.5. Deze versie is wat strikter met veiligheid, waardoor een de plugin die het mogelijk maakte om reacties te bewerken het niet meer deed.

  Voor de nerds: WordPress’ wpdb::prepare functie accepteert nu alleen nog maar meer dan 1 argument. Dus de query met daarin minimaal een te vervangen waarde, en de waarde die moet worden gesanitized. Dat is ook logisch, want anders valt er natuurlijk niets te sanitizen en is het gebruik van de functie doelloos. Zie ook: http://make.wordpress.org/core/2012/12/12/php-warning-missing-argument-2-for-wpdb-prepare/

  Ik heb de plugin aangepast.

 3. 7

  Betekent dit dat elk weblog waar deze warning nog verschijnt dus nog kwetsbaar is voor een sql-inject aanval? Dan zullen de Google servers straks wel staan te roken.

 4. 8

  Nee, niet per definitie, maar het is in sommige gevallen wel mogelijk.

  In ons geval was er geen gevaar omdat het geen user input was. Feitelijk gezien is de prepare dus niet eens nodig, en kan een gewone query gebruikt worden.

 5. 9

  Ik neem aan dat je als school, even los van de burgemeester, zelf ook zulke regels kunt stellen?

  Overigens is het originele bericht een beetje ambigu. Er wordt gesproken van een blowverbod, maar even later staat ‘wie betrapt wordt met een joint’, wat suggereert dat je ook geen onaangestoken waar bij je mag hebben.

 6. 10

  En zouden de scholen en leraren, die dat tot nu toe oogluikend toe hebben gestaan, nu plotseling wel aan gaan pakken?

  Symboolpolitiek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren