1. 1

  Natuurlijk zijn prijsafspraken niet goed te praten, maar om te gaan klagen over “anti-competitive behaviour” in de melksector klinkt nogal vreemd in de orde, na de jaren lange subsidies op productie en export; quota; minimumprijzen enzovoorts.

  Weet iemand hoe het momenteel met de melk zit in Europa? Zo meen ik dat er wel quota op koeienmelk maar niet op geitenmelk zit, en dat dat de reden is dat we nu allemaal blokjes geitenkaas door de salade doen.

 2. 2

  Dat is natuurlijk ook een vorm van diefstal. Maar onze regerende elite kan er ook wat van. Die honderden miljarden aan risicovol staatspapier (440 miljard excl. recente aankopen) die de ECB tegen de regels heeft gekocht zullen burgers ook moeten betalen. In die zin zit de rot in onze hele samenleving van hoog tot laag.

 3. 3

  En de veganisten ontsnappen alweer. (Wat de vraag doet rijzen: wie zit hier nou eigenlijk echt achter? ;) )

  @1: ondanks dat quota gooien we nog steeds wel overal melk- en weipoeder doorheen. Dat doen de Britten dan weer niet, die hebben azijn in hun brood.

 4. 4

  Merkwaardig dat als supermarkten elkaar niet kapot willen concurreren het marktvervalsing heet, maar als Nederlandse bouwvakkers niet willen concurreren met Poolse (tegen Poolse voorwaarde) het sociale rechtvaardigheid wordt genoemd.

 5. 6

  Bijzonder dat je in een titel van een post zo een tegenstelling kan suggereren. Alsof relschoppers robin hood zijn. Er zit van alles tussen, blank, zwart, arm, rijk, hoger opgeleid, lager opgeleid, maar vooral verveelde jeugd, die als ideaal heeft ‘meer willen hebben’.
  @4: hahaha, tegen Poolse voorwaarden wil niemand werken. Jij ook niet. Genieten op de dag dat polen jouw baan komen doen voor de halve prijs en je baas op opdrachtgever je aan de dijk zet.

 6. 7

  @hanedop: Eh ja, dat zeg ik. En supermarkten willen geen prijzenoorlogen over het algemeen. Sheez, een beetje begrijpend lezen kan geen kwaad hoor.

 7. 9

  Kortom, ook supermarkten blijven dus—net als de aloude kruidenier, krentenweger en muggenzifter—toch eigenlijk ook maar kleine krabbelaars; hetgeen ik, op een of andere manier, toch als een grote opluchting ervaar.

  Ik vermoed namelijk, dat de supermarkten al meer kwijt zijn, aan de permanente kruimkeldiefstallen die plaatsvinden, dan dat dit opgeleverd zal hebben.

 8. 11

  @10 – tja, wat is nu eigenlijk het probleem als jij vijf aannemers belt voor een offerte en ze hebben onderling afgesproken niet onder de 2.000 euro te gaan zitten voor het installeren van een dakraam, terwijl dat eigenlijk maar 500 euro werk en materiaalkosten is?

 9. 12

  @11: Hmmm.. dat dienstverleners wettelijk verplicht zijn om te werken voor de kostprijs van hun materiaal is vrij “neoliberaal” standpunt.

 10. 14

  #11
  Ze kunnen dus elk 1500 euro winst maken voor wat, een paar uur werk. De kans dat ze dan een kartel gaan vormen is wel erg klein, de winstmarge is te groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren