1. 1

  Doet mij denken aan Trots op Nederland Wikipedia, waar Verdonk 2.0 ging maar er eerst door het weldenkende deel der natie nog even flink wat lol werd getrapt met absurde voorstellen.

 2. 9

  Eindelijk een site waar tenminste wordt buik gesproken.
  En het leuke, je kunt er bij een heleboel dingen aanhalingstekens denken.
  Een aanwinst voor het vaderlandse internet.

 3. 11

  Zwartjoekels.

  Zwartjoekels doen bij voorkeur de hele dag niets en leven van onze belastingcenten. Ze houden van hippediehopmuziek en noemen sieraden blingbling. Hun beheersing van het Nederlands laat dus nogal wat te wensen over. Ze houden er bij voorkeur meerdere vrouwen op na die zij ‘bitches’ noemen. Die ‘bitches’ leveren ‘diensten’ in ruil voor beltegoed. Een doed voorbeeld van zwartjoekels zijn Antillianen.

  Wij werden onder de voet gelopen door een stuk of dertig zwartjoekels die de wouten aanvielen. Waarom dat weet nog steeds niemand.

 4. 12

  Antillianen.

  Criminelen uit onze overzeese gebiedsdelen. Zijn vaak in het bezit van schietwapens, maar gebruiken die hoofdzakelijk op elkaar. Dankzij de Linkse Kerk zitten ze vaak zeer kort in de gevangenis. Zijn vaak de oorzaak of het onderwerp van een stille tocht.

 5. 13

  1918

  Het jaar waarin socialistisch leider Pieter Jelles Troelstra oproept tot revolutie. Hoewel in de geschiedenisboeken staat dat er niet naar hem werd geluisterd, weten wij inmiddels wel beter.

 6. 14

  Democratie

  Democratie is een linkse politieke hobby. Democratie is dat iedereen mag mee beslissen over wat er in de regering gebeurt. We weten Allemaal dat dit niet zo is. Iedereen heeft namelijk op Geert Wilders gestemd, maar toch hebben andere partijen ook stemmen gekregen. dat kan dus helemaal niet. Geert Wilders gaat hier wat aan doen. Als Geert aan de macht komt, dan schaft ie de democratie lekker af. En dan wordt er weer naar iedereen geluisterd.

  —–
  Zo.
  Weten we dat ook weer,

 7. 24

  Staatsruif
  De staatsruif is de girorekening van Wouter Bos die het Volk mag spekken. Hieruit kunnen allerlei subsidieclubjes, ambtenaren en politici weer lekker vreten.

  en nog een beetje nostalgie:
  Wouter Boslim
  (Doorverwezen vanaf Wouter Bos)

 8. 25

  zo gouw geert an de macht kompt piepen ze wel anders daar, dan gaat die meteen gelijk op zwart. want je kan niet iedereen maar zomaar voor niks zwart maken.

 9. 29

  Ja, het kan wel satirisch bedoeld zijn, maar dit gaat gegarandeerd lijden aan het Archie Bunker/Jacobse & Van Es syndroom, namelijk dat de zogenaamde ‘over-de-top’ grappen serieus opgepakt worden door mensen die dat écht vinden.

  Ook doet het me, maar dat is weer een Godwin, denken aan het pseudo-satirische blaadje De Gil uit de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog.

  Onder het mom van ‘het is maar een grapje’ intussen wél van alles kunnen zeggen…

 10. 30

  @29: Ja Laurent, de werkelijkheid is vaak nóg absurder dan de beste satire. Vervelend hè?
  Wil je dan dat iedereen verder zijn mond maar dicht houdt? Stel je voor dat je een teer zieltje raakt of dat iemand op rare ideeën komt!

 11. 31

  @29: vergelijk je wakkerpedia nou echt serieus met De Gil? Gast, echt… woon je op vervuilde grond of zo? Zuurstofgebrek gehad tijdens je geboorte? vertel, wat is het

 12. 32

  @30: nou, er zit wel enige ruimte tussen dat iedereen zijn mond houdt of dat iedereen zo hard en kwetsend mogelijk schreeuwt.

  @31: de manier waarop het uit kan pakken doet me eraan denken, ja. Maar ik denk niet dat het met dezelfde reden is opgezet.

 13. 35

  en het vuurtje verspreidt zich verder. Transcript van het item op Radio 1 lunch:

  Er is een nieuwe tegenhanger van WikiPedia, namelijk WakkerPedia. Op deze site, die sinds gisteren in de lucht is, staan in plaats van feiten diverse meningen bij onderwerpen. De meningen zijn afkomstig van bezoekers. WakkerPedia noemt zichzelf een “fatsoendelijk” alternatief voor WikiPedia, het is een initiatief van de website Retecool.nl. Om een voorbeeld te geven van hoe de site werkt, als u zoekt op de term publieke omroep dan krijgt u bijvoorbeeld het volgende te lezen: Nederland 1, 2 en drie en de wereldomroep worden grotendeels gevuld met linkse propaganda. Alleen Pownews en WNL durven tegenstand te bieden aan politiek correct Hilversum. Tot zover de objectieve en feitelijk informatie van de site WakkerPedia. Wie de site wil bekijken: WakkerPedia.nl.

  Is er nou echt helemaal niemand die in het logo ‘door retecool.com’ ziet staan en denkt: ‘kom, laat i kde redactie eensvragen hoe serieus we dit moeten nemen?’

 14. 36

  @32: Dat is veelal een kwestie van (goede) smaak. Je hóeft niet alles te roepen maar gelukkig hoef je ook niet overal naar te luisteren.

 15. 39

  *zoekt “De Gil” *

  Aha, een door de moffen gesponserd pseudo-verzetsblaadje met als ondertitel “Periodiek verschijnend orgaan voor nuchter Nederland”.

  “Nuchter Nederland”. OLO!

 16. 41

  LOL

  Parelduiken

  Parelduiken is de benaming die gebruikt wordt voor het vinden van goed onderbouwde en constructieve reacties op de artikelen van de website van bijvoorbeeld De Telegraaf of GeenStijl. Niet elke reactie is een pareltje. Om een pareltje te zijn moet commentaar aan minimaal de volgende eisen voldoen:

  – Interpunctie en spelling mogen niet te geforceerd netjes overkomen. Het gaat het om het gevoel!

  – Links gedachtengoed in een parel is natuurlijk uit den boze.

  – De verwoorde mening mag niet soft zijn. Een daadkrachtige toon en een heldere visie worden gewaardeerd.

  – De reactie gaat vaak over de titel van het artikel en meestal niet over de inhoud, of klampt zich vast aan enkele kernwoorden in het artikel zoals: Marokkaan, Islam, politie, buitenlander, betalen, belasting, subsidie of Cohen.

  http://wakkerpedia.nl/index.php/Parelduiken

  (klik naar voorbeelden)