Webloggen vanuit Haïti

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De amerikaanse fotojournalist matthias, waarover we eerder schreven, zit al enkele dagen in Haïti en houdt een weblog bij. Hij schrijft dat de politie in Port-au-Prince zich bij de rebellen heeft gevoegd en zich tegen de plunderende Chimères (aanhangers van Aristide) keert.

HaitiNaast geneuzel over diet coke (het blijft een amerikaan) geeft hij interessante details op z’n log, zoals over zijn bezoek aan de geplunderde woning van Aristide:

” ..his chopper was still on the lawn, guess they didn’t know how to borrow it. The house was a mess, with family albums all over the place..” (www.boring.ch/matt)

0

Reacties (6)

#1 caprio

DIDN’T I SAY SO ABOUT THOSE UN M@#$F%%&(??? BUT NO, THAT EUROPEAN PUSSY ARMY ALWAYS WANTS TO SEND IN THE UN.

ps op persoonlijke titel: thanks Carlos! Goeie link. De Amerikanen zijn nu eensgezind over ingrijpen, het zal niet lang duren of de VS brengen ook op Haiti vrijheid en democratie. Nu echter, zal het een langdurig verblijf worden, zijn de berichten, om tot intitution-building over te gaan. Men vreest opnieuw een stroom aan bootvluchtelingen, terwijl alle taxies in Stamford inmiddels al door Haitianen gereden worden. Snap niet waar ze die $300.000 vandaan halen voor een vergunning maar soi. De rest staat achter de kassa bij AH’s Stop’&’Shop.

  • Volgende discussie
#2 caprio

ps je script converteert alle @@@ naar mailto-links geloof ik.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 caprio

hm, misschien is het M@ enfin check maar effe.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Carlos

Vage taxidrivers die haitianen en jamaicanen nietwaar?
Ik ben ooit in NYC vervoerd door een vage rastaman die net chauffeur was geworden. Hij reed onbedoeld over vluchtheuvels heen, nam zonder reden een afslag naar een tankstation (oh, no I don’t need gas.. excuse me) en ik moest hem de weg wijzen?!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Carlos

daar staat toch gewoon ‘UN MOTHERFUCKERS’ ?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 caprio

Ik vergat een keer mijn sleutels, maar die kwamen uiteindelijk keurig terecht, evenals de handbagage van mijn ouders. Misschien zouden ze de Amsterdamse taxichauffeurs eens kunnen vervangen door Haitianen? Bovendien, is het altijd grappig om mijn Frans te oefenen. Wat dat betreft is het zonde dat Haiti zo ver weg ligt voor die bootjes.

Moet Nederland eigenlijk geen F16s en Black Hawks leveren voor de Haitiaanse interventie macht?? Ik hoor er maar niks over.

  • Vorige discussie