Voor of tegen?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Verbal Jam zet nog even een paar zaken op een rijtje.

” Nu de oorlog daadwerkelijk is uitgebroken krabben velen zich nog steeds ietwat vertwijfeld op de kop of ze nu voor of tegen deze oorlog moeten zijn..
..Het is dus zonneklaar: deze oorlog wordt niet gevoerd om humanitaire redenen en om een massamoordernaar te straffen “.
(De plastic-shredder, Verbal Jam).

0

Reacties (6)

#1 Basschie

Woutertje Bos weet het ook niet meer zo. Eerst verklaard hij in het NRC dat in deze situatie jezelf afzijdig houden geen goed standpunt is en dat-ie dus zijn politieke steun geeft aan amerika, en vervolgens loopt hij mee in een anti-oorlog demonstratie. Snap jij het snap ik het….

Volgens mij vindt iedereen het lastig

  • Volgende discussie
#2 Carlos

Laat ik van de gelegenheid gebruik maken om te zeggen dat ook IK het lastig vind. Sommigen mensen denken uit Sargasso te kunnen oordelen dat ik volledig anti-oorlog ben, maar het opdoeken van een dictator mag wat mij betreft ook met geweld gebeuren. Toch ga ik de de VS niet aanmoedigen met het stuk bombarderen van een land. Ondanks de in de media gepresenteerde ogenschijnlijke ‘voorzichtigheid’ leert de geschiedenis ons dat als de amerikanen (of welk leger dan ook) zich vastlopen en veel verliezen gaan lijden minder omzichtig te werk gaan.

Ik noem bijvoorbeeld de stad Hue of de Cu Chi tunnels in Vietnam. Alle twee rigoreus plat gebombardeerd om verdere amerikaanse slachtoffers te voorkomen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 El

nee dan het standpunt van (vredesaktivist) mient jan faber. Eerst was ie voor een oorlog, paar dagen geleden was ie tegen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Carlos

Is nu wel tegen?
Ha! dat had ik even gemist…!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 El

Ja hij is tegen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 El

omdat er geen VN mandaat is. zag ik een paar dagen geleden op tv, waar weet ik niet meer.

  • Vorige discussie