1. 7

  Meen je niet. Een perfect einde voor het schijtste WK ooit.

  Misschien nog een reaguurdersvraagje in het topic toevoegen:
  Wat zei Materazzi tegen Zidane?

 2. 11

  [img]http://us.news3.yimg.com/us.i2.yimg.com/p/ap/20060709/capt.wcber26207092053.wcup_world_cup_soccer_italy_france_final_wcber262.jpg?x=257&y=345&sig=tNv9rSO5tp1x8OhFPzWbAQ–[/img]

 3. 16

  @Maarten: Frankrijk verdiende het wellicht om te verliezen, helaas betekende dat de winst voor Italie. Maar die komma weghalen mag ook.

  Net:
  Hugo Borst: “Zidane deed het wel netjes, hij gaf geen kopstoot in het gezicht”
  Hanegem: “Ik had em er niet afgestuurd. Het is toch de laatste wedstrijd van die spelert.”

 4. 20

  Ik zat op de tribune en hoorde het volgende:

  Zidane: Blijf met je handen van mij af.
  Materazzi: Man ik doe helemaal niks
  Zidane: (Loopt boos weg)
  Materazzi: Je moeder is een hoer, die net zoveel haar op haar doos heeft als jij op je kop.
  Zidane: (Denkt na) en loopt terug. De rest is bekend.

 5. 23

  ècht jong ! Al staat het nog niet bevestigd op http://www.zidane.fr

  Nieuwe vraag voor Sargasso : wat was het meest triestigmakend dom-schandelijk incident ooit op een WK ? Deze Zidane torso-knik, het spuugincident met Rijkaard, het spuugincident met Totti, de eliminatie van Battiston door die Duitse doelman (Schumacher?), Maradona’s hand van God, de acties van Claudio Gentile, … ?

 6. 24

  In elk geval wàt een triest einde. Een volksheld en een groot atleet die de wereld plots toont dat escalatie in geweld volgens hem een optie zou kunnen zijn. Ik had nog gehoopt dat Zidane zou opdagen voor z’n medaille en zich zou verklaren en verontschuldigen voor een of andere microfoon, en het zo keren. Hopelijk morgen op een persconferentie. En stel dat de uitspraken van Materazzi racistisch waren, dan kan Zidane deze kwestie hopelijk nog ten goede keren in de strijd tegen het racisme in het voetbal, zie ook die kwestie tussen Henry en de Spaanse bondscoach, of de spreekkoren in Italië het voorbije seizoen, en ook eerder al.

 7. 26

  zidane trekt een grens , als de politie en politiek dat nou ook eens een keer deden , kan ik ook weer veilig naar het voetbal.
  klap klap Zidane. rode kaart maar doel getroffen.

 8. 31

  Babelfish maakt er weer iets leuks van: According to the situated one of the English daily paper “Guardian”, the Italian defender would have said “Terrorist” to Zizou, that she is of Algerian origins. The news has not found some confirmation in the blue atmosphere.

 9. 32

  ” Het leek wel of Zidane even vriendschappelijk in een tepel werd geknepen en daar op dat moment niet zo van gediend bleek. :)”

  Dat dacht ik nou ook, dat ie dat deed! En dat is zoiets zei van: ” dat vind je wel lekker he?”

 10. 33

  ’t Lijkt me sterk dat Matrassie een suggestie van seksuele of religische aard jegens hem of zijn familie uitsprak. Dat soort uitlokkertjes zijn schering en inslag op de Europese velden, en alleen zaterdagamateurs stinken daar nog in.

  Nee, ik vermoed dat Matrasje zijn huiswerk heeft gedaan en heeft uitgezocht of er een familielid van Zizou recentelijk nog iets ergs is overgekomen, en dat dan heeft ingewreven.

 11. 35

  “Zidane zal binnen enkele dagen laten weten waarom hij de kopstoot uitdeelde. “Zidane is teneergeslagen en wil voorlopig nog niet praten. Over een aantal dagen zal dat anders zijn”, vertelde zijn zaakwaarnemer Alain Migliaccio maandag op de BBC. “Wel kan ik alvast melden dat Materazzi iets ernstigs heeft gezegd”.” (Bron : link in #34.)

  Mezelf, ik zou alvast hopen dat Zidane het keert met een “de uitspraak was beledigend maar desondanks wat ik deed kan evenmin op een sportveld, het spijt me, en ik verontschuldig me aan mijn team en aan alle voetballiefhebbers”, en dat hij eventueel zijn peterschap of steun onderschrijft aan een positieve actie, waarbij hij het liefst nog z’n vetbetalende sponsors mee in bad neemt. Zie ook de acties waarvan sprake in de NRC column van Guus van Holland van vandaag.

  Het lijkt me dat Chirac zich beter over zulke dingen had uitgesproken of tot iets dergelijks had opgeroepen. Mij komt zijn lof [http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article383923.ece/] nogal kortzichtig opportunistisch over, na zijn problemen met de banlieues, enz.

  Soit, wellicht zet Zidane het weldra recht – het tegendeel zou me verbazen. En daarna hebben we hopelijk inderdaad, zoals Domenech zei, de invoering van videobeelden in het voetbal te vieren, iets waar ook …Van Basten allang voor pleit.