Al vanaf 1996 doping bij Raboploeg

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 Yevgeny Podorkin

Het aantal dopingzondaars is een deelverzameling van het totaal aantal renners (alle) die ooit prestatieverhogende middelen hebben gebruikt. De vraagstelling van reporters naar renners toe ten tijde dat er alleen maar sprake was van geruchten was dan ook steevast retorisch: op “Heb je ooit doping gebruikt?” heeft een renner áltijd ontkennend kunnen antwoorden en kan men hem achteraf ook nooit op een leugen betrappen.

Er is in het metier (maar ook juridisch) pas sprake van doping als je bij een test van een daartoe bevoegde instantie positief bent bevonden. Dekker is een gecertificeerde zondaar, maar wat moet een Boogerd hiermee?: “Daar, op die bespreking, is voor het eerst het epo-woord gevallen.” Boogerd: “Ja én?..ik ben nooit gepakt ik hoor het woord epo nóg vallen ik hoorde zoveel vallen ik heb nooit doping gebruikt.”

Wil je dus ook renners brandmerken die feitelijk nooit gepakt zijn (Breukink, Boogerd) en hen verleiden dat ze uit de kast komen had de kop moeten luiden:

Al vanaf 1996 structureel en systematisch in teamverband gebruik prestatieverhogende (farmaceutisch vervaardigde) middelen bij de Raboploeg.

Thijs Zonneveld (ex- renner) wil ook zijn vingers niet geheel branden natuurlijk. De meeste niet- dopingzondaars hebben namelijk nog niet gesproken…

#2 Spam

YP zit wel al heel vroeg aan de hallucinogene middelen. Geen touw aan vast te knopen dat verhaal hierboven.

#3 Bismarck

@2: Hoezo niet? Hij beschrijft precies hoe wielrenners (en vele andere sporters) denken: Het is pas doping als je betrapt bent en een bevoegde instantie doping bij je vast heeft gesteld. Voor zichzelf spreekt Boogerd volledig de waarheid als hij zegt nooit doping te hebben gebruikt.

#4 Yevgeny Podorkin

@spam

Ik zweer en verklaar met het pistool op de borst dat ik tijdens mijn gehéle reaguurderscarrière nooit doping heb gebruikt. Want ben er ook nooit niet één keer op betrapt…

En dat is niets dan de Waarheid.

Volgende week introduceert de redactie overigens een nieuwe app. Een blaastestpijpje via de usb: als je een bep. hoev. uggels blaast kan je niet inloggen…dan weet je het vast spam. Ouwe zuipschuit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*