1. 3

  @Caprio

  Even een vreselijk offtopic vraagje, maar aangezien je in raadselen spreekt voel ik me vrij om dat dan toch maar ‘ns te vragen.

  Er is een flinke bekvechtpartij tussen progressieve en conservatieve weblogs over vermeend hinten op een burgeroorlog. Nu denk ik dat dat allemaal reuze meevalt, als ik zelf een en ander nalees maar amerikaanse en niet-amerikaanse media spreken wel vaker over het uiteenvallen van de VS. Heb jij persoonlijke ervaring daarme? Is er echt sprake van een “uiteenvallen”, zelfs van spanningen?

 2. 4

  Er zijn zat geweldige voetballers die om persoonlijke redenen door een bondscoach worden afgeserveerd. Kijk naar Cantona, Ginola, Gascoigne, Kluivert, Zenden. Sommigen zijn gewoon onhandelbaar in een groep, anderen vallen af door tactische keuzes.

 3. 10

  Links is ‘Seedorf’, rechts staat volgens mij ‘Van Bommel’. Maar of die gozer in het midden ‘Net niet’ of ‘Nooit meer’ heet, dat weet ik niet. Zit hopeloos vast in dit level. Walkthrough iemand? Pleezzz. ;-0

  “It’s all in the game, not in the gamert”

 4. 11

  Volgens mij heeft caprio moeite met het afdanken van Van Bommel. Ik wil hem er met graagte op wijzen dat het wel heel onpatriottisch is om hierover een beetje te gaan stoken net nu we op vlekkeloze wijze naar het WK worden geloodst door onze onvolprezen koots. Misschien last van clubsentimentele minderwaardigheidsgevoelens, zich klassiek voordoend bij pro-Feyenoord (lees: anti-Ajax), maar wellicht inmiddels ook al in Eindhoven wortel geschoten?

 5. 15

  @Pelayo: dat zal nooit gebeuren.

  @Mark: je lijkt Bush wel die wijst ook altijd op het onpatriottische effect van kritiek op de leiding. In het afdanken van Van Bommel kan ik nog wel meegaan, hoewel Fortunezen altijd een positieve invloed op het spel hebben, maar het nationaal afzeiken van de meest succesvolle en meest sociaal verantwoordelijke speler ooit van het Nederlandse voetbal in zijn topjaren vind ik onvergeeflijk. Ik geef je op een briefje dat NL zonder Seedorf nooit kampioen wordt.

 6. 16

  @caprio: Gelukkig wordt mijn Bush-referentie begrepen.

  Over Seedorf hadden we het al eens en ik vind het (ook?) moeilijk te begrijpen dat hij in het Nederlands maar niet tot bloei kan komen (iemand hier een mooie theorie over?).
  “Ik geef je op een briefje dat NL zonder Seedorf nooit kampioen wordt.”
  NL wordt zonder mij hoogstwaarschijnlijk ook nooit kampioen, de vraag is of NL met Seedorf sowieso kampioen wordt.

 7. 20

  @Crachat: met de huidige stand van zaken in het Belgische voetbal is dit misschien moeilijk te verklaren, edoch: het betreft hier een zeldzame uiting van een positief Hollands volkssentiment dat het opneemt voor de onHollandse flegmatische superster.