Amsterdam Post verliest Google advertenties

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (156)

#1 Anna

Ik zou beter moeten weten, maar het is toch van een verbluffende triestheid én hilariteit dat de “aangever” gelijk als potentiële moordenaar wordt aangemerkt.

Overigens ga ik er vanuit dat Sargasso de AP zal steunen mocht PayPal ze gaan blokkeren?

 • Volgende discussie
#2 Carlos

Waarom, tegen het bevriezen van de tegoeden van Gadaffi hebben we toch ook geen bezwaar gemaakt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#2.1 Anna - Reactie op #2

Nou ja, Het Vrije Internet en zo.

#2.2 Carlos - Reactie op #2.1

Vrijheid van Fascisme heb ik nooit verdedigd. Ik ben nog van de Oude Stempel: tegen fascisten helpt alleen het Rode Leger.

 • Volgende reactie op #2.1
#2.3 majava - Reactie op #2.1

Die vrijheid verdwijnt niet als één bron van inkomsten wegvalt. Of je moet willen zeggen dat de vrijheid van het internet hangt of staat met financiering van de site. Dus hoe meer inkomsten, des te vrijer het woord?!! Anna, dat is gewoon bizar. Je zit er niet een klein beetje naast.

 • Vorige reactie op #2.1
#2.4 kevin - Reactie op #2.3

Vind je dat ook van de oproep aan Paypal om bepaalde rekeninghouders te blokkeren? Wat de fuck heeft een bank te maken met jouw politieke voorkeuren?

 • Volgende reactie op #2.3
#2.5 Carlos - Reactie op #2.4

Triodos weigert anders wel klanten die niet-duurzaam zijn. Of ze bestaande klanten ook royeren weet ik niet, maar ik weet wel dat ze continue hun (grotere) klanten doorlichten op duurzame performance.

 • Volgende reactie op #2.4
#2.6 kevin - Reactie op #2.4

Wie bedoel je met klanten? De rekeninghouders? Dan is het net zo fout.

 • Vorige reactie op #2.4
#2.7 Anna - Reactie op #2.3

Een paar artikelen geleden op deze site wordt verdedigd dat PayPal niet zomaar uitgevers van incest- en bestialiteitsboekjes mag blokkeren omdat banken een taak van openbare nutsvoorziening vervullen. Dan vraag ik me gewoon af of het faciliteren van opperste, beledigende domheid niet op dezelfde manier beschermd dient te worden.

 • Vorige reactie op #2.3
#2.8 Olav - Reactie op #2.7

Ik zie wel een verschil tussen het faciliteren van betalingen (door Paypal) en het geven van geld door het kopen van advertentieruimte (door Google).

 • Volgende reactie op #2.7
#2.9 Anna B - Reactie op #2.7

Olav: ik ook!

 • Vorige reactie op #2.7
#3 L.Brusselman

Google wil een crypto-fascistische site niet van ads voorzien,is dat erg ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 majava

Aan AP en eventuele sympathisanten: dus een commercieel bedrijf moet niet zelf kunnen bepalen op welke sites ze hun ads willen plaatsen? Moet ik hier als boomknuffelende klimaatterrorist liberale marktprincipes gaan zitten verdedigen? Moet niet gekker worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4.1 jos van Dijk - Reactie op #4

moeten de liberale marktprincipes de vrijheid van meningsuiting bepalen of hebben we daar wetten voor?

#4.2 majava - Reactie op #4.1

Die vrijheid is niet in het beding. Lees #9 maar.

 • Volgende reactie op #4.1
#4.3 kevin - Reactie op #4.2

Dus zolang je er maar niet teveel last van hebt, is het geen censuur? Dit zijn wel degelijk gederfde inkomsten. Niet dat ik de AP dat gun, maar hier wordt wel degelijk schade geleden omdat hun mening iemand anders niet bevalt.

#4.4 majava - Reactie op #4.3

Censuur? Lul niet. Die site is er nog gewoon inclusief elk ooit geschreven woord. Het staat iedereen vrij om te doneren en bovendien te adverteren. Dan maar niet via Google.

 • Volgende reactie op #4.3
#4.5 kevin - Reactie op #4.3

Er wordt wel degelijk schade geleden.

 • Volgende reactie op #4.3
 • Vorige reactie op #4.3
#4.6 parallax - Reactie op #4.3

Wacht even: je roept censuur omdat een private partij geen deel meer wil uitmaken van iets?

Alles verder in orde?

 • Volgende reactie op #4.3
 • Vorige reactie op #4.3
#4.7 richard E - Reactie op #4.3

vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar het mag je natuurlijk geen geld kosten.

 • Vorige reactie op #4.3
#4.8 Joop - Reactie op #4.1

Hoeveel unieke bezoekers heeft AM? Ik dacht dat het al niet meer bestond. Dan vragen zij waarschijnlijk teveel voor de advertentie ruimte op de site.

Meer info: http://www.adfactor.nl/tariefkaart staat AP niet bij, maar geeft wel een indicatie. Zie bij AP trouwens nergens iets voor advertisers.

Belangrijkse is aantal bezoekers en inschatting van of het bij jou doelgroep zit. Politieke voorkeur is niet van belang. Als ze maar geld hebben en dom genoeg zijn jouw producten te kopen.

 • Volgende reactie op #4.1
 • Vorige reactie op #4.1
#4.9 Sil - Reactie op #4.1

De mening van AP is blijkbaar niks waard.
Da’s marktwerking.

 • Vorige reactie op #4.1
#5 Inje

Na een snelle blik te werpen kom ik tot de conclusie dat het nogal een ongure site is. Kan we voorstellen dat google niet met hen in zee wilt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 kevin

Gemengde gevoelens, hier. AP mag liever gister dan vandaag opgeheven worden, maar die censuur van bedrijven ben ik ook flink klaar mee. Heeft Sargasso zo’n kort geheugen? https://sargasso.nl/archief/2012/03/14/paypal-en-de-nieuwe-censuur/

The Internet has become an international public commons, like an enormous town square, where ideas can be freely aired, exchanged, and criticized. That will change if private companies, which are under no legal obligation to respect free speech rights, are able to use their economic clout to dictate what people should read, write, and think.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6.1 Carlos - Reactie op #6

Sargasso is niet een geheel, men mag van mening verschillen op de redactie en in het bestuur. Net als bij Geenstijl, een van hun redacteuren dreigde onlangs nog -in een email- onze financieringsbronnen aan te pakken, terwijl gisteren een andere GS redacteur -in een postje- stelt dat je zoiets nooit mag doen. Funny niet waar?

#6.2 kevin - Reactie op #6.1

Ik merk wel op dat aldaar mensen schande spreken van de censuur en hier ineens vinden dat AP wel erg onfris is (#006) en dat private partijen best mogen censureren, maar alleen op politieke overtuiging en niet op huidskleur of seksuele voorkeur (#012).

#6.3 Inje - Reactie op #6.2

Ik vind ook wel dat je een punt heb hoor. Het hoort een vrije wereld te zijn waarin bedrijven zelf uitmaken met wie ze werken. Maar Google heeft nogal wacht economische macht, dus zo vrij is het ook weer niet. Het feit dat het AP sinister is maakt de meesten ook wat arbitrair. Maar daarbij moet ik zeggen, een communisten site kan bij mij op dezelfde behandeling wachten.

Maar wat is het alternatief, google dwingen?

 • Volgende reactie op #6.2
#6.4 kevin - Reactie op #6.3

Nee, ik ben bang dat Google hier in zijn recht staat. Dat maakt het nog niet wenselijk. Waar ik tegen ageer is dat mensen nu zeggen “serves you right, fascistische kutclub!” in plaats van “Google zou zich erbuiten moeten houden, zelfs al houd ik niet van AP”. Natuurlijk kun je Google niet dwingen, maar wat mij betreft wordt hier wel een grens overschreden. Dat is nog duidelijker met de oproep aan Paypal om de AP te boycotten. Bankieren is mijns inziens wel een nutsvoorziening.

 • Volgende reactie op #6.3
#6.5 parallax - Reactie op #6.3

Wacht even, even met Hillenaar bellen of ik langs de A1 een hakenkruis van 6 bij 3 meter mag plaatsen.

Denk eens na man.

 • Vorige reactie op #6.3
#6.6 Spam - Reactie op #6.2

Waar spreek ik schande van censuur? Praat mij geen dubbele moraal aan, als ik maar één keer een mening verkondig. In dat Paypal-erotiekverhaal vind ik exact hetzelfde.

Van censuur is hier in het geheel geen sprake. Censuur is als de overheid vooraf je publicaties beoordeelt en bepaalt wat er wel en niet publiek mag worden. Hier wordt geen enkele mening of uitspraak verboden en al helemaal niet door de overheid.

 • Vorige reactie op #6.2
#6.7 kevin - Reactie op #6.6

Heb je het nog niet gehoord? Bedrijven hebben al een tijdje meer te vertellen dan overheden. Daarnaast, overheden moeten zich nog aan het publiek verantwoorden, bedrijven alleen maar aan hun aandeelhouders.

Hier worden wel degelijk meningen verboden. Dat is niet goed, ook al vind ik die meningen ook onfris.

 • Volgende reactie op #6.6
#6.8 Spam - Reactie op #6.6

Wat een onzin. AP kan en mag nog altijd precies dezelfde onzin blaten als voorheen. Daar verandert Google helemaal niks aan. We hebben in dit land wel vrijheid van meningsuiting, maar niet vrijheid van GoogleAds op je website.
En mensen met een minder geaccepteerde mening zullen meer moeite (tijd, geld) moeten investeren om hun mening te kunnen uiten. Dat is altijd zo geweest. Ik zie het probleem niet. Als je je mening belangrijk genoeg vindt, dan doe je die moeite gewoon. Voor de mening van de een zet ik speciaal mijn TV aan. Een ander moet op een zeepkistje voor de ingang van de supermarkt gaan staan om door mij gehoord te worden.

 • Vorige reactie op #6.6
#7 jos van Dijk

Anti-fascistische actie moet je niet via Google spelen. Dien een aanklacht in als AP over de grens gaat. Als bedrijven de grens gaan bepalen is het eind zoek. Zie bovengenoemde link.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Spam

Zolang er voldoende alternatieven zijn vind ik dat een onderneming best op ideële (en/of opportunistische) gronden een klant mag weigeren. Als het maar geen discriminatie wordt (klanten weigeren omdat ze homo of zwart zijn bijv.).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Carlos

@018 kevin, ja rekeninghouders zijn de klanten van een bank. Weet je wat Triodos Bank voor een bank is? Een van de weinige duurzame banken ter wereld. De bank van de toekomst, die het afgelopen jaar miljarden aan spaartegoed heeft binnengehaald omdat steeds meer mensen inzien dat duurzaam bankieren de toekomst heeft en de huidige economische crisis juist is ontstaan door onduurzaam handelen.

Als je als bank niet wilt investeren in de vernietiging van de aarde dan weiger je natuurlijk klanten die zich hier wel schuldig aan maken. Dat is haar goed recht. Net zo goed dat Google of Paypal fascisten en racisten mogen weigeren omdat ze dergelijke ideologieën niet zo’n best idee vinden voor de wereld van morgen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9.1 majava - Reactie op #9

Maar racisme en fascisme zitten om centen verlegen. Snap dat dan!

 • Volgende reactie op #9
#9.2 Carlos - Reactie op #9.1

ja ook bij fascisten moet de schoorsteen roken …oeps een Godwin! …sorry …tjeemig, vinden jullie ook dat het hier naar caramel ruikt?

#9.3 sjap - Reactie op #9.2

roflol

#9.4 kevin - Reactie op #9

Ik ken de Triodos bank en in hun geval is de doelstelling prima. Toch zit het me dwars als dat betekent dat mensen schade lijden omdat ze zich niet aan jouw moraal willen houden. Met de Triodosbank kun je nog twijfelen of er echt wel schade wordt geleden als ze jou als klant weigeren, maar met Google Ads en PayPal lijkt het me van wel. Zoals ik al eerder aangeef, private partijen hebben natuurlijk het recht wel om zelf te kiezen met wie ze zaken doen, maar ik ben het er niet mee eens dat bedrijven zich moeten bemoeien met de politieke overtuigingen van hun klanten.

 • Volgende reactie op #9
 • Vorige reactie op #9
#9.5 richard E - Reactie op #9

Of ze willen gewoon voorkomen dat de glimmende leren laarzen van Zalando te zien zijn naast een schuimbekblog van Frik.

 • Vorige reactie op #9
#10 Joop

Invloed bedrijven en banken op media. Nee, dat kan nooit bestaan. Welgelukzalig het land dat nog een publieke omroep heeft. Want ja, Bertellsman, Murdoch en Berlusconi hebben nooit bekend gestaan als links-liberale mensen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10.1 L.Brusselman - Reactie op #10

Volgens mij is dit gewoon een gevolg van de vrije markt.P.r. en reclame zijn zo belangrijk geworden, het maakt ze niet uit of het extreem rechts is of anarchisten zijn ,ze willen gewoon geen slechte publiciteit.
Dat is een kantje van die “heilige marktwerking” die (extreem) rechts nu eens niet goed uitkomt.
Ik heb er overigens geen bezwaar tegen dat sites die haatcampagnes opzetten,en adressen noemt waar mensen te vinden zijn,het leven zuur wordt gemaakt.

 • Volgende reactie op #10
#10.2 Bismarck - Reactie op #10

Ja maar dat is anders: Rechtse mediabedrijven mogen wel de mening van anderen niet laten horen en alleen hen welgevallige meningen via hun media toestaan. Dat is geen censuur. Maar als Google dat niet wil sponsoren is het wel censuur. VvM is nogal een ingewikkeld concept.

 • Vorige reactie op #10
#10.3 Spuyt12 - Reactie op #10.2

Goed punt!

#11 Olav

Samengevat: Fascistensite heeft recht op gratis geld van Google. En gaat huilen als ze dat niet meer krijgen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 majava

37 en 38 vatten het wel samen zo’n beetje. Wat ik alleen nog mis in de hele reactiedraad is wat de klaagmeneer die het voor elkaar kreeg dat de ads verdwenen heeft aangedragen om z’n klacht te onderbouwen. Ik denk dat je niet ver komt met een stel kreten en verdachtmakingen. Ik denk dat Google overspoeld wordt met dat soort klachten, dus hij moet toch echt met een paar zwaar wegende argumenten hebben aangeklopt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12.1 Carlos - Reactie op #12

De klacht doorverwijzen naar Google Nederland op de Zuidas maakt het al gelijk een stuk overzichtelijker. AP heeft zich de afgelopen maanden in de kijker gespeeld met oproepen tot executie van linkschmensen en moslims. De aanslag in Noorwegen heeft ook de spotlight op dergelijke gevaarlijke blogs gezet. En ja zelfs de paarse broeken op de Zuidas lezen de krant.

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/07/26/op-internet-wemelt-het-van-de-breiviks-profeet-wilders-moet-geweldsretoriek-uitleggen/
http://www.frontaalnaakt.nl/archives/amsterdam-post-strafrechtelijk-vervolgd.html

#13 Mario

Ach, een zwarte-laarzen sijd die geen ad-inkomsten meer heeft, op basis van regels van Google-ads? En nu moet ‘iedereen’ medelijden hebben met Jaap Mollema aka Frikschoten, en er schande van spreken?? Een volmondig LOL is meer dan op zijn plaats!

Wijs besluit van Google. Geld verdienen aan het vitriool van o.a. “Martien Pennings” is ongepast.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Carlos

+1 voor de grap over Zalando en zwarte laarzen, trouwens. De wereld gaat eraan, maar ik ben een groot voorstander van ‘altijd blijven lachen’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14.1 L.Brusselman - Reactie op #14

De mens heeft maar een wapen,en dat is de lach.

Mark twain

#14.2 Joop - Reactie op #14.1

Oh, daar heeft meneer Rutte zijn inspiratie vandaan gehaald…

#14.3 L.Brusselman - Reactie op #14.2

Het is bepaald geen propaganda voor de lach wat dit heerschap tentoon spreidt

#15 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

Carlos heeft hier makkelijk praten met zijn 80.000 Euro subsidie en dikke campagnes van AdFactor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15.1 Mario - Reactie op #15

Jaap Mollema, ben je een beetje jaloers? Je reactie is nogal zuur te noemen.

 • Volgende reactie op #15
#15.2 L.Brusselman - Reactie op #15

Kwaliteit komt op den duur vanzelf bovendrijven,daar hoef jij niet op te rekenen.

 • Volgende reactie op #15
 • Vorige reactie op #15
#15.3 Carlos - Reactie op #15

Ik zou niet weten waarom ik makkelijker praat dankzij dat geld? Misschien praat het wel moeilijker?

Om subsidie te krijgen moet je het eerst aanvragen en dat is veel werk. Daarna krijg je de subsidie en moet je nog meer werken om te doen wat je belooft in je subsidie-aanvraag.

Overigens is het slechts een eenmalige opstartsubsidie die ons in staat stelt een zelfstandig verdienmodel op te zetten. Waarbij Sargasso en passant de datajournalistiek in Nederland naar een hoger niveau slingert (en dat niet alleen ten faveure van haarzelf, maar ook van alle partners waarmee we samenwerken).

Om campagnes van Adfactor te draaien moet je een minimum aantal bezoekers hebben ook dat is hard werken. Dagelijks kwaliteitscontent leveren, 10 jaar lang. Keihard werken.

Sargasso betaalt momenteel twee freelancers, alle anderen inclusief mijzelf werken voor nop. Zo oneerlijk is dat, maar ons hoor je geen huiliehuilie doen. Zelfs niet als allerlei volidioten op het internet roepen dat je een subsidiespons bent die op Bijltjesdag als eerste onder de zwarte laarzen vertrapt gaat worden (hallo Cico!).

 • Volgende reactie op #15
 • Vorige reactie op #15
#15.4 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #15.3

Wees eens even realistisch, Carlo. Als ik alle dagen over windmolens, dwars gestreepte bosanemonen en hoe fantastisch Groen Links is schreef en dat mohammed de heilige graal bezit dan krijgt de AP inderdaad subsidie. Bakken vol en zonder problemen. Maar omdat we meer kritiek op de islam hebben dan op het katholicisme en orthodoxe Joden slaan de deuren dicht. Die vrijheid van jou is maar beperkt.
Btw: we hebben net zoveel bezoekers als sargasso.

#15.5 Carlos - Reactie op #15.4

je bent gek.

#15.6 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #15.5

Nee, dat ben ik niet, Carlos. Dat is me letterlijk als reden gegeven en kan ik bewijzen.

 • Volgende reactie op #15.5
#15.7 su - Reactie op #15.5

Pleur op nazi.

 • Volgende reactie op #15.5
 • Vorige reactie op #15.5
#15.8 Joost - Reactie op #15.5

Dus… Dus… Er is je letterlijk als reden gegeven dat je geen subsidie hebt gekregen omdat je niet blogt over windmolens et al? En je hebt daarvan het bewijs?

Laat zien! Put your (subsidie-)money where your mouth is!

 • Vorige reactie op #15.5
#15.9 Spam - Reactie op #15

Tja. Als je stukjes schrijft die mensen willen lezen, krijg je adverteerders. Als je schrijfsels de moeite van het lezen niet waard zijn, niet. En als de overheid in dit toch redelijk democratische land vindt dat iets voldoende kwaliteit en potentie heeft om te ondersteunen, dan krijgt het soms zelfs subsidie. Net als de fanfare in Limburg bijvoorbeeld. Kan (en mag) je voor of tegen zijn, maar zo gaan de dingen.

Schrijf gewoon wat betere stukjes en interesseer meer lezers. Sommige mensen worden zelfs rijk van schrijven. Het kan echt wel.

 • Vorige reactie op #15
#16 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

Talk to the hand, Mario

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16.1 Olav - Reactie op #16

Wat voor aandoening moet je hebben om jezelf “Prof. Drs.” te noemen? Of is dat gewoon een minderwaardigheidscomplex?

 • Volgende reactie op #16
#16.2 Mario - Reactie op #16

Nah, ik spuug liever op je opgeheven rechterhand. :-)

@Olav, inderdaad.

 • Vorige reactie op #16
#17 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

Die titels moest ik wel aannemen omdat Bart Jan Spruyt alleen notabelen te woord staat per mail.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17.1 su - Reactie op #17

En, nog wat kindertjes tot rode moes gefantaseerd de laatste tijd, nazi?

 • Volgende reactie op #17
#17.2 Olav - Reactie op #17

Ha. Ik weet niet wat zieliger is: interessanterig doen met titeltjes die je niet verdiend hebt, of aandacht zoeken bij Bart Jan Spruyt.

 • Vorige reactie op #17
#18 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

Doe niet zo ontzettend bijzonder, su.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18.1 su - Reactie op #18

Rot op nazi.

#19 jos
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19.1 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #19

Jij moet eens goed leren le-zen, Jos. Daar staat wat Breivik denkt. Niet ik.

#19.2 jos - Reactie op #19.1

Smerige laffe leugenaar.

“En dat hij juist die jongeren af knalde kan ik ook begrijpen.” Dat zeg jij !

#19.3 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #19.2

Nu moet je even verder citeren, Jos. Wat staat er in de volgende zin? Niet zo selectief winkelen in andermans uitspraken, vriend! Er staat in de volgende zin namelijk verklaard dat Breivik dus écht die meiden als eerste koos omdat ze kinderen kunnen baren. Je moet het kwaad in de ogen durven zien en dat is precies wat ik daar doe en vertel hoe zulke gekken denken. Breivik heeft een studie van 1500 pagina’s gemaakt en had sympathieën voor nazi’s en Al-Qaida. Denk ook maar eens even na over het feit waarom precies die twee.

#20 Harm

Naar mijn mening bestaat er wel enig verschil tusen PayPal en Google ads.

Banken en bedrijven als PayPal heb je nodig om deel te nemen aan het betalingsverkeer. Je kunt ook de water- en energievoorziening afsluiten omdat iemand een andere mening is toegedaan. In die zin gaat het om nutsbedrijven.

Verder heeft iedereen recht om zijn stem te laten horen, dus je kunt in principe ook de fascisten of communisten niet uitsluiten van het politieke toneel (Tweede Kamer etc.). Iets dat overigens slechts averrechtse resultaten zou hebben, want dan gaan ze ondergronds.

Maar in dit geval gaat het om commerciele activiteiten en ik wil me toch niet graag gedwongen zien om jan en alleman financieel te steunen. Door in een bepaald nieuwsorgaan te adverteren laat je in veel gevallen bovendien zien dat je het de moeite aard vindt om ze te sponsoren. Als bedrijf zou ik het bepaald onaangenaam vinden om met bepaalde krantjes te worden geassocieerd.

En niets belet toch de Amsterdamse Post om zelf advertenties -tegen betaling- op hun site te plaatsen?

Nee, ik ben allesbehalve een fan van Google, maar ik ben wel van mening dat ze hiertoe het recht hebben.

En PayPal niet

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20.1 about: - Reactie op #20

Wat Harm zegt. We hebben aan de ene kant Paypal, die niet mee wil werken aan de verkoop van porno en erger, of aan het subsidieren van Wikileaks. Paypal zou ook best nog eens file-sharers kunnen blokkeren. Ze hebben bij deze ’tegenwerking’ van ‘verboden handelingen’ kennelijk de zegen van de Amerikaanse overheid.

We hebben aan de andere kant Google die geen advertenties wil plaatsen bij NSFW of al te onaangenaam politieke sites. Of bij concurrenten, of bij wat ze verder niet bevalt. Google bevoordeelt sommige sites, denk ik, en benadeelt andere, naar eigen inzicht.

Er is in de nuts- en de telecomwereld vaak sprake van een verplichting basisvoorzieningen te verschaffen. Iedereen moet een bankrekening kunnen hebben, de KPN moet overal zonder discriminatie telefonie aanbieden. Breder gezien: iedereen heeft recht op economische participatie, handelingsmogelijkheden en -vrijheid, op meningsuiting en op wonen en op gezondheidszorg, onderwijs en zo meer. Zonder onderscheid, … behoudens bij in de wet bepaalde gevallen.

Ik zou dus zeggen: Paypal zit fout – ze doen eigenlijk ook aan eigenrichting, wat mij betreft. Ze zijn een bank, op internet zijn ze zelf DE Bank, en zo’n instituut heeft de wettelijke verplichting en de morele verplichting zonder onderscheids des persoons iedereen haar diensten aan te bieden. Behalve aan illegale wapenhandel, kinderporno, drugshandelaars.

Maar reclame is geen basisbehoefte. Niks aan de hand. Ze zijn hoogstens kinderachtig, met hun valse preutsheid. Als Google echter zoektermen gaat blokkeren gaan ze wel over de schreef.

#21 Joost

Er zijn zat alternatieven voor Google Ads, en ze leveren allemaal even veel (weinig) op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Carlos

Zeg Prof. Ing. Zyklon B, je gaat mij toch niet vertellen dat jij een serieuze aanvraag hebt ingediend bij het Stimuleringfonds voor de Pers? Kom maar op met die bewijzen, full disclosure nu.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22.1 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #22

Jij fantaseert iets en vervolgens moet ik die fantasie bewijzen? Lees nu eens wat ik zei. Succes met je “datajournalistiek” over gaskamers. Je moest je rot schamen.

#22.2 Joost - Reactie op #22.1

Sorry? Jij komt met een claim, en die kan je bewijzen. Vervolgens wordt er om dat bewijs gevraagd, en dan geef je niet thuis. Hmmm…

 • Volgende reactie op #22.1
#22.3 Carlos - Reactie op #22.1

Lijdt je nu ook al aan geheugenverlies? Ik leg je uit dat subsidie aanvragen veel werk is. Vervolgens kom jij met een verhaal dat Sargasso subsidie krijgt vanwege een in jouw ogen vermeende pro-Groenlinks opstelling én dat AP dat juist niet krijgt vanwege haar anti-islam opstelling. Voegt daar vervolgens aantoe: “Dat is me letterlijk als reden gegeven en kan ik bewijzen.” Dan zeg ik: ‘kom maar op met die bewijzen’ en daarna roep jij vervolgens dat ik iets fantaseer?

Koekoek hallo..??? boing boing…. tatutatuuu!!
Waar gaat het hier nu over?

 • Vorige reactie op #22.1
#22.4 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #22.3

AdFactor heeft luid en duidelijk verklaard dat islam adverteerders afschrikt. Dat heb ik zwart op wit. Dáár had ik het over.

#23 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

“pleur op nazi”
Is dat “de datajournalistiek in Nederland naar een hoger niveau”, Carlos? Als dit het niveau op de AP was dan hield ik er meteen mee op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23.1 Joost - Reactie op #23

Staat er “datajournalistiek” boven mijn link? Nee toch? Dus deze linkdump was compleet subsidievrij!

Net als de server trouwens. Die draait ook zonder subsidie.

 • Volgende reactie op #23
#23.2 Olav - Reactie op #23

Zeg professor-leugenaar, de commentaren op je eigen site al eens bekeken? Gaat vaak wel wat verder dan “pleur op”.

 • Vorige reactie op #23
#23.3 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #23.2

Je moet er niet omheen draaien, Olav. Weet jij wel wat een “nazi” is? Kan jij dat met je volle besef eens tot je door laten dringen?

#23.4 Carlos - Reactie op #23.3

Ik weet anders wel wat een nazi is: iemand die zo praat over het afslachten van PvdA jongeren, zelfs die fixatie op barende vrouwen, de hadden de nazi’s ook:

“En dat hij [Breivik] juist die jongeren af knalde kan ik ook begrijpen. Dit was de volgende generatie Gutmenschen en dat moest hij stoppen. En daarom koos hij de meisjes als eerste om op te schieten. Die brengen nog meer Gutmenschen voort. Breivik denkt zakelijk.” http://www.amsterdampost.nl/de-berlijn-speech-van-wilders-politiek-slim-maar-deels-geestelijk-onvolwassen/#comment-39257

#23.5 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #23.4

Misschien zou je mijn comments op je eigen site eens moeten le-zen. Omdat je dat kennelijk selectief weigert zal ik het nog eens zeggen: Daar staat wat Breivik vind. Ik niet.

 • Volgende reactie op #23.4
#23.6 Harm - Reactie op #23.4

Daar staat dat jij vindt dat Breivik “zakelijk” denkt.

Dat klinkt toch echt niet als een afkeuring, integendeel.

 • Vorige reactie op #23.4
#24 Carlos

Als een reaguurder “pleur op nazi” zegt heeft dat toch niks met de datajournalistiek van Sargasso te maken? Dat is vrijheid van meningsuiting, die hier hoog in het vaandel staat. Nazi is een objectieve politieke kwalificatie, ‘pleur op’ is wat grof gebekt, zou niet mijn keuze zijn geweest. Ikzelf zou eerder hebben gekozen voor ‘ga toch weg nazi’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24.1 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #24

Oh natuurlijk! Nu begrijp ik het! “Nazi” is slechts een lid van een politieke stroming. Net als D66 of de VVD. Het is me helemaal duidelijk.

#24.2 su - Reactie op #24.1

Ben je nog niet opgetieft, kankernazi. Ga lekker op je eigen haatblog schrijven over je geweldsfantasieën en hoe je Noorse fascisten begrijpt als ze massamoorden plegen. Echt, toen ze zeiden dat de enige goeie nazi een dode is hadden ze jouw in gedachte.

 • Volgende reactie op #24.1
#24.3 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #24.2

Je begint aardig dicht tegen je eigen kwalificaties aan te schurken nu.

#24.4 su - Reactie op #24.3

Tief op nazi.

#24.5 Harm - Reactie op #24.1

Frikschoten, houdt toch op met dat gepruttel.
We weten wie je bent en je fans zitten bij de AP en niet hier.

Wees verstandig en rot op!

 • Vorige reactie op #24.1
#24.6 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #24.5

Ik weet wel dat jullie niet van vrije democratische repliek gediend zijn. Was me al duidelijk.

#24.7 Joost - Reactie op #24.6

Hey, dit is ons feestje, en jij komt binnenvallen. Je hebt hier kunnen zeggen wat je wil, maar tot nog toe was het weinigzeggend.

Je zou je punt kunnen maken, zoals anderen het hier ook voor je opnemen. Daar staan nog best wat goede argumenten tussen. Misschien kan je die ook gaan gebruiken?

 • Volgende reactie op #24.6
#24.8 su - Reactie op #24.6

Een nazi met fantasieën om kinderen om te leggen durft te spreken over democratie. Ga gauw terug naar je haathol, nazi!

 • Vorige reactie op #24.6
#25 Joost

Trouwens, Frikschoten, waar heb je die 2500 euro lezerssubsidie eigenlijk aan besteed? Toch niet aan die server, he? Want dat zou een handig mannetje zoals jij toch wel goedkoper moeten kunnen regelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25.1 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #25

Je kan dus echt niet le-zen. Ik zal het nog eens zeggen: Dat ging om een privé kwestie en gaat je geen bal aan. En ja, er is per 1 januari een nieuwe server gehuurd voor de AP. Vandaar dat de site gewoon overeind bleef gisteren na dat stukkie op GS.

#25.2 Joost - Reactie op #25.1

Reageer je altijd zo pinnig? En waarom schrijf je lezen altijd als le-zen? Voel je je “zen”? Maar dan op z’n Frans? Zo kom je in ieder geval niet over. Je bent zo Ying, ik kan wel Yangken.

Maar goed, je hebt die 2500 euro dus gebruikt voor wat privédingetjes én voor die server. Althans, dat is wat ik opmaak uit je comment.

 • Volgende reactie op #25.1
#25.3 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #25.2

Ik ben doorgaans een bijzonder aimabel mens hoor. Althans, dat roepen de mensen me op straat wel eens na. Maar als er slecht wordt gelezen en vervolgens roept men maar iets onnozels dan kan ik wel eens kribbig worden. Dat lijkt me niet meer dan voorstelbaar.

#25.4 Joost - Reactie op #25.3

Dat heb ik nou nooit, dat mensen mij op straat naroepen dat ik een aimabel mens ben. Maar misschien ligt dat aan mij.

Maar laat ik zeggen dat de manier waarop je je hier verdedigd niet echt sympathiek overkomt, net als de aanvallen op jouw persoon overigens.

Helaas moet ik wel zeggen dat veel van hetgeen je zegt door veel mensen hier op z’n zachts gezegd wordt afgekeurd (en door mij ook).

 • Volgende reactie op #25.3
#25.5 su - Reactie op #25.3

De nazi’s die de Joden vergasten vonden zichzelf vast ook redelijk amiabel. Maargoed, die hadden ook geen problemen met kinderen vermoorden. Vonden het bedrijfsmatig gezien vast ook een stuk efficienter. Maargoed, ik draaf door..

TIEF OP KANKERNAZI!

 • Vorige reactie op #25.3
#25.6 Mario - Reactie op #25.1

De vraag is, uiteraard: ‘hoelang blijft die server nog online?’. Zeker nu Google terecht hun portemonnee dicht blijft houden. Of is er nog iets over van die 2500 Euro? :-)

 • Vorige reactie op #25.1
#26 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

Joost, jij wil mijn “punt” weten. Mijn punt is dat we politiek mijlenver uit mekaar kunnen staan, we hele andere belangen kunnen hebben en dat we mekaar op ideologisch gebied het licht niet in de ogen kunnen gunnen, dat we hele verhalen over bedrijfsvoering en financiering kunnen ophangen aan dit verhaal en je al mijn n.a.w. gegevens online zet maar je gaat niet zonder eerst bij mij te klagen stiekem achter mijn rug om bij Google lopen zeuren. Dat is ver onder de gordel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26.1 sjap - Reactie op #26

Respect, fatsoen, respect, fatsoen, respect, fatsoen.

 • Volgende reactie op #26
#26.2 Olav - Reactie op #26

Potsierlijk. Wat zijn fascisten toch een huilebalken.

 • Volgende reactie op #26
 • Vorige reactie op #26
#26.3 su - Reactie op #26

Weet je wat onder de gordel is? Je verkneukelen over dode kinderen. Je verdient alle tegenwerking kankernazi.

 • Vorige reactie op #26
#26.4 Joost - Reactie op #26.3

Su, kan het ietsje minder? We weten nu wel dat je die gast niet mag…

#26.5 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #26.4

Su is een beetje in de war, denk ik. Die heeft een heel andere onderliggende frustratie waar die woede vandaan komt. En ik heb zo het vermoeden dat die frustratie grotendeels niet op feiten is berust.

#26.6 Kok - Reactie op #26.5

grotendeels niet op feiten is berust

Net als jouw wereldbeeld dus.

#27 Harm

Alles kan, alles mag en aangezien Breivik zakelijk denkt kan Frikschoten dus ook best begrijpenen dat hij, Breivik, juist die jongeren afknalde,

maar klagen bij Google, dat is ver onder de gordel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Carlos

Aha, Prof. Dr. Ing. von Neckschoten, u stapt van subsidie aanvragen zonder aankondiging over opAdfactor. U bent geweigerd door Adfactor? Ja dat verbaast me nou niks, want bij Adfactor zijn ze ook niet gek. Los van het feit dat ik niet geloof dat AP de drempel haalt om commercieel interessant te zijn voor Adfactor begrijpen ze daar ook wel dat hun klanten niet geïdentificeerd willen worden met fascisme en oproepen tot (kinder)moord. Als ze ‘islam’ als reden hebben opgegeven dan is dat wel vreemd want GS was ooit ook klant bij Adfactor en ook nu staan er veel klanten bij die regelmatig de (politieke) islam aanvallen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28.1 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #28

Ik denk niet dat je bekend bent met de definitie van fascisme. Bovendien roepen we niet op tot moord maar waarschuwen juist dat de islam dat wél doet. Lees de koran. Dat AdFactor alvast voor zijn klanten bepaalt dat we daarom niet salonfähig zijn is inderdaad bijzonder merkwaardig.

#28.2 jos - Reactie op #28.1

Aha, al die moslims die niet moorden (bijna alle moslims dus) snappen de koran dus niet. En jij wel.

#28.3 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #28.2

Dat klopt inderdaad.

#29 L.Brusselman

Mensen,laat je toch niet zo gemakkelijk opfokken!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29.1 Harm - Reactie op #29

Nou ja, die Frikschoten behoort natuurlijk wel tot het smerigste dat de Nederlandse cultuur van de vrije meninguiting te bieden heeft.

#29.2 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #29.1

Goed betoog, joh. Vooral die uitvoerige en doorwrochte motivatie die je er aan ten grondslag legt doet me nu echt aan mezelf twijfelen.

#29.3 Harm - Reactie op #29.2

Dat lijkt me overbodige moeite, je bent een van de bekendste nazi’s van Nederland.

Overigens had ik me al aangesloten bij het voorbeeld dat Carlos gaf (83+94), door er op te wijzen dat daar niet staat wat Breivik vindt, maar wat jij begrijpelijk vindt en waar je zelfs de waardering “zakelijk” aan geeft (in plaats van ziek etc.)

Met dat soort woordspelletjes kun je misschien elke juridische verantwoordelijkeheid ontwijken, maar het is toch te belachelijk voor woorden dat je daarmee net probeert te doen alsof je niet tot een van de uigesproken representanten van extreem-rechts behoort?

Dat maakt je slechts tot een taqiya-nazi.

#29.4 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #29.3

Je moet mijn daarop volgende comments in die draad lezen en niet selectief gaan cherry picken.

#30 piet de nuttige idioot

zou het niet gewoon zo zijn dat ze zelf teveel op de advertenties geklikt hebben om inkomsten te genereren? Dat is meestal de reden dat je er bij Google uit vliegt…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30.1 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #30

Nee

#30.2 piet de nuttige idioot - Reactie op #30.1

kan ook een goedbedoelende fan zijn, of een kwaadwillende tegenstander. Als ik iemand dwars zou willen zitten met z’n google-ads, voldoet het om een paarhonderd keer op die advertenties te klikken, zal in eerste instantie een paar euries opleveren, maar als dat allemaal van hetzelfde IP-adres af komt vlieg je er uit. Veel makkelijker dan moeilijke bezwaren indienen…

#31 Christian

HEREN! HEREN!

Houden we het een beetje op niveau svp.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

Waar de virtuele KP van GroenLinks over valt is een artikel van Pennings met een pittige titel. Daarin noemt hij o.a. Halsema en laat die titel overgaan in een citaat van Oriana Fallaci waarin ze beschrijft hoe ontmenselijkte vrouwen in burka’s worden vermoord in Afghanistan.
Hij doet dit om die twee werelden aan elkaar te verbinden en te waarschuwen dat die realiteiten hier in Europa ook steeds dichter bij elkaar komen staan. Dát is wat er staat. Gezien de oeverloos holle reacties in deze draad dankzij het schrikbarend slechte onderwijs in dit land vrees ik dat de man nog wel eens sneller gelijk kon gaan krijgen dan we denken. Zulks tot slot ter overweging.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32.1 Harm - Reactie op #32

O ja, Pennings, die naam was me even ontschoten. Nog zo’n smeerlap.

#32.2 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #32.1

Heb je verder nog argumenten of alleen kwalificaties per dozijn, Harm? Ken jij meneer Pennings persoonlijk? En vertel me: wat heeft die je dan persoonlijk aangedaan?

#32.3 Harm - Reactie op #32.2

Ik ken mijnheer Pennings van zijn reacties in de Volkskrant.

#32.4 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #32.3

Ok. En daar was je het toen niet mee eens en daarom ben ik een smeerlap en een nazi en hij ook. Dan is dat duidelijk.

#33 su

Daarin noemt hij o.a. Halsema en laat die titel overgaan in een citaat van Oriana Fallaci waarin ze beschrijft hoe ontmenselijkte vrouwen in burka’s worden vermoord in Afghanistan.

.. onderwijl zich af rukkend aan geweldsfantasieën jegens links die de gemiddelde beul zou doen blozen. Wel het volledige verhaal weergeven, nazi.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33.1 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #33

Jij verwijt mij voortdurend dat ik haat en geweldsfantasieën zou hebben. je noemt me structureel een “nazi”. Wie van ons tweeën is hier nu zo verbitterd, su? Wie denkt en kijkt er hier met oogkleppen op? Voor wie geldt er maar één gedachte als het juiste pad zonder voorliggende redenatie en motivatie? Wie, su?

#33.2 su - Reactie op #33.1

Voor motivatie verwijs ik je door naar deze site:

http://www.amsterdampost.nl

Je publiceert vergoeijlijkingen van rechts terreur en roept verhuld op tot geweldadige aanvallen op links. Denk je dat je dan een vriend aan mij hebt, fuckwit?

 • Volgende reactie op #33.1
#33.3 Harm - Reactie op #33.1

Het is de normaalst zaak van de wereld om een bloedhekel te hebben aan mensen als jij, dus daar moet je niet van alles in proberen te projekteren.

Dat leidt je slechts af van de werkelijkheid

 • Vorige reactie op #33.1
#35 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

Ongelofelijk dat je 80.000 Euro subsidie kan krijgen voor zoveel domheid. Dit land is ten dode opgeschreven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35.1 Harm - Reactie op #35

Geweldig, zo’n verzuchting van een groot man.
Je herkent de morele superioriteit met een oogopslag.

 • Volgende reactie op #35
#35.2 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #35.1

Harm, je doet alleen maar zuur om “het zuur doen”. Je hebt geen enkele argumentatie. Er is werkelijk niets uitdagends aan je repliek. Waarom nou toch? Verbreed toch eens je blik. Want hier wordt je ook niet gelukkig van.

#35.3 Harm - Reactie op #35.2

Als je slechts de laatste reactie leest,
dan kun je natuurlijk proberen om dat vol te houden.

En ik word hier dolgelukkig van: het gebeurt niet elke dag dat nazi-masochisten zich hier zo uitgebreid als schietschijf aanbieden. En ik wil natuurlijk ook graag mijn goede inborst onder bewijs stellen.

Jezus, wat een domme lul ben jij toch eigenlijk.

#35.4 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #35.3

Dus als ik het goed begrijp beticht je mij van geweldsfantasieën en zou ik mensen willen vermoorden maar word jij dolgelukkig van een situatie waarin ik jouw schietschijf ben, je wil me doden, om je goede inborst aan de wereld te tonen. Hier moet ik dan toch even diep over nadenken…
Weet je zeker dat je niet tegen een spiegel zit te reageren?

 • Volgende reactie op #35.3
#35.5 Harm - Reactie op #35.3

Ik hoef je van niets te betichten: wat je schrijft spreekt voor zichzelf en door op een schietschijf te schieten is nog niemand om het leven gekomen.

Voorzover het om een figuurlijke schietschijf gaat,
ben je al lang morsdood.

Jij mislukte woordkunstenaar en taqiya-nazi.

 • Volgende reactie op #35.3
 • Vorige reactie op #35.3
#35.6 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #35.3

Vind je het heel erg, Harm, als in zeg dat ik jou geen aardig persoon vind? Een beetje…tsja, hoe zal ik het zeggen…onbeholpen agressief in de verbale omgang met een vleugje jaloezie wat ik er ook uit proef? Ik ben een mens Harm. Ik woon al jaren samen met een moslim. Een kleurling ook nog. Ik heb enkel kritiek op de islam. Omdat de geschriften niet kloppen en elkaar tegenspreken en omdat mensen zich daardoor laten voorliegen. Ga je mond spoelen!

 • Volgende reactie op #35.3
 • Vorige reactie op #35.3
#35.7 Harm - Reactie op #35.3

Nee hoor, dat vind ik helemaal niet erg; ik verwachtte niet anders.

Wat mij nog het meest verbaast aan mensen zoals jij is, dat jij pretendeert de reacties niet te verwachten die je oproept. Dat is tenminste de schijn die je probeert te wekken. De werkelijkheid is natuurlijk anders.

Waarom je die reacties doelbewust wel wilt oproepen, en daar zelfs een blog voor inricht, dat is een vraag die je natuurlijk zelf zult moeten beantwoorden.

Maar zielig is het wel.

 • Volgende reactie op #35.3
 • Vorige reactie op #35.3
#35.8 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #35.3

Ik loop al wat langer mee dan vandaag en weet heel goed wat ik kan verwachten aan reacties. Héél goed zelfs. Ik publiceerde al op een groot weblog toen GeenStijl nog geen jaar bestond en weet donders goed waar al die bezoekers vandaan komen.

“Maar zielig is het wel.” Wat is daar “zielig” aan? Leg dat nu eens uit.

 • Volgende reactie op #35.3
 • Vorige reactie op #35.3
#35.9 Harm - Reactie op #35.3

Het is zielig om je bestaansrecht te moeten ontlenen aan instincten en emoties.

Het feit dat je die zo onder woorden kunt brengen dat je daardoor een groot aantal mensen meesleept doet daar niets aan af. Zo moeilijk is het nou ook weer niet om te herkennen wat “onder de mensen leeft”, daar waren van Kooten en de Bie een stuk sterker in dan jij.

Toch is hen nooit het verwijt van fascisme ten deel gevallen.
En daar zit nu precies het verschil.

 • Volgende reactie op #35.3
 • Vorige reactie op #35.3
#35.10 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #35.3

Dank je voor dit grote compliment, Harm.

 • Volgende reactie op #35.3
 • Vorige reactie op #35.3
#35.11 Harm - Reactie op #35.3

En het compliment was…..?

 • Vorige reactie op #35.3
#35.12 Mario - Reactie op #35

Iedereen is gek/ dom/ etc, behalve ik? Ik ben perfect? Zoiets, Jaap Mollema?

 • Vorige reactie op #35
#35.13 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #35.12

Komt aardig in de buurt, ja, als ik deze draad zo eens doorneem.

 • Volgende reactie op #35.12
#35.14 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #35.13

Maar jij vond dat stiekem wel even lekker, hè? Om dat “Jaap Mollema” te noemen. Geniet er maar fijn van hoor! Het is je van harte gegund, ha, ha, ha!

#35.15 Mario - Reactie op #35.14

Vast niet zo lekker als een vooringenomen fascist, die geweld (op kinderen) verheerlijkt. Wat jij, Jaap Mollema?

#35.16 Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten - Reactie op #35.12

Wijs me even aan waar ik “geweld op kinderen” verheerlijk, Mario. Wijs het aan of neem het terug. Besef je eigenlijk wel wat je allemaal uitkraamt nu?

 • Vorige reactie op #35.12
#36 majava

Luister eens, de borrelnootjes zijn hier flink duurder en ik ben er door. Oftewel: stop nou maar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Levi

Maar Jaap Mollema zat toch ook even bij Geenstijl?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Redactie

En de discussie is gesloten. Jammer menschen, maar alles wat inhoudelijk interessant was is gezegd en het gescheld van mr.dr.ing.ds.prof.Clavan en tussen mr.dr.ing.ds.prof.Clavan en de rest voegt weinig meer toe. Gaat u vooral verder op de twitters.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie