Vertrek van Lilith en Dominee Schilder

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Vandaag hebben Lilith en Dominee Schilder besloten om te stoppen met hun bijdragen aan Sargasso. Dit vanwege uitlatingen van Caprio omtrent het overlijden van voordeWind. Ikzelf kan hier in meekomen aangezien ik Caprio’s opmerkingen hierover ook ongepast vind. Ik baal ervan dat Lilith en de Dominee op deze manier weggaan, maar ik begrijp het wel. Allebei bedankt voor jullie inzet.

[deze post is bedoeld om u te informeren over de redactionele veranderingen,
ik zit op dit moment verder niet om uw mening verlegen]

0

Reacties (28)

#1 Olaf

Daar gaan we weer… *diepe zucht*

“Toe sluit de rits van ’t zand
laten gaan moet ik je toch
voorgoed
maar nu het even kan
zeg me nog
wie boetseert de klei
wie kneedt vormen
uit voorbij
tot wat je bent
geweest
aan wie moet ik je laten.”

(“Afscheid”, door Erwin van de Vijver)

 • Volgende discussie
#2 Æ

Is het dan niet ‘slimmer’ op caprio de deur te wijzen dan deze twee gewaardeerde lieden? Caprio is een irritant, belerend mannetje. Op zich is dat geheel niet erg, alleen weet hij- net als een klein kind- niet wanneer op te houden. En nu wordt hij voor dit wangedrag ook nog beloond.

U wilde niet mijn mening, toch krijgt u ‘m.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Kim Sung-Il

Erg jammer! Zonder Lilith, Schilder en Bosboom zitten we hier straks opgescheept met de selectief genuanceerde pennevrucht van Caprio en zijn autistische drang naar het gelijk…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Verbal Jam

Het aardige van meningen is, dat je er nooit op hoeft te wachten: ze komen vanzelf en onmiddellijk. Dus ook deze. ;-)

Heel jammer dat Lilith en Schilder besluiten weg te gaan om zo’n incident. Ik vond Lilith bijzonder waardevol voor Sargasso en ik zou haar absoluut willen vragen haar besluit te herzien. Ze heeft altijd verfrissende en interessante stukken die ik niet graag mis. Met Schilder ben ik het dikwijls niet eens, maar hij stimuleert de discussie. En ach, ik kom hier tenslotte niet om altijd weer m’n eigen mening te lezen, nietwaar? Dat is nu juist de kracht van Sargasso: verscheidenheid. Dus ook Schilder moet blijven.

In de emotionaliteit van het moment kan ik zo’n besluit begrijpen. Misschien is een time-out het verstandigste.
Op een weblog als dit, waar zoveel uiteenlopende mensen aan meewerken, moet je een zekere ‘professionele distantie’ kunnen bewaren. Dat klinkt ietwat hoogdravend, maar de realiteit is toch dat ieder voor zich zoveel mogelijk kwaliteitsstukken probeert te schrijven. Daar komen de lezers voor en de mix met de regelmatige kwinkslag doet het heel goed.

Ook Caprio kan best goede en interessante stukken schrijven. Het is beter wanneer hij zich daartoe ook beperkt, lijkt me. Reden: als ‘collectief’ moet je je naar buiten ook als zodanig presenteren. Wanneer je vervalt in persoonlijke onaangenaamheden en sneren doet dat afbreuk aan het collectief en aan de kwaliteit van Sargasso. Voor goedkope ruzietjes gaan we wel naar ‘goedkopere’weblogs, die zijn er in overvloed. En anders vechten wij -de lezers- ze wel uit in de reacties, hoewel ikzelf dit soort woordenstrijd toch dikwijls ook wel vermakelijk vind: een beetje ‘pennevechten’ op z’n tijd mag best.

De medewerkers van het collectief hebben ergens toch een extra verantwoordelijkheid: volop meediscussiëren kan en moet, maar ze mogen het belang van de onderlinge cohesie en de ‘overall’ kwaliteit niet uit het oog verliezen. Waarschijnlijk is het dus zo dat ze ietsje minder ongenuanceerd kunnen reageren in heikele kwesties dan lezers dat kunnen.

Tjesus, sorry voor dit lange stuk, maar zoals je weet ben ik een groot fan van Sargasso en gaat het wel en weer ervan mij aan het hart. Vandaar dat ik er dus uitgebreider op in ga: schrijf je stukken, maar houd in je reacties het collectief in het achterhoofd.

Ik lijk hier godverdomme wel de ombudsman! ;-) Jullie zijn toch allemaal hoog genoeg opgeleid om dit zèlf te bedenken? ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Phoenix

Iemand enig idee waar Nemo, Lilith en de Dominee nu gaan loggen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Laurens L.

Ben t eens met Æ. Jammer!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 BG

Hoog tijd om eens wat nieuw bloed te verzinnen, zou ik zeggen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Kim Sung-Il

Kan Tonie hier niet komen loggen? :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 name

die komt zeker hier niet loggen, dus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Siquo

“Iemand enig idee waar Nemo, Lilith en de Dominee nu gaan loggen?”

Finding Nemo (en Lilith en de dominee)!

Jammer dat ze weggaan, maar caprio was lang niet zo obnoxious als ik soms kan zijn, dus In My Humble Unwanted Opinion hebben jullie het recht niet om op te stappen, en zijn jullie verplicht te blijven. BLIJF, ZEG IK JE!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Nico

Verbal Jam zegt:
Ik lijk hier godverdomme wel de ombudsman! ;-) Jullie zijn toch allemaal hoog genoeg opgeleid om dit zèlf te bedenken? ;-)

Dat is net jouw makke, God voor de Armen. Wij bedenken dat inderdaad allemaal al zelf, maar jij bent steeds de imbeciel die het nog even opschrijft en in de veronderstelling verkeert dat hij een uniek denkbeeld verwoordt.

Je had jezelf niet beter kunnen neerzetten. Met een moeliijk woord noemen we dit gedrag ook wel Morele Autistische Infantilisering.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Sikbock

Jammer dat al het talent hier de benen neemt ;-(

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Sikbock

:-(

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Nico

Jammer dat al het talent hier de benen neemt ;-(
zegt sikbock

Vind je het gek.. Als types als VerbalJam in het reactieding worden beschermd en ellenlange opvoedkundige monologen mogen houden over de dode rug van iemand die hem haatte heen, dan weet je wel welke kant het met een site opgaat. Ik snap dus heel goed waarom iedereen met maar een beetje verstand in zijn kop hier weg loopt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 name

nico: nu moet je misschien maar ophouden met stoken. let it be, en haal dat misschien maar weg. kappen nou.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Hoxma

De nadagen van Sargasso zijn aangebroken. Bakje zoute pinda’s erbij en genieten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Nico

Ah, het monddood maken van reageerders, ook een bekend Verbal Jam thema. Op fascistische leest geschoeid loggen, het is weer helemaal terug.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 caprio

gein: Hoxma van GS, meer dood dan levend, stamelt nog wat …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Verbal Jam

Ah, goeroe Nico neemt aanmatigend het woord namens de alhier verzamelde menigte en gaat in de ‘wij’-vorm spreken. Dezelfde versleten demagogische truuk die men nog kent uit de ‘beste’ tijden van dagblad De Telegraaf. Laat ik hem wat aandacht geven, want die heeft hij blijkbaar nodig. Het regent buiten en dat combineert nu eenmaal niet lekker met zijn diepgewortelde koudwatervrees. Dus vooruit…

Ik kan me best voorstellen dat ik vanuit Nico’s beperkte optiek wel God moet lijken, want zelf blijft hij hangen in het bekende kunstje van zeikstukjes met veel vieze woorden die hij thuis van moeders niet mag zeggen. Leuk hoor, daar niet van, maar niet jaren achtereen. Een iets diepgaander of serieuzer stuk heb ik nog nooit uit zijn toetsenbord zien rollen, maar dat kan natuurlijk ook komen door de immense hoeveelheid Nico-neusvuil die zich daarin inmiddels heeft opgehoopt.

Veelzeggend is ook dat hij chronisch incapabel blijkt om een enigszins doordachte en doorwrochte reactie op Sargassopostjes te geven. Vanuit dit kennelijke minderwaardigheidscomplex snuffelt hij dan maar weer even in je morsige multomapje waarop hij met een dymostripje heel schattig de titel ‘Nico’s Verzamelde Scheldwoordjes’ heeft geplakt. Hij bezit vast ook nog een sigarenkistje met ‘Nico’s Negatieve Etiketjes’. En dan maar weer eens lekker rellen op de golven van de zojuist ontstane emotie. Wat een meevaller!

Want nooit ziet men Nico hier om zijn basale intellect met de belangstellende lezer te delen. Maar nu is er tragisch genoeg iemand dood en dat is iets dat zelfs Nico’s rudimentaire brein nog nèt kan bevatten. Een mooie emotionele context dus om weer eens ouderwets van leer te trekken tegen Verbal Jam. Diezelfde VJ die het meer dan twee (!) jaar geleden waagde om Nico voor één keertje eens zèlf op de hak te nemen. Nou, daar kon ome Nico helemaal niet om lachen! Welke arrogante megalomane kwast haalde het in zijn botte kop om de Afzeiker Aller Afzeikers Nico Dijkshoorn een keertje in de maling te nemen? Dàt was niet de bedoeling! Dáár kon hij niet tegen, dàt was niet goed voor zijn aambeien, zijn verkrummelde prostaat, zijn inwendig aangekoekte pisbuis en al die andere kleinemannetjeskwaaltjes die in de loop der tijd tot één grote waren geworden! Hij werd bij moeders al genoeg getiranniseerd, dus dit riep om eeuwige vergelding! Het liefst zou hij nog een van die vermaledijde weblogmeetings bezoeken om die gast eens even flink onderuit de zak te geven, maar dat was hem toch nèt een beetje te link met zijn armzalige gestel.

En dus ging Nico voortvarend aan de slag binnen de veilige muren van zijn vochtige werkkamertje in de kruipruimte van zijn huis. Het is ronduit aandoenlijk hoeveel tijd ‘onze’ Nico door de jaren heen in Verbal Jam heeft gestoken. Hij legde een dossier aan en hij fulmineerde tegen hem bij elke enigszins voor hem begrijpelijke gelegenheid die zich voordeed. Hij verzon voor VJ die hele enge ziekte waar hij zelf als de dood voor was: keelkanker. Zou hij dat wel durven? Riep je daarmee niet het noodlot over jezelf af? VJ wàs tenslotte God, nietwaar, en je wist nooit of dit soort grappen zich tegen je konden keren. Nou, vooruit, zo’n kans kreeg hij maar één keer in zijn treurige bestaan! Eventjes doorbijten, niet gewaagd is niet geleefd tenslotte.

Zijn gloriedagen beleefde Nico toen hij bij GS minstens twéé zogenaamde audiocolumns mocht maken over VJ. Avond aan avond was hij met open gulp in de weer met dat geinige Cubase Lite proggie dat hij bij zijn Soundblastertje cadeau had gekregen. Dank je Nico, voor zoveel inzet, wij (in dit geval inderdaad meerdere personen) hebben ons tranen gelachen om al die ronduit ontroerende knulligheid!

Nou Nico, dit was wel weer ruim genoeg aandacht zou ik zeggen. Ik ga nu weer een paar talentloze stukjes voor èchte grote mensen schrijven. Het was een hele klus, maar één gedachte hield me gaande: jou moeten ‘wij’ inderdaad alles uitleggen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Kim Sung-Il

Kaas iemand?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Siquo

Ja lekker. Vind je het erg als we niet intellecuteel genoeg zijn om dat hele stuk van je te lezen, VJ? Eerlijk gezegd snap ik het ook niet helemaal, je had toch een eigen log om je mening te spuien?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Zarathustra

Wat een dweil is die VJ eigenlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 caprio

Ha, zarathustra’s moderne houding ten opzichte van het goed en kwaad, voor het kwaad is hij niet meer sterk genoeg, de dwaas op het koord, integendeel! het kind in plaats van de leeuw, dweil in plaats van eraan voorbij te gaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Hoxma

Is die enorme lap tekst van VJ als vlijmscherp doch vermakelijk stuk neergezet, met als resultaat dat wij volkomen overdonderd raken van VJ’s uberschrijfkunsten? In dat geval is de opzet mislukt.

@Caprio: Ja lekker juist! Vanuit mijn warme lijkkist reaguren, niemand die me wat doet. Wanneer gaat Sargasso nu down?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Nico

Tsja, als je jezelf belachelijk gaat maken dan is er natuurlijk niets meer aan. Dit kan beter hoor vind ik. Nu bevestig je alleen maar mijn gelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 erik

Hé, VJ kan WEL leuk schrijven! De intellectuele broer van Nico…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Æ

Nico is meer het mongoloïde broertje die niemand echt leuk vindt, maar getolereerd wordt omdat er zo leuk kwijl uit z’n mondhoek druipt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Bob

Ja, precies.. waarom gaat Tonie hier niet stukjes potsen? ;-)

 • Vorige discussie