1. 1

  Wie zijn ‘de Duitsers van Europa’? Enne .. ik heb geen gemengde gevoelens bij het kijken naar een wedstrijd. Welke gevoelens zouden er gemengd moeten worden?

 2. 3

  Wat heerlijk lijkt me het om samen met een groep vrienden tijdens een wedstrijd , al zuipend, opgewonden commentaar te geven tijdens het spel.

  Soms denk ik dat ik iets mis in deze.

 3. 4

  The Horse gaat ook kijken hier in de US. Helemaal los, alleen heb ik er geen goed gevoel over. Ik speel liever tegen Mexico. Als we winnen dan heb ik wel een goed gevoel over Engeland. Moet te doen zijn.

 4. 5

  Heb het geprobeerd hoor, roepend Ole Ole door de kamer dansend. Wat doe je nu vraagt mijn vriendin. Nou..niks dominant voetbal.tegenaanval met counters weetuwel..verdediging van de middenlinie volkstaat niet en bovenal de centrumverdedigers hoe staan die , tacties los en hoe zit het met de fysieke gesteldheid van de spits vanwege de hitte?

  We gaan scheiden.

 5. 6

  Horse, altijd een plezier iets van U te horen en dat zonder de tig inches nog wel, gaat het goed met U…duizend violen en watervallen nog aan toe.

 6. 7

  Zou het niet doen Larie!,….trekken ze je de lederhose over de oren en mag je de horrellepiep op het biljart dansen.

 7. 8

  Engeland is zeker te doen. Portugal heb ik een wat harder hoofd in. Gezien de laatste akkefietjes die we tegen hullie ondervonden.

  Ik geef nog niet toe aan algehele zuurheid, zoals ik die bij Jan Mulder de laatste dagen zag oprispen. Maar ik hoop wel op wat meer vanavond. Dat we ipv San Marco eens een speler in de heldenstand mogen verheffen.

 8. 10

  @ Larie melig & Carlos:

  Inderdaad, heel veel inches verwijderd. Alles ok hier in de US. Ik volg de Mexicaanse TV om de voetbalwedstrijden te zien. ESPN en ABC zenden het uit maar met vertraging.

  Weinig afgesmukt de laatste paar maanden. Was vorige week in San Francisco / Oakland area (Lawrence Livermore National Laboratory) en daar zie je dan toch weer meer goed spul rondlopen. Ze herkennen natuurlijk mijn top schwanz en wachten dan vol smart voor een volle lading. Maar die Californische dames zijn wel een beetje slechte neukers en zuigers. Texaanse vrouwen kunnen goed zuigen, vooral die negerinnen, daar kun je heel wat in kwijt.

 9. 13

  Nou, toi(3x) he, altesaam. En we moeten maar zo denken: als we verliezen, hebben we toch een machtig mooi WK gehad. En dan zijn we gewoon voor Australie met z’n allen.

  /onee….

 10. 15

  Bij U niet? Nou bij mij wel hoor en rijkelijk, ik kan er niet omheen laten we dan maar eens gaan kijken #ff wat swingen met de schotel# .Al die vlaggen op de wangen hier…pfft…werd het maar eens wat koeler.

 11. 57

  1
  ‘Dames en heren, staat u allen klaar?
  Ga zitten met de handen in het haar:
  van vóór naar achter, doen we nog een keer.
  Zit dan mistroostig bij de pakken neer.’

  2
  ‘’Grijp tien maal in vertwijf’ling naar het hoofd,
  zwoeg met de borstkas, dat uw adem wordt geroofd.
  En: mocht u nog van plan zijn te gaan skiën:
  zak dan droefgeestig zes maal door de knieën.’

  3
  ‘’Snik smart’lijk nu, het linkerbeen gestrekt;
  de rechter blijft wanhopig in de nek.
  Nu óp, en hurk neerslachtig op de grond:
  blaas dertig droeve winden uit uw kont.’

  4
  ‘De laatste oef’ning doen we op een stoel.
  Het bung’lend koord beschouwt u nu als doel:
  veer óp, maar houd uw evenwicht aldus!
  Steek hals en hoofd in één keer door de lus.’

  5
  Maak hól de rug en houd het touw gestrekt.
  ’t Is tijd dat u naar Dromenland vertrekt.
  Zwaai uit en spring ontspannen op de grond.
  Blaas nu de laatste adem uit uw mond.

  Draai om en doe ditzelfde nog een keer.
  Dit was het dan, tot volgend maal maar weer!’

 12. 59

  Laat ik het Kuyt zelf niet euvel duiden (eerder Van Basten). En SOWIESO moeten die hele Barend en Van Dorp-klup door het stof vanwege die suffe Kuyt lobby van ze.

 13. 62

  Beetje flauw om alles in de schoenen te schuiven van Kuyt. Het was gewoon nix (al vanaf de wedstrijd tegen Servie Montenegro was het nix). De Van Basten-lobby moet ook door het stof. Fluisteraar Cruijff moet door het stof. En die scheids van vanavond natuurlijk…

 14. 63

  Flauw? Beetje makkelijk om iedereen de schuld te geven ;-)

  Het was vandaag overigens niet “gewoon nix”. Er werd best prima gevoetbald (en er was ‘beleving’). Maar er moet wel gescoord worden (logisch).

 15. 65

  Daar komen de sluischutters, daar komen ze an, daar komen de schutters van Rotterdam.

  Waar haal je het vandaan Sikbock.

 16. 66

  Tja, dat krijg je met een beladen wedstijd (Nederland dat zomaar de helft van de Portugese kolonie Brazilie ging bezetten). Ooit een keer komt daar de wraak op…

 17. 67

  DE fout is uiteraard te herleiden tot Van Basten. In concreto: als stijlbreuk met het verleden geen concurrentie om de spits, maar volledig vertrouwen in Nistelroede. En dan opeens iets van ‘prikkelen’ en Ruud de hele wedstrijd erbuiten houden.

 18. 71

  Je kan ook stellen dat nederland dankzij van Basten zo ver is gekomen als het is. Uiteraard kun je van Basten verwijten geen eikel te zijn zoals zijn tegenstanders, maar als hij het wel is wordt er ook gezeurd…

 19. 72

  Aaargh! Welk een onrecht! Verloren van die vieze baccalaovretende katholieken. Morgen zal ik een uitgebreid pleidooi houden voor het afschaffen van de gele kaart, nu met een kater naar bed…

 20. 74

  Ik ben zwaar teleurgesteld, maar had dit wel verwacht. Ook bij het EK 2004 had ik al geen gevoel bij Portugal als tegenstander. Op de radio zegt Hans Kraai dat Nederland niet bij de beste acht teams van de wereld hoort. Ik vind dat gelul. Alsof Engeland beter is. Kijk nou hoe die hebben gespeeld.

  Ik kan hier maar op een manier over heen komen: Dikke tieten. Dus Carlos, post even een paar dikke tieten waar we allemaal plezier aan kunnen beleven.

 21. 76

  Helaas wel vrees ik.

  Maar we hebben gewoon niet goed genoeg gespeeld en hebben ons laten naaien door Portugal. Dat geeft niet, maar over twee jaar moeten ‘wij’ dat ook kunnen. En dan niet op een Arjen -Oh kijk een uitgestoken been, ik struikel nog even door tot aan de 16 meter- Robben.

  Wat wij missen zijn 1 of 2 keiharde dominante middenvelders die e goed vals kunnen zijn als het moet. Een soort… Figo’s eigenlijk. Geen van Bommels.

 22. 77

  Wat mij overigens opviel (na de onterechte rode kaart voor Boulahrouz heb ik de TV maar uitgezet) is dat Oranje tijdens een aanval bijna altijd het verrassingselement weet te verspelen (door weer terug en/of breed te gaan). Als je jezelf dan nog professioneel voetballer durft te noemen zonder een acute aanval van schaamte te krijgen….

  Ik begrijp, gezien het getoonde spel, heel goed dat je met 60% balbezit kunt verliezen. Ergens nog verdiend verloren.

 23. 81

  Mooi, kunnen we nu Van Basten en z’n zwijgende goeroe-act dumpen? Mooi sportcolumn in de Volkskrant vanochtend. “Zou het gewoon onnozelheid zijn?”

 24. 83

  Jammer, erg jammer. Maar het is niet anders; Nederland was simpelweg de mindere ondanks het vuile spel. Maar zoals van Basten zei; EK 2008: dáár gaat het om.

 25. 84

  Ik heb het genoegen mogen smaken met enkele uitstekende vrienden en vriendinnen afgelopen zaterdag in Utrecht te zijn.
  De kleur oranje was nogal aanwezig in het straatbeeld.
  Nu vroeg ik me af. Wat gebeurt er met die kilométers en kilo’s oranje vlaggen, toeters, mutsen en etc en etc ?
  Vouwe men die op, of gaan die vandaag gedesilussioneerd de vuilbak in?

 26. 86

  @Crachat: hier in de Hollandse hoofdstad zijn opvallend veel straatvegers actief deze morgen. Misschien had men een daverend Oranjefeest verwacht en zijn al die mannen uit voorzorg opgetrommeld om te vegen? Er valt echter bar weinig te vegen. De oranje slingers gaan weer in de doos voor EK 2008. De biseksuele La Marco wint dan precies 20 jaar na dato het EK in een zinderende finale tegen de Rode Duivels.

 27. 89

  Jong Oranje is met Foppe de Haan wel kampioen geworden. Voorstel:

  2008 de groep van Foppe MET Foppe als trainer naar het WK.

 28. 91

  Vraag aan red, kan deze wellicht sticky blijven tot eind WK ?

  30-6 Wat een keigave wedstrijd gezien Bra-Fra = 0-1. Dit slaat het wielrennen toch met stukken… Thierry Henry, wat een goal, wat een voetballer.

  CNN liet net een lief berichtje met fotootje zien van Maleisische kinderfans van Engeland. Terzijde, die zwoeien met de Portugese vlag.

  *lange neus*