Satellietfoto reclame

Reclame past zich altijd aan aan de beschikbare middelen. Radioreclame, TV reclame en banners op sites zijn daar voorbeelden van.
Aangezien aandacht schaars is, ligt er voor reclamemakers een constante uitdaging om nieuwe plaatsen te vinden waar mensen nog wel naar kijken. Een goed voorbeeld is reclame in games.
Eentje die recent onder onze aandacht kwam was die van reclame op plaatsen die goed zichtbaar zijn op de satellietfoto’s zoals die gebruikt worden door Google Earth en TerraExplorer.
Adidas logo op gebouw in de buurt van Nike hoofdkantoor
Dat is natuurlijk leuk als reclame. Maar het is nog leuker om er de concurrent de loef mee af te steken.
Zo heeft Adidas recent een dak in de buurt van het hoofdkwartier van Nike in de VS laten voorzien van hun logo. Zover bekend is Nike nog niet op de hoogte (maar dat zal nu niet lang meer duren).
We verwachten dat binnenkort hele kantorenparken van boven een nieuw aangezicht krijgen. Er zal een run zijn op de mooie platte daken.
Klik op foto en zie dan linksonder het bewerkte dak op nog geen kilometer van het Nike hoofdkantoor in Beaverton.

Click on the photo to see that Adidas put their logo on the roof of a building less than 1 kilometer away from Nike’s headquarters. (lower left corner of picture).

  1. 5

    @bicat: wat is de vierkantemeter prijs? En hoeveel vierkante meter heb je? En welke andere bedrijven of instellingen zitten in de buurt?
    Misschien iets voor Sargasso?