1. 1

  Nederland evenementenland is weer eens iets anders dan altijd maar distributieland. De economische mogelijkheden zijn groot, de kosten in vergelijking tot investeren in bijvoorbeeld industrie laag. Zo leveren evenementen, van congressen en beurzen tot popfestivals, sportwedstrijden en grote toernooien, werk met zich mee voor lager opgeleiden, kleine creatieven, traditionele middenstand en noem maar op. Bijna te ideaal voor woorden. Doen!

 2. 3

  Het naar Nederland halen van grote (sport)evenementen is op zich nix mis mee. Maar alsjeblieft niet onder het mom van de Olympische Spelen hierheen halen. Want daarmee trek je een put open waar alle bezwaren, budgettaire problemen en dergelijke onmiddellijk ingekieperd worden als het lastig dreigt te worden.
  En daarmee dus een oncontroleerbare mellee van narigheid en misplaatste overheidssteun teweeg brengend.

 3. 4

  Bijna te ideaal voor woorden.

  Om over extra files, aanslagen, beveiliging, milieuvervuiling etc… maar niet te spreken.

  Ideaal!

  Ik ben al weg…

 4. 5

  Voetbal lijkt me dan niet zo’n goed idee. De kosten zullen de inkomsten overschrijden, want het wordt zeker weten rellen met de Hollandse hooligans als ze zich rond Nederlandse stadions kunnen verzamelen. Bovendien is Nederland te bereikbaar voor de andere Europese voetbaltokkies.

 5. 6

  Als het nou allemaal zo vreselijk goed is voor een land, waarom dan van de WK en Olympische Spelen niet een ontwikkelingshulpinstrument gemaakt?
  Voortaan alleen nog te houden in landen die in de vaart der volkeren opgenomen moeten worden.

 6. 7

  @6: Dan krijg je weer van die mensenrechten- of corruptieverhalen, waarna jij weer om het hardst zie je wel staat te roepen.

 7. 8

  Prima, Nederland even 1,5 maand het Brandpunt van de wereld. Kwa supporters(rellen): Rond wedstrijden Ned.Elftal is nooit enige wanklank gehoord en EK 2000 is zonder (supporters)problemen verlopen. Ehen *opbeurend met hoofd knikt naar de 2 Belgen alhier*: injectie voor het Belgische voetbal dat op sterven na dood is

  “kans op de Olympische Spelen in 2028 te verhogen” is appels met peren vergelijken, daar is een WK- voetbal op zich al een groot op zichzelf staand evenement voor…

 8. 9

  @7: Hè, getfer, je hebt me door…
  Als de WK nou in de “bijzondere” gemeenten worden gehouden (Bonaire, St. Eustatius en Saba)? Hebben we hier geen last van de onofficiële wedstrijden.
  In Zuid-Afrika zijn de oefenduels naar tevredenheid verlopen.

 9. 10

  @4: dank voor je negatieve bijdrage. even je puntjes aflopend:

  extra files: zal nogal meevallen, wellicht wat rond grote stadions op speeldagen, maar je kunt evenementen als (pop)festivals juist mooi doen in weekends en vakanties en iets buiten de randstad, waardoor je filedruk spreidt.

  aanslagen: wilders-argument, ingegeven door angst. welke aanslagen? minstens 99 procent van de evenementen verloopt zonder ‘aanslagen’.

  beveiliging: ja, evementen worden beveiligd. levert veel werk op mbo-niveau op, een prettige bijkomstigheid. punt van aandacht is het beschermen van vrijheden en privacy, maar dat speelt ook al zonder evenementen.

  milieuvervuiling: kun je als je het in nederland doet beter onder controle houden dan elders. En die evenementen komen er ergens op de wereld toch, ook als HansR het niet wil.

  anders nog iets?