Syrië op de agenda zetten – Poll

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

fallonfox.gifPremier Sharon van Israël kan een intifada niet winnen, maar een conventionele oorlog wel. Dat er in het gebombardeerde Ein Saheb kamp in Syrië terroristen zaten wil ik wel geloven. De achterliggende gedachte bij dit uitzonderlijke bombardement is echter wellicht nog belangrijker dan het uitschakelen van één enkel trainingskamp.

Met het bombardement heeft Israël Syrië in Washington weer op de agenda gezet en daar lopen genoeg havikken rond die maar al te graag het land willen binnenvallen. Ook wekt Israël de woede van de arabische wereld en prompt rommelt het weer aan de libanese grens.

Door dit bombardement op syrisch grondgebied heeft Sharon de mogelijkheid om de aandacht van de binnenlandse intifada af te leiden met een (nu al gewonnen) oorlog tegen een ander arabisch land. Bovendien zouden de amerikanen best happig kunnen zijn om een handje te helpen. Maar misschien wel dat deze verhoogde diplomatieke en militaire druk op Syrië het regime vanzelf doet hervormen of instorten? Of verandert er niets?

“Israel has successfully put Syria on the agenda of the neo-conservatives in Washington and wants to keep it there. Vice-President Dick Cheney and Defence Secretary Donald Rumsfeld are gunning for Syria. It is a huge move in this conflict,” (BBCNews).

Aan deze post is een Nieuwe Poll verbonden: spui uw geopolitieke inzicht !

0

Reacties (14)

#1 MMaas

Nou zijn de Verenigde Staten de enige overgebleven wereldmacht, maar er is nog steeds een land dat ze bij de ballen heeft. “Being played like a sucker” heet dat in goed jargon.
Ik kan niet anders dan bewondering hebben voor de geraffineerde en tegelijk brute manier waarop Israël de VS manipuleert. De rest van de wereld is het inmiddels zat, maar Sharon weet waarom het gaat: de goedkeuring van de VS. De rest van de wereld is niet belangrijk.

 • Volgende discussie
#2 Jan des Bouvrie

Just for fun even de mening van Neil Cavuto van Fox News over democraten:

“Perhaps because they’re hypocritical, phony, smarmy worms with an agenda as transparent as their own puffed up egos?”

Ironisch gezien is de titel van zijn stukje: “fair and balanced!”.

Hmm…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Dominee Schilder

Een aanval op Syrië, wat een televisiejaar is dit weer!

Let op mijn woorden: duizenden Syriërs zullen de amerikanen welkom heten, en ze daarna net als in Irak het leven zuur maken maar soix.

En dan van eht voorjaar revolutie in Iran! Gelukkig heb ik UPC digital!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 MMaas

Aaah – dus u bent die ene UPC Digital-klant.
Dus u heeft “more hiphop”, zoals ik op de reclame zag. Kunt u mij vertellen wat ze daar nou mee bedoelen…?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Rick

Wat zegt ‘onze’ Terminator hierover.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Dominee Schilder

UPC digital is fantastisch, 8 muziekzenders (mtv base, mtv2, mtvhits, mtv nl, tmf, vh1, vh1 classics, mezzo), 8 nieuwszenders (waaronder sky, stukken beter dan de Europese CNN), vele discoveries, alle champions league wedstrijden, een relikanaal, arte et etc

voor een uitgebreide gids zie hier:

http://www.upc.nl/pdf/kanaaloverzicht_new.pdf

Maar ik verzeker u, dit is stukken aangenamer tv kijken omdat elke zender een thema heeft. Dus kijken wat je wil wanneer je wil en geen tvgids meer. Ook al sinds april geen rtl4, rtl 5 of yorin meer gekeken, mede omdat die er godzijdank niet opzitten.

Ik kijk dus minder en effectiever. En het pakket wordt alleen maar uitgebreid.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Lilith

Dat lijkt mij heerlijk, Dominee, vooral de ‘vele discoveries’ spreken mij aan. Ik moet het er helaas maar met 1 doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 caprio

Waarschijnlijk zullen ze dan dit keer wel WMD vinden: het Pentagon verkoopt via het internet oude inventaris die ze niet meer gebruiken, daaronder lab materiaal voor het fabriceren van biowapens. Zo verkochten ze toebehoren twv $46k voor nog geen $4k. Zo wordt het dit keer nog een gerechtvaardigde oorlog ook, iedereen blij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Dominee Schilder

in alle gebieden van upc verkrijgbaar hoor

einde upc reclame

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 M

Neenee, dominee, ga door, ga door, je hebt me bijna om! Ik hoop dat je een kekke bonus krijgt. Nog een vraagje (want ik heb een blauwe maandag bij UPC gewerkt, communicatie is niet hun sterkste kant), ik hoef die stinkkabel dan toch zeker niet meer te lappen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 M – is een goedgelovige consument

Hop, half november beschikbaar.
Als dominee Schilder vroeger in de Oude Kerk te H. (N.H.) had gepreekt, had ik nu getrouwd en bezwangerd naast mijn echtgenoot op de bank het Woord Gods zitten bestuderen :D

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Verbal Jam

Ook ik geloofde eens in UPC digital! Maar ik heb deze duivelse kast uit mijn huis gebannen, dominee! Geheel waardeloos. De zenders waren dusdanig ongelukkig (met opzet) over de thema’s verdeeld dat je er dus geen zak aan had. En kijken wanneer het je uitkomt? Mooi niet! Een film komt meermalen per dag langs op gezette tijden en dus moet je er precies op dat moment voor gaan zitten. Niks ‘video on demand’.
Er zijn dus 2 mogelijkheden: óf ze hebben het sinds mijn afhaken begin vorig jaar veranderd en verbeterd, óf dominee schilder heeft voor vele euri per maand een totaalpakket ingeslagen.

O ja: en met opnemen op video is het ook niet handig, want je kunt niet tegelijk opnemen en onderwijl naar een ander kanaal kijken dat achter de decoder zit.

En ja, het is toch wat met dat Syrië hè? ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 SalonSocialist

Beste Mensen,

Met enige verbazing heb ik toch weer de reacties mogen aanschouwen.

Terwijl Israel Syrie bestookt en Amerika illegaal Irak bezet houdt, verzand het bovengeschrevene in niet veel meer dan het aanbodpakket van UPC, beetje triest.

Met de onderwerpen niets mis, met de reacties des te meer lijkt mij.
Het begint al met MMaas die wel houdt van macht, het liefst zoveel dat de rest van de wereld er eigenlijk met verbzing naar zou moeten kijken.

Het is een vreemde visie die MMaas erop nahoudt. De Palestijnen laten met de tweede intifada zien dat zij zich verzetten tegen de illegale bezetting vanaf 1967. Al sinds jaar en dag leven zij onder erbarmelijke omstandigheden welke instand gehouden kan worden mede dankzij Amerika. Nadat een zelfmoordterrorist zichzelf heeft opgeblazen volgt veelal de staatswraak vanuit Jeruzalem; Veelal is het een flatgebouw dat wordt opgeblazen danwel, liquidatie van hamas-leden.

Terwijl ik kan zeggen dat ik het gevolgde beleid vanuit Israel absoluut niet steun, en de palestijnen steun in hun verzet tegen de bezetting, geniet MMaas van de macht die Israel heeft om daarmee de palestijnen te kleineren en ditmaal een vluchtelingenkamp in Syrie te bombarderen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Dominee Schilder

Het pakket is inderdaad veranderd, alles nu in 1 keer is het niet mooi!

Videos zijn zo 20e eeuws…

…evenals het socialisme overigens.

 • Vorige discussie