SATIRE - Deze website maakt gebruik van ‘teksten’. Dit zijn kleine combinaties van woorden, die bij het bezoeken van deze website kunnen worden opgeslagen op uw computer en in uw brein. Met behulp van teksten kunnen persoonlijke voorkeuren en interesses worden vastgelegd. Wij gebruiken teksten uitsluitend om onze website leesbaarder te maken en beter af te stemmen op de wensen en behoeften van de bezoekers.

Sinds juni 2012 is een nieuwe Telecommunicatiewet van kracht, die elke Nederlandse website en cabaretier verplicht om bezoekers vooraf te informeren over het gebruik van teksten en toestemming te vragen voor het gebruik ervan. Wij willen graag aan deze verplichting voldoen.

Teksten kunnen niet alleen gebruikt worden voor het opslaan van persoonlijke voorkeuren, maar ook voor het beïnvloeden en bepalen ervan. De teksten die wij op deze website gebruiken, hebben veelal ook dit oogmerk. Hoewel uw privacy hierbij nimmer in geding komt, willen wij u waarschuwen dat het accepteren van teksten op deze website langdurige gevolgen voor uw persoonlijke voorkeuren en interesses kan hebben.

Op deze website maken wij zowel gebruik van door onszelf geplaatste teksten (‘first-party teksten’) als van teksten van externe partijen (‘third-party teksten’). Om het gebruiksgemak van deze website te vergroten, gebruiken wij teksten van het Amerikaanse bedrijf WordPress. Deze teksten stellen bezoekers bijvoorbeeld in staat te reageren (door middel van een tekst) op de door ons geplaatste teksten. De informatie die hierbij verzameld wordt, wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd en beperkt zich tot uw naam, schuilnaam, e-mailadres, IP-adres, woonplaats, gebruikte computer, browser, operating system, internetprovider en stemgedrag over de afgelopen 24 jaar. Dit alles conform de strenge wetgeving, die uitsluitend het vergaren van dergelijke functionele informatie toestaat.

Geef hieronder uw keuze aan:
Ik accepteer teksten van deze website
Ik accepteer geen teksten van deze website

Let op: als u teksten weigert, kunt u niet van alle mogelijkheden van deze website gebruikmaken. Accepteert u teksten wel, dan moet u deze later per computer en hersencel weer verwijderen. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van teksten kunt u vinden op de opiniepagina van de Volkskrant.

N.B. Of u wel of geen teksten accepteert, slaan wij op door middel van een cookie.

Via iamzero.

Reacties (7)

#1 P.J. Cokema

Ik accepteer nooit teksten zonder ze eerst te filteren. Het filter zit tussen mijn oren.

 • Volgende discussie
#2 Ernest

Sommige teksten van deze website kan ik pas niet accepteren nadat ik ze gelezen heb. Is daar een oplossing voor?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joost

Ja, u gaat gewoon akkoord met de inhoud van het artikel zodra u start met lezen. Mooie oplossing, toch?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 NietJeZus

Ik zie geen cookie-waarschuwing als ik op de link ‘ik accepteer geen teksten..’ klik. Dat moet wel want er wordt gebruik gemaakt van Google Analytics ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Ernest

En hoe zit het met het accepteren van de teksten in de reacties? Daar heb ik soms ook moeite mee. Soms heb ik moeite met het lezen ervan, en soms met het accepteren van wat ik gelezen heb, en soms met allebei. Daar gaat de satire niet op in.
De satire gaat ook niet in op zogenaamde “second-party teksten” en legt ook niet uit wat die zijn.
Dat zijn wel wat manco’s.
Daardoor heb ik nog geen keuze gemaakt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Rigo Reus

En hoe moet dat als ik meeste woorden in de teksten wel ken, maar niet in die volgorde?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Olaf

Waar zit de verplichte opt-in voor het accepteren voor teksten? Die is moeilijk te vinden zonder te lezen. Mijn advocaat heeft mij gewaarschuwd voor een eventuele rechtszaak en beslaglegging op mijn hersens.

 • Vorige discussie