Verbal Jam geplagieerd

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het zou verboden moeten worden: van die prefab weblog services zoals web-log.nl of 20six.nl. De grootste oligofrenen verschaffen zichzelf binnen twee minuten een medium en beginnen hersenloos te kwaken.

Zo ook meneer itsmeforyou, hij produceert onsamenhangende teksten die me nog het meest doen denken aan de koortsdromen die ik de afgelopen nachten had dankzij een zware griep. Leest u even mee:

“boven mijn dekens hing er 1 temparatuur … ..Ik d8 wa tis dat nou … Ik heb er een hekel aan als iemand denkt dat ik achterlijk ben… ..Misschien ben ik dat wel.. …*MIJN TOETSENBORD IS VUIL*… …kus” (itsmeforyou)

Als itsmeforyou intelligent uit de hoek wil komen dan copy-paste hij doodleuk columns van Verbal Jam zonder bronvermelding. Vervolgens draait hij zich er onderuit met het excuus dat hij niet wilde dat deze columns ongelezen bleven en ze daarom had geplaatst op zijn drukbezochte logje?!

Lees de details over deze geruchtmakende plagiaat-zaak bij VJ:
plagiaat! (Verbal Jam)

blijkbaar vond je *het* het, niet zo leuk….. (itsmeforyou)

0

Reacties (51)

#1 caprio

Ik probeerde te reageren, maar kon de gedachte niet uit mijn hoofd krijgen, dat het zo’n akelig zelfportretje was linksboven, maar dat vond ik te flauw, maar blijf het niet knap vinden, en voel me nu onpasselijk. Kan ook niet meer nadenken, wat ik er nu eigenlijk van vindt. Zo uniek en briljant zijn weblogs nu eenmaal niet doorgaans, dan is het zielig om over copyright te klagen. Alsof je in de tram zit, iemand vertelt wat ie van Balkenende vindt, en je denkt, hee wacht effe gozer, dat heb je van mij… wie maalt erom.

 • Volgende discussie
#2 peter

Het lijkt verdacht veel op de schrijfstijl van mijn evangelische MSN vriendin.

*Peter kijkt achterom over zijn schouder*

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Lilith

@peter: hoe’s dat afgelopen dan? Het kreeg ineens zo’n rare wending.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 peter

Ik heb aangifte gedaan omdat zij (?) mijn gezin bedreigde en overal mijn complete adregegevens etc. achterliet met de mededeling dat ik een stalker was. Fijn, voordat je het weet heb je hier een steen door de ruit. Ik heb haar (?) de aangifte gemailt, daarna heb ik niks meer gehoord, gelukkig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Lilith

Mooi zo. En daarbij ‘alles kom reg ..’ : God zal haar ooit beoordelen als zij aan de hemelpoort staat. ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Ben Helder

Meneertje Carlos maakt een klassieke denkfout. Hij doet het voorkomen alsof zelf een weblog kunnen inrichten een voorwaarde is om iets zinnig te kunnen produceren. Iets wat met één van de prefab weblog servicesis gemaakt is per definitie niets.

Natuurlijk is het merendeel van wat op web-log.nl en 20six.nl staat niet anders te typeren dan als internetvervuiling. Maar of de ‘serieuze bloggers’ het zoveel beter doen is voor mij de vraag.

Natuurlijk zorgt de beschikbaarheid van prefab weblog services dat iedere oligofreen een weblog kan beginnen. Maar het is aan de kritische lezer om te bepalen wat de waarde er van is. Dus niks geen verbieden. Dat is errug reactionair en vreselijk 1944.

Vervuiling is nou eenmaal een bijprodukt van de voortschrijdende techniek. Een foto maken was vroeger een ingewikkeld proces waarbij glasplaten met een laagje zilvernitraat deskundig behandeld moesten worden. Nu kan iedere mongool met één druk op de knop van z’n digitale camera … Vroeger was een foto iets bijzonders, nu is het een wegwerpartikel.

Dr. D (slimbekeken.com) heeft het eens zo geformuleerd: ‘Geef een kind een hamer en alles wordt een spijker.’

Als je een diamant wil winnen moet je niet te veel letten op de modder en rotzooi die je er voor moet verplaatsen om hem te vinden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 mark

Ik ben ook wel benieuwd hoe Carlos dan het examen voor de logger zou willen inrichten. Enkel codekoekebakkers dit privilege verschaffen, is nauwelijks een relevante test te noemen. Maar ik denk eigenlijk niet dat het een aanzet was tot een verheffende discussie, maar veleer een sneer naar jatterts? Desalniettemin petje af voor het welbespraakte betoog van dhr. Helder.

+
When all you own is a hammer, every problem starts looking like a nail.
Abraham H. Maslow

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Grobbo

Zijn weblogs niet gewoon een voortzetting van wat het web al jaren kent: de personal webpage met domme inhoud?

Natuurlijk zijn er veel loggers die (al dan niet smaakvol) hun best doen om iets leuks en origineels online te zetten, en daarmee vaak iets substantieels toevoegen aan het internet.

Maar er zijn ook veel mensen die gewoon de behoefte hebben om online aanwezig te zijn zonder enig animo om iets toe te voegen, maar juist omdat ze dat leuk vinden.

Ik heb respect voor mensen die proberen om zelf iets te fabriceren in woord, beeld of geluid, hoe slecht ook. Domweg overschrijven heb ik geen respect voor.

Ben het wel met Helder eens dus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Dreknek

Ja! Plagiaat! Ik ook! Ik ook!

http://forum.fok.nl/showtopic.php/395691

http://forum.fok.nl/showtopic.php/412804

En zelfs Swasmahammad moet het ontgelden!

http://forum.fok.nl/showtopic.php/412807

Oh, Carlos, groot beschermer van mijn werken, help mij ook deze smerige plagiateur aan te pakken! (of ik pas gewoon een keer de disclaimer aan, dat kan ook.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Ben Helder

Omgekeerde Plagiaat

“Boven mijn denkvermogen hing er 1 temparatuur. Ik d8 nog wel: wattisdit nou?! Ik ben 8erlijk, maar heb er een hekel aan als iemand dat ontdekt. Ik kussut wel af met wat onduidelijk gedr8 -t en wat onbegrijpelijke teksten

t 7 z=l is een rebus

…kus”

(itsmeforyou)

plagiarize me baby

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Stefan

“Zo uniek en briljant zijn weblogs nu eenmaal niet doorgaans, dan is het zielig om over copyright te klagen. Alsof je in de tram zit, iemand vertelt wat ie van Balkenende vindt, en je denkt, hee wacht effe gozer, dat heb je van mij… wie maalt erom.”

Dat kan wel zo zijn caprio, maar hier gaat het om een column. Je schrijft toch ook niet een boek over en verkoopt het dan als van jezelf? Als het nou een foto was of een link die gejat werd, was het een hele andere discussie geweest. Dit is gewoon plagiaat!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Ben Helder

k Heb laatst de bijbel overgeschreven!

Maar niemand wilde me geloven toen ik zei dat het mijn boek was.

k Heb het nu ff druk. Ben met de Koran bezig.

Ben Opportunistisch

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 caprio

@Stefan: hoezo? We leven wel in het postmodernisme hoor, VanDis zal toch niet de enige briljante kopieerder zijn? En de schilderkunst kan niet zonder, kunst is een groot plagiaat fokhok, en hoe zit het met de aziatische tijgers, de chinese boem? De wereld kan niet zonder, zonder plagiaat geen leven. De top40 wel eens geluisterd laatste tijd? Wel eens van rap gehoord? En geloof je werkelijk dat Einstein de relativiteit van a tot z zelf heeft bedacht? Ik geloof alleen in vergoeding van inkomensderving niet in copyright.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Stefan

@caprio: Ik zie je punt. Het is misschien realiteit dat er zonder plagiaat geen leven is, maar leuk is anders. Dezelfde reden dat ik de top 40 niet beluister als dat niet hoeft.

Echter verschilt inspiratie wel van plagiaat, danwel kopie. Als je een soortgelijk stukje schrijft als iemand anders zou je het onder inspiratie kunnen schuiven, hetzelfde geldt voor muziek. Als je letterlijk een copy/paste doet niet meer, dan is het hetzelfde als een sample. En daar dragen muzikanten die daar gebruik van maken ook rechten over af.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 vos b.

@Ben Helder: ‘He was so uptight, that if you would put a lump of coal in his arse, in two weeks it would have become a diamond…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 mark

“dan is het hetzelfde als een sample. En daar dragen muzikanten die daar gebruik van maken ook rechten over af.”

Niet altijd:
The U.S. Court of Appeals for the 9th Circuit (in California) ruled yesterday [4 november 2003] that the Beastie Boys’ sampling of a three-note segment of James Newton’s composition to the song “Choir” did not infringe Newton’s copyright. The court ruled that the sample was a “de minimis” — or trivial — instance of copying and thus not a violation.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Nim

Beetje flauw om dan meteen iedereen die via prefab weblog services zoals 20six te veroordelen. Er zitten zeer zeker ook logs tussen die zeer de moeite van het lezen waard zijn. Ook bij de “gewone” weblogs zitten er mensen tussen die zomaar wat schrijven, of als ze het even niet weten bij anderen wat weg jatten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 WickedWitchy

Ik ga me niet in de discussie over plagiaat mengen, daar is nu al genoeg over gezegd.Ik heb weer ontiegelijke jeuk aan mijn handen gekregen van wat hier is gepost. Jeuk omdat ik doodmoe word van het geneuzel en gebitch (een ander woord heb ik er niet voor) over bloggen in het algemeen, en “prive-blogs” in het bijzonder. In plaats van dat men dankbaar is dat we in een land leven waarin zoiets mogelijk is vliegen de krachttermen je om de oren: Het zou verboden moeten worden: van die prefab weblog services zoals web-log.nl of 20six.nl. De grootste oligofrenen verschaffen zichzelf binnen twee minuten een medium en beginnen hersenloos te kwaken.
Jeuk krijg ik omdat ik doodmoe word van al die personen die hun neus ophalen voor de blogs van anderen. Volgens sommigen moeten we allemaal (maar dan ook heel Nederland) ons blog vullen met diepgaande analyses van de maatschappij, uitvoerig commentaar op de politiek, maar vooral onze mening over vanalles en nog wat, het liefst over iets wat al duizend keer is besproken en doodgepraat. Nee, als je blog gevuld is met JOUW dingen, dan is het hersenloos gekwaak.
Men klaagt over internetvervuiling die, doordat bloggen zo makkelijk en toegangkelijk is, steeds erger word. Weet je wat ik internetvervuiling vind? Iemand die zich als een kuddeschaap gedraagt en daarom maar gewichtig of interessant gaat doen met informatie die al 10 keer is besproken, 100 keer is geanalyseerd en waar nog 2 miljoen meningen over zijn. Iemand die het vertikt om open te staan voor een ander en zijn tijd op het net gebruikt om te zeiken over alles wat zijn/haar smaak niet is. Iemand die niet in staat is zelf iets te creeeren en daarom maar creaties van anderen afdoet als “dom” en “achterlijk”.
Ik weet zeker dat van al die mensen die op het internet ronddwalen er een paar zijn die, juist door een blog te starten, dingen ontdekken over zichzelf, de inspiratie en de drive vinden om iets te doen. Die ontdekt worden door anderen, en die herkenning en ERkenning vinden bij anderen. Die, doordat ze die stap genomen hebben, misschien een talent ontdekken en dat gaan ontplooien.
Ik citeer meneer Ben Helder: Iets wat met één van de prefab weblog servicesis gemaakt is per definitie niets.
Nou meneer Ben Helder, dat is erg bemoedigend voor de jonge schrijver/kunstenaar/criticus die geen andere keus heeft dat op zo’n prefab weblog beginnen, zij het vanwege geld, zij het vanwege diverse andere redenen.
Ik mag alleen hopen dat mensen zich door mensen zoals U niet laten ontmoedigen. Het is heel makkelijk om kritiek te hebben op een ander, en eerlijk gezegd ben ik blij dat ik niet tot Uw schare “perfecte” bloggers behoor. Ik zou me doodschamen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 itsmeforyou

het is toch tegek dat als je 3 blogs van iemand publiceerd omdat je ze mooi vind meteen als een zwart schaap word beteugeld….pers…boeit het me geen zak…..maar zoals wicked al aan gaf….jullie zijn me een stelletje schapen bij elkaar , jullie mekkeren wat af zeg …….enne ..kus allemaal .whahahha…..schapen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 dreadloki

Zonde echter dat verder lezen niet de sterkste kant van mr WickedWitchy is.
Voor de rest … pen uw eigen dingen.

Of beter nog. Ga dood.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 dreadloki

Bedoel ik iedereen mee, hoor.

Ik discrimeer niemand.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 WickedWitchy

Het is nog altijd Mrs. WickedWitchy, en ik heb alles heel goed gelezen. Ik vorm namelijk nooit een oordeel voordat ik alles goed onder de loep heb genomen. Dacht dat mijn point wel duidelijk was.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Stefan

@mevrouw WickedWitchy:

Ik ben ook heel dankbaar voor het feit dat men kan webloggen in dit land. En de discussie over plagiaat en welke discussie dan ook al 1000 keer of meer gevoerd is, dat je dat beu bent snap ik ook heel goed. Maar betekent dat dat je geen enkele discussie meer mag voeren? Betekent dat je alles maar goed moet keuren en overal blij mee moet zijn? Er zijn zeker weblogs bij die de moeite van het lezen waard zijn, ook al zitten ze bij 20six of web-log.nl. De meeste bloggers van tegenwoordig zijn zelfs begonnen bij blogspot! Maar dat neemt nog niet weg dat er iets is als originaliteit. En in dit geval gaat het ook nog om iets anders, Verbal Jam geeft duidelijk te kennen dat hij hier niet van gediend is [en terecht], maar de reactie die daar op volgt is al helemaal te gek voor woorden.

Als iemand een moord pleegt, zeg je dan: “Goh, die moet opgesloten worden of naar een psychiater” [al dan niet onder dwang]. Of zeg je: “Goh, dat hebben al zoveel mensen gedaan. Ga je gang!”?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 CiNNeR

Lichtelijk verwarrend, begrijp niet wat het prefab-log gedeelte met het plagiaat gedeelte van doen heeft Sargasso? Prefab is volgens mij heel ok, zeker om mee te beginnen. Plagiaat is helemaal niet ok, of je nou de bijbel overschrijft of een column.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Lilith

Het zou inderdaad niet verboden moeten worden: prefab-weblogs (maar ik neem aan dat je het ‘verboden’-zinnetje niet zo serieus moet nemen maar even moet denken aan de autodropreclame?).
Prefabweblogs hoeven niet per definitie de ‘grootste oligofrenen’ aan te trekken: er zitten inderdaad minder leuke en leuke bij. Een log van weblog.nl die ik leuk vind om te lezen, is die van een reaguurder die hier weleens komt (en toevallig ook hierboven reageert): vos b.. Maar ja, anderen vinden er misschien geen fuck aan … dat kan ook. Het leuke van internet is dan ook dat je het niet hoeft te lezen. Maar daarnaast ben ik het met Cinner eens: plagiaat is niet helemaal ok, wat je ook overschrijft. Ook al bewonder je iemand nog zo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Jan des Bouvrie

Elk medium kent zijn eigen Diekstra’s. Onthul ze voor wat ze zijn en laat de lezer/kijker/luisteraar verder zelf beslissen.

Ik ben ook niet de eerste meubelmaker op aarde. Maar is elke stoel met vier poten dan een nepper, omdat de Babyloniers dat vehikel ook al kenden? Het volk maalt er in ieder geval niet om, getuige de epidemie van de Billies, Bjørkes, Årsen en Fællusen die de wereld van Vladivostok tot Scot Base met hun goedkope, onoriginele anwezigheid hebben besmet. Daar kan geen Sars of Spaanse griep tegenop. Nee, dan het intellectuele eigendom. Wat is intellect in deze. Is elke willekeurig verzameling woorden hiermee patenteerbaar, want uniek? Blaten om het blaten tot iets patenteerbaars maken? Krakkemikige kolommen van kuchende kadavers van koel copyright voorzien?

Zoals u ziet: ik ben al druk aan het oefenen voor het Groot Dictee der Nederlandse taal. Zij die mij hier al langer observeren weten dat ik het nodig heb!

Zo, mijn joint is op. Snel aan het werk oh brein…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Grobbo

Gratis weblogdiensten zijn gewoon gratis weblogdiensten, niet meer en niet minder. Het gaat toch om wat er wat er wordt geschreven, dus in principe is de techniek niet van belang.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 dreadloki

Het is nog altijd Mrs. WickedWitchy, en ik heb alles heel goed gelezen. Ik vorm namelijk nooit een oordeel voordat ik alles goed onder de loep heb genomen. Dacht dat mijn point wel duidelijk was.

Ik help u, maar alleen voor deze keer, oké?

Ik citeer meneer Ben Helder: Iets wat met één van de prefab weblog servicesis gemaakt is per definitie niets.
Enterrrrr, want dhr Helder gaat hier verder:
Natuurlijk is het merendeel van wat op web-log.nl en 20six.nl staat niet anders te typeren dan als internetvervuiling. Maar of de ‘serieuze bloggers’ het zoveel beter doen is voor mij de vraag.

Oftwel, u valt hier iemand af die het in deze discussie merendeels met u eens is. ‘Point’ duidelijk?

Overigens ben ik zelf van mening dat internet en de wereld an sich meer dan voldoende ruimte biedt voor alle minderbegaafden van deze wereld.

Dus van mij mag iedereen doen en laten wat hij wilt, mits ze de moeite opbrengen om zelf iets bij elkaar te typen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Ben Helder

@ Mrs.WickedWitchy

U schrijft: “Ik citeer meneer Ben Helder: Iets wat met één van de prefab weblog services is gemaakt is per definitie niets.

Dit is een klassiek voorbeeld van een citaat uit haar verband rukken. Want ik doelde met deze woorden op de suggestie van Meneertje Carlos dat alles op web-log.nl en 20six.nl minderwaardig zou zijn.

Ik beweerde juist het tegendeel: dat er ook juweeltjes te vinden zijn tussen die berg prefab weblogs.

Als u goed leest, lijkt het erop dat we het eerder eens dan oneens met elkaar zijn!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Grobbo

Dat Meneertje Carlos vind ik wel een beetje denigrerend klinken overigens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Ben Helder

Over plagiaat wil ik maar één ding kwijt: je maakt er alleen jezelf belachelijk mee door te doen alsof jij het wiel of de stoel hebt uitgevonden.

Het citeren en lenen van ideeën, beelden, muziek e.d. van anderen is onvermijdelijk. Mensen zijn tot elkaars cultuur ‘veroordeeld’. Iets wat totaal origineel is, is ondenkbaar en totaal onbegrijpelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Ben Helder

@ Grobbo

Het ‘meneertje’ hoort bij de context waarin Carlos zich denigrerend over prefab weblog services uitliet.

Als Carlos het heeft over ‘onsamenhangende teksten’ die doen denken aan ‘koortsdromen’ en over ‘plagiaat’ vind ik hem een hele grote meneer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Grobbo

Okee Ben, dan is het goed ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Carlos

Wie denkt dat ik gratis weblogdiensten wil verbieden vind ik een beetje dom.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Carlos

Nee autodrop dat zouden ze moeten verbieden!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Lady M.

Ik snap uberhaubt niet wat een probleem met een log te maken heeft met het over een kam scheren van alle logs bij prefab weblog services. En als er ook juweeltjes te vinden zijn in de modder die 20six en weblog heet, waarom heb ik jullie dan nog nooit eerder gezien bij deze logs?
Misschien stiekum toch iets te minderwaardig?

Wat de plagiaat betreft kan ik daar in mee gaan. Als ik een verhaal, gedicht of ‘column’ schrijf, dan wil ik het ook niet bij een ander terug vinden. Ik vind hierin geen verschil met tekeningen en foto’s. Ze zijn van mij en staan op mijn log. Blijf er met je tengels van af. Of vermeld in ieder geval dat het van mij is, krijg ik nog wat eer van me werk. Als eer beschouwen doe ik het trouwens ook niet als iemand mij copieert.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 peter

Ja Carlos, wie denk je wel niet dat je bent ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Jan des Bouvrie

@Ben Helder,

“Het citeren en lenen van ideeën, beelden, muziek e.d. van anderen is onvermijdelijk. Mensen zijn tot elkaars cultuur ‘veroordeeld’. Iets wat totaal origineel is, is ondenkbaar en totaal onbegrijpelijk.”

Wat een onzin zeg. Het feit dat jijzelf waarschijnlijk een verschrikkelijk saaie lul bent zonder enige creativiteit in je donder, betekent niet dat dat voor iedereen geldt. Maar ja, om dat te begrijpen moet je een ruime geest hebben. Iets wat bij jouw ontbreekt vrees ik.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Ben Helder

@ Carlos

De stijlfiguren ironie en hyperbool zijn mij bekend. (Ik hanteer ze zelf ook.) Ik heb alleen een kanttekening gemaakt bij de suggestie dat alles op prefab weblogs per definitie niks is.

Dat vind ik een beetje te gemakkelijk.

Ik hou nou eenmaal van de nuance. Dom he!

Het zou verboden moeten worden: de nuance. Want het leidt alleen maar af, net als autodrop.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 bicat

Wat een ophef allemaal. Het is maar internet!
(ik val godverdomme in herhaling!)

Ik vind trouwens logs die voor de lezer googlen helemaal leuk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Ben Helder

@ Jan des Bouvrie

Je bewijst je eigen ongelijk. Hoe had jij je ‘boodschap’ over kunnen brengen als je niet al die Nederlandse woorden had kunnen ‘lenen’ die je niet zelf verzonnen hebt?!

Probeer het maar eens te zeggen in een totaal origineel eigen koeterwaals. Denk je dat iemand je dan nog zal begrijpen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Jan des Bouvrie

@T-Mobile Helder: weet je wat nou het zielige is? Je schijnt nog echt in je eigen woorden te geloven ook!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Ben Helder

@ Jan des Bouvrie

t Zijn niet mijn woorden. Ik heb ze alleen in een betekenisvolle constellatie gezet!

Maar kan Jan één regel typen die op de inhoud slaat, zonder meteen suggestief op de persoon te spelen … door het gebruik van uit de lucht gegrepen termen als ‘saaie lul’, ‘zielig’ e.d.?

Als je niet snapt wat ik schrijf, mag je dat gewoon zeggen, hoor!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 itsmeforyou

@Jan des Bouvrie
[_______]]]~~ beste man rook even met me mee en de dag is weer voorbij……….oja……..kus :P

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Stefan

@itsmeforyou: “het is toch tegek dat als je 3 blogs van iemand publiceerd omdat je ze mooi vind meteen als een zwart schaap word beteugeld”

Dat was niet gebeurd als je erbij had vermeld van wie ze afkomstig waren. Dan was deze discussie ook nooit ontstaan, volgende keer beter opletten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 itsmeforyou

ja stefan daar heb je gelijk in …..`t was 1 foutje

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Reaal

Bedankt!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 Jan des Bouvrie

@Orange Helder: waar wind je je toch zo over op man? Op de persoon spelen? Ik gebruik alleen maar woorden en zinnen die ongetwijfeld al eens door iemand anders zijn gebruikt. Niets nieuws onder de zon toch?

Zo nu snel weer een pilletje en mijn eigen gelijk zal zichzelf oplossen in een wolkje logica! (voor de oplettende lezer: welk SF boek parafraseer ik hier?)

Maar ff serieus: inderdaad Telfort Helder, zo teruglezend speel ik wel een beetje erg op de persoon. Excuses hiervoor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 mark

@JdB: Hitchhikers guide van (de uberatheistische) Douglas Adams.

Now it is such a bizarrely improbable coincidence that anything so mindbogglingly useful could have evolved purely by chance that some thinkers have chosen to see it as a final and clinching proof of the non-existence of God.

The argument goes something like this: ‘I refuse to prove that I exist,’ says God, ‘for proof denies faith, and without faith I am nothing.’

‘But,’ says Man, ’the Babel fish is a dead giveaway isn’t it? It could not have evolved by chance. It proves you exist, and so therefore, by your own arguments, you don’t. QED.’

‘Oh, dear,’ says God, ‘I hadn’t thought of that,’ and promptly vanishes in a puff of logic.

‘Oh, that was easy,’ says Man, and for an encore goes on to prove that black is white and gets himself killed on the next zebra crossing.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Jan des Bouvrie

Inderdaad! Het was de Hitchhikers Guide!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Nim

Grappig. Iemand neemt een stukje van een ander over. En wat wordt er meteen gezegd? Prefab weblog services zoals 20six.nl zouden verboden moeten worden. Dit noemen ze nou generaliseren, en dat zou net als plagiaat verboden moeten worden.

 • Vorige discussie