“Soja maakt homoseksueel”

Dat de productie van sojabonen in veel gevallen schade toebrengt aan de natuur dat weten de meeste mensen wel. Men vindt het wel erg van die Braziliaanse bossen en savannes, maar ach… wat doe je eraan als consument die het toch al zo druk heeft? Hooguit wachten totdat de overheid of het bedrijfsleven zelf duurzame sojaproducten kan garanderen.

kijk mij eens hoe vrouwelijk ik mijn peulen open... Maar deze passieve houding van de consument gaat nu veranderen! Want op een website van conservatief Amerika verscheen onlangs een alarmerende column: van soja krijg je borsten en wordt je homo! The horror… tenzij u natuurlijk al borsten heeft en/of naar volle tevredenheid homoseksueel bent? I have nothing against an occasional soy snack. Soy is nutritious and contains lots of good things. Unfortunately, when you eat or drink a lot of soy stuff, you’re also getting substantial quantities of estrogens. Soy is feminizing, and commonly leads to a decrease in the size of the penis, sexual confusion and homosexuality. That’s why most of the medical (not socio-spiritual) blame for today’s rise in homosexuality must fall upon the rise in soy formula and other soy products. (WorldNetDaily). Soja gigant Cargill kan wel inpakken, een doeltreffendere campagne tegen soja had de milieubeweging nooit kunnen/durven verzinnen.

 1. 1

  De soja teelt neemt op dit moment zulke gigantische vormen aan dat een beetje behoorlijke anti campagne misschien niet eens kwaad kan.
  Regenwouden worden net even wat sneller platgebrand om aan de vraag naar soja te kunnen voldoen.

  Wie uberhaupt de mythe heeft bedacht dat soja ergens goed voor is, vraag ik me dan ook af..

 2. 3

  En het nederlandse varkensvlees dan? Onze varkens eten toch ook en mass (GM-)soja? Word ik nou ook homo?

  En in Azië? Zijn daar dan meer homo’s? Daar stoppen ze toch ook overal tofu en ketjap in?

 3. 10

  Daar moet je conservatief Amerikaan voor zijn, om te zeggen dat je van soja homo wordt. Tssk. En wat als het zo was? Alsof homo’s een probleem zijn. Na ja. Vaag.
  Wel zitten er idd isoflavonen/fyto- oestrogenen in soja. pseudo oestrogenen dus. Hier een artikel erover in het NRC van aug 2000. (idd oud nieuws ja).
  Wat mij betreft is het milieu-probleem pas een echt probleem. Maar goed. Leuke aflevering trouwens van de Keuringsdienst van Waarde hierover: http://www.keuringsdienstvanwaarde.tv/.
  Ook oud nieuws maar minder oud en zeker actueel.

 4. 12

  Beste Titia,

  WorldNetDaily is een conservatief amerikaans nieuwskanaal, een constatering gebaseerd op jarenlange ervaring, that’s all.

  Ik heb geen probleem met homo’s, volgens sommigen ben ik zelfs de grootste homo van de nederlandse blogosfeer, wel met een voorkeur voor grote borsten dat dan wel weer… oestrogeen wat een tricky goedje is dat toch, veroorzaker nummer 1 van ironie in cyberspace.

  De uitzendingen van de Keuringsdienst van Waarde ken ik. Een topprogramma dat ze onder (fysieke) dwang aan iedere Nederlander zouden moeten laten zien.

 5. 13

  Stel ik eet Soja (dus ik krijg borsten) en ik drink whisky-cola (lekker macho), blijf ik dan gewoon hetero en heb ik dan twee borsten om de hele dag mee te spelen?