Reisbureau Heftklammern opent haar deuren :

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (55)

#1 Pick

Ah! Eindelijk! Carlos, ik ben je innig dankbaar voor deze reactiemogelijkheid, want ik heb me op lopne vreten.

Gatverdamme wat heeft Nederland een klotepers! Gatverdegatverdegatver! Kunnen ze Gretta niet op argumenten pakken, dan pakken ze haar op haar persoon. Walgelijk! Zoals ze de aandacht af probeerden te leiden van de werkelijke kwestie door selectief in Gretta’s antwoorden te knippen en over haar paspoort te zeiken! Wal-ge-lijk! Gretta is een zeer intelligente vrouw die de boel hartstikke goed doorheeft. Alleen heeft ze nog niet zoveel perservaring, dus is ze rechtstreeks in de val van die persratten getrapt. Bah, bah en nog eens bah!

Zo dat zat hoog…

 • Volgende discussie
#2 El

Dat paspoort gejank is inderdaad sickening ……

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Carlos

Ah goedemorgen, ik vind Gretta helegaar niet zo intelligent. Aandacht voor de situatie van de palestijnen is goed, maar ze belicht het te eenzijdig en heeft de neiging tot het stigmatiseren van alle joden waar ook ter wereld. Ik geef toe dat er een verband is tussen Israel en het joodse geloof, maar een opmerking: “hier zouden de nederlandse joden eens moeten gaan kijken” vind ik nogal verdacht. Alsof je als jood sowieso verantwoordelijk zou zijn voor daden van Israel? Verdacht is het ook zeker als dezelfde mevrouw een paar weken terug nog een grap meenden te moeten maken over “6 miljoen handtekeningen”.

In plaats van ook met israeliers te gaan praten die verzoenende initiatieven ondernemen polariseert ze verschrikkelijk. Tja en het ‘de vrouw van zijn’ das niet zo’n sterk punt moeten we maar laten liggen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 pablow

En andersom mag niets verwacht worden ?
Waar blijven die initiatieven van die verzoenende joden dan ? Ik ken ze niet in ieder geval.
Gezeik tegen Gretta gaat nergens over, muggeziften en schijnbewegingen. Ik heb ook niemand gehoord over de man van 6 miljoen …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Carlos

Er zijn in Israel talloze (particuliere) intiatieven die verzoening tussen de twee volken tot doel hebben. Gemeenschappelijke scholen, israelisch-palestijnse sesamstraat uitzendingen, israelische doktoren die in de bezette gebieden werken. Deze initiatieven komen uiteraard onder druk te staan als er dagelijks slachtoffers vallen aan beide kanten, sommigen zijn dan ook gestopt.

Ook in de politiek is een aanzienlijk deel van de Arbeiderspartij voor onderhandelingen met de palestijnen, maar probeer dat nog maar eens ter sprake te brengen als er net weer 23 doden zijn gevallen door een zelfmoordaanslag.

Polarisatie zoals Gretta die predikt levert alleen maar meer bloedvergieten op. Een strategie die een doorbraak kan opleveren als een van de twee partijen een beslissende en vernietigende klap toebrengt aan de ander, maar niet mijn strategie.
Liever weer, een cooling down periode en moeizame onderhandelingen; zolang er maar geen mensen meer worden vermoord. Een Gretta kunnen ze daar nu niet gebruiken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 flabbergast

Eens Carlos. Ze bedoeld het vast goed, maar door haar onhandigheid en onbedachtzaamheid maakt ze meer kapot dan ze goed doet. Dit geldt dus ook voor de Palestijnse zaak.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 mark

Ik deel Carlos’ mening grotendeels. Kleine kanttekening is dat ik, alhoewel ik vind dat Gretta’s uitspraken niet echt handig zijn, de echte sufferds de media(consumenten) zijn. Maak hoogstens een klein reportagetje voor d’r bij over de bankiersvrouw die de Palestijnen steunt, maar om het zo op te blazen (sic!)…. (op meta-media niveau zie je nu ook de polarisatie, d’een kiest voor de domme, onhandige Gretta die onkooshere uitspraken doet en d’ander laat een romantisch portret zien van een wereldverbeteraarsterende bankiersvrouw).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Carlos

Goede analyse Mark,
we zouden eigenlijk moeten zeggen:
“media maakt meer kapot dan je lief is”.
Misschien dat we uit ons eigen kikkerlandje kunnen leren hoe gek we elkaar kunnen maken met een stel mediageile politici en een handvol zenders die asen op zgn. ‘primeurs’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Pick

Kijk, en het is die primeurgeilheid die een redacteur hier in Nederland heeft doen te besluiten om het genuanceerde verhaal van Gretta te verknippen tot een eenzijdige oneliner. Gegarandeerd succes in het echoënde Nederlandse medialandschap. Lees de brief van Duizenberg aan de minister van Buitenlandse Zaken maar eens, dan wordt veel duidelijk: http://www.omroep.nl/nos/.. ../brief_duisenberg.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Pick

Woops, sorry…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Pick

Het is ‘ze’ inmiddels gelukt, de delegatie is met ruzie uit elkaar: “Meulenbelt en De Boer zijn van mening dat de incidenten rond Gretta Duisenberg de boventoon zijn gaan voeren, terwijl het eigenlijke doel van de reis, het lot van de Palestijnen, nauwelijks meer aan bod komt.”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 pablow

De gemeenschappelijk sesamstraat, dat is waar ook, erg goed initiatief inderdaad. Eventuele oplossing moet op termijn van de kleuters van nu gaan komen.
Dat Gretta polarisatie predikt is mij nog niet opgevallen, ze spreekt haar steun uit voor 1 van de 2 volken zonder het andere volk te veroordelen.
De enige die zich hier aangevallen hoeft te voelen is Sharon, en dat lijkt me nog steeds volkomen terecht …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 pablow

totaal eens pik …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 jacco

Het is te makkelijk om nu ‘de pers’ de schuld te geven van het uitéénvallen van de delegatie. Ik denk eerder dat het aan mevrouw Duisenberg ligt, die steeds meer op Tara Singh Varma begint te lijken qua gedrag.

Ik zou namelijk de keuze van Anja Meulenbelt (om niet meer met haar op pad te gaan) niet onderschatten. Een zeer goede schrijfster die, in tegenstelling tot mevrouw Duisenberg, wél weet waar ze het over heeft en daar al jaren aan werkt. En zeer veel in de Palestijnse gebieden verblijft, de Israelische misdaden daar heeft vastgelegd en goed nadenkt over uitspraken die ze doet.

Maar ja, die is niet getrouwd met de directeur van de Europese Bank en levert dus geen publiciteit op.

De publiciteit die ze nu krijgen is ook niet waar ze op zitten te wachten omdat, behalve dat Gretta onhandig is in de media, ze ook niet de vermogens beschikt om éénmaal daar, een redelijk oordeel te vellen over de situatie.

Sharon is een oorlogsmisdadiger, die al veel eerder een einde had moeten maken aan de nederzettingenpolitiek en de palestijnen beledigd heeft door een vredesvoorstel in te dienen waarbij ze 40% van hun land (dat al geen reet voorsteld) in moesten leveren. Jammer genoeg wordt hij waarschijnlijk wel herkozen en zal de impasse blijven, geen vooruitgang enkel verslechtering en grotere tegenstellingen tussen de beide partijen.

Maar dat betekent niet dat Gretta opeens Yasser Arafat moet gaan presenteren als een ‘vredelievende man die het liefst in zijn palestijnse moestuintje naar een stel kinderen staat te zwaaien’ en dat een eenzijdige opheffing van de bezetting (WAAR IK VOOR BEN) ook alle geweldsproblemen oplost.

Uiteindelijk maakt Gretta het er slechter op voor de Palestijnen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 jacco

ken die auto br niet standaard aan, nu is het zo’n lelijke lap tekst…
Carlos zegt: gerepareerd, zal het doorgeven aan Grobbo, maar denk dat het te maken heeft met het verbieden van html dumpen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Pick

Ik ben het helemaal eens met Jacco… wat die auto br betreft. Over de schuldvraag ben ik het wat minder eens met Jacco. Gretta is onervaren qua pers, maar valt haar dat te verwijten? Of moet je het de pers verwijten dat je als woordvoerder supergehaaid moet zijn om niet genaaid te worden?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Pick

Hahaha, Carlos, wat een service! “Direct door naar de Gretta discussie”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 pablow

Ik kan niet volgen waarom het nu nog slechter zou worden voor de palestijnen,
dat lijkt me amper nog mogelijk eigenlijk. Juist vanwege de rol die Gretta heeft, als eega van, komt er extra aandacht op de zaak te liggen, en daar kan ik in eerste instantie niets verkeerd in ontdekken …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Carlos

Ik vermoed bij Gretta anti-semitische drijfveren, veel van haar uitglijders zijn namelijk te herleiden tot een soort haat jegens joden in het algemeen. Zonder nu gelijk voor Frits Barend te worden uitgemaakt te worden, die de term anti-semitisme te pas en te onpas gebruikt als zijn drie hersencellen overhit raken, denk ik toch echt zulke duistere drijfveren bij deze dame te ontwaren.

(huishoudelijke mededeling)
Vink Auto-BR aan en verduidelijk uw teksten!

En dat doet de discussie uiteraard niet veel goed. Wat als iemand naar Ivoorkust afreist en in een smeulende puinhoop roept: “dit zouden de nederlandse negers eens moeten zien!” of naast een massagraf van bosnische moslims roepen: “kijk nou wat die christenen doen, dit zouden die nederlandse christenen eens moeten zien”. Net zo irrelevant en verdacht als Gretta’s onophoudende over-een-kam-gescheer wat joden betreft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Pick

Anti-semitisme. Ik vermoed dat je daarbij oa ook verwijst naar de zesmiljoen-uitspraak. Die heeft ook alle landelijke media gehaald. Aan de uitleg van Gretta werd veel minder ruchtbaarheid gegeven.

Het zat zo. Gretta hoort via haar mobieltje dat ze al 6000 handtekeningen heeft ontvangen voor haar actie. Ze is daar blij mee. Een radioverslaggever pikt dat op en houdt de microfoon onder haar neus met de vraag: u heeft nu zesduizend handtekeningen, hoeveel hoopt u er totaal op te halen? Gretta antwoord lachend: nou, ik wil er wel zesmiljoen! Zowel verslaggever als Gretta schateren het uit.

Het is nooit leuk om een grap uit te leggen, maar voor verdorde, duistere, gitzwarte geesten die hierin een verwijzing naar de holocaust zien: het getal 6miljoen is dus een verduizendvoudiging van 6duizend. Ja? Ze wil er dus zoveel mogelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Carlos

Het is niet alleen die zes miljoen grap, hier ergens bovenaan zei ik al: “hier zouden de nederlandse joden eens moeten gaan kijken: ” vind ik nogal verdacht. Alsof je als jood sowieso verantwoordelijk zou zijn voor daden van Israel?”

Het kan haar simpelheid zijn, of haar onvermogen zich duidelijk uit te drukken, of het is toch echt een soort haat jegens joden.

Ik ben niet iemand die overal de holocaust erbij haalt, maar het getal 6 miljoen is net zo bekend als het cijfer 911, en daar denk je aan ook al is het een split second vlak voor dat je het eruit floept. Ik althans wel, maar misschien ben ik wel een gestoorde neuroot die razendsnel verbanden legt en moet ik deze dame op leeftijd niet zo afkraken op haar rommeligheden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 pablow

Ik schreef dat hierboven al eerder,
maar waarom hoor ik nooit iemand over lee mayors, de man van 6 miljoen ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Carlos

The Bionic Woman and Six Million Dollar Man

Bionic Woman, ’n nieuwe job for Gretta…?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Pick

Zij is heel lekker! Helaas vinden de Kazaa-archieven alleen de tv-tune van haar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 jacco

Als Gretta de ‘instabiele vrouw’ is die ze lijkt, en dat komt straks eens naar buiten doet ze de goodwill die ze voor de Palestijnen wil kweken juist schade. Met haar staan dan ook de Palestijnen voor lul. Verdienen ze ook niet. En dat is dan weer koren op de molen van extreem-rechts in Israël.

Onthoudt het kan altijd erger.

(Off topic: Dat het altijd erger kan staat in een prachtige scene in het laatste boek van Tom Lanoye Boze Tongen, ik doel op de scene in de aula van het uitvaartcentrum, iemand gelezen? met welgemeende excuses voor de offtopic)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Carlos

Over Lanoye? Nee niet gelezen, is het grappig?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 jacco

u zou het moeten lezen, maar nu weer ras on topic!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 mark

Inderdaad Pablow, Lee Mayors moet goed balen dat iedereen het altijd over die andere man van 6 miljoen heeft
http://www.actionfiguresspain.com/wwiileaders/hitler.htm……

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Pick

Effe de draad weer oppakken.

“hier zouden de nederlandse joden eens moeten gaan kijken”: vind ik nogal verdacht. Alsof je als jood sowieso verantwoordelijk zou zijn voor daden van Israel?

Of Gretta heeft haar buik vol van de Nederlandse joden die al hun macht in de pers aanwenden om haar in een kwaad daglicht te stellen. Ook wel salon-joden genoemd (vrij naar salon-socialisten). Beetje vanuit hun makkelijke stoel commentaar leveren op Gretta die met haar hakschoentjes in de modder staat!

Zo kun je die opmerking ook uitleggen. Maar als je perse WILT, kun je er ook anti-semitisme in lezen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Vasquesz

Ik had “hier zouden de nederlandse joden eens moeten gaan kijken” dan ook gelezen als: “hier zouden de nederlandse joden die iedere kritiek op israel afdoen als antisemitisme eens moeten gaan kijken” en niet als “hier zouden de nederlandse joden eens moeten gaan kijken wat hun volk aan het doen is”.
Ook vermoed ik bij Gretta geen antisemitische drijfveren. Wel weet ik uit ervaring dat je soms door woede over de Israelische misdaden verblind kunt raken voor misstanden aan de andere kant. ook denk ik dat deze kwestie het hebben van een echt genuanceerde mening haast niet meer toelaat – daarmee zet je jezelf zowat buitenspel. Alleen keiharde opmerkingen over en weer lijken nog te kunnen (ik weet er, nogmaals, zelf alles van. da’s ook de reden dat ik me een tijdje buiten discussietjes over dit onderwerp heb gehouden*. daarnaast was het uitroken van gristenen bij Tonie de laatste tijd natuurlijk veel leuker).

*It is I, voorheen Lava

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Pick

Hey Lava! Keiharde opmerkingen over en weer, daar kan ik me wat bij voorstellen.

– Ik kan me heel goed voorstellen dat jonge Palastijnen zichzelf opblazen op een Israelische marktplaats.
– Ik kan me heel goed voorstellen dat het Israelische leger met genoegen Palestijns dorp platbulldozerd.

Maar beide situaties maken het leven daar toch wat oncomfortabel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Pick

Fuck! Ik krijg wat van die Auto-BR!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Carlos

Lava is tegenwoordig Vasquesz…
mijn hemel er verandert tegenwoordig wel veel… Maar, goed dat je het er even bij zegt.

Jij hangt de ramkoers aan, eerder zei ik dat die in principe wel een doorbraak kan forceren, maar ten koste waarvan allemaal? Ik ben benieuwd naar je eigen ervaring met israelische misdaden, gewoon omdat ik oprecht nieuwsgierig ben.

Die Auto-BR mag wat mij betreft standaard ingevoerd worden, maar dat zijn technische zaken waar ik me tot op heden niet in heb verdiept. Grobbo weet daar meer van maar die is al dagen spoorloos.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Pick

Oooo, is dat Grobbo? Die man de zojuist gevonden is en al twee jaar dood blijkt te zijn?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Grobbo

Sorry jongens en meisjes, ik was even in de bezette gebieden om al die stumperds daar een hart onder de riem te stekn.

En ik mag wel zeggen dat Yasser een alleraardigste man is die een ontzettend mooi en groot huis heeft met gouden badkamer-kranen.

En over Sharon ook geen onaardig woord, ook dat is een hele lieve meneer die alleen maar het beste wil voor zijn volk.

Hehehe… dat waren grappen dusch, en ik zal binnenkort eens even kijken naar de autobrrrrrr…

… dus als de comments het even niet doen dan weet je wie dat heeft gedaan…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Grobbo

test

test

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Grobbo

Hopsakee, dat viel wel mee. Ik zal ook nog even mijn mening geven over het geheel:

Beide zijden moeten kappen met geweld. De israeli’s moeten weg uit de bezette gebieden, er moet een palestijnse staat komen, die actief door Israel gesteund wordt, zowel op het gebied van inlichtingenwerk als ook qua defensie, zodat zij geen leger nodig zullen hebben (althans niet iets waar de buren bang van kunnen worden).

Jerusalem moet een gedemilitariseerde stad worden zodat joden en moslims ongehinderd hun heiligdommen kunnen aanbidden, het bestuur laten we over aan de VN.

En als ze daar moeilijk over doen, dan dreigen we niet met een oorlog, maar met het overdragen van het bestuur van Jerusalem aan Disney. Moet je opletten hoe goed dat werkt.

En die mevrouw Duisenberg… tje, ik snap dat ze het erg vindt wat er gebeurt, en dat vind ik ook, maar dat enorm sentimentele dramatische gejank op tv stuit me tegen de borst.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Carlos

Daar sluit ik me bij Grobbo!
…en bedankt voor de automagische aanvinking van de Auto-BR!!

(nu maar hopen dat mensen hem niet in een reflex weer afvinken ;-) )

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 mark

“overdragen van het bestuur van Jerusalem aan Disney”

Bent u dan niet bang voor een Jihad om Palestijnen in de Disneytop te krijgen….. ;)
http://www.mecfilms.com/FIRM/disney.htm

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 jacco

Gretta zegt nu in het AD dat de bezetting van Nazi Duitsland minder erg was dan de bezetting van de palestijnse gebieden, maar dan wel zonder de jodenvervolging.

Het lijkt em duidelijk, als je meent zo de situatie daar een handje te moeten helpen ben je niet eens meer tactloos, je bent gewoon dom en hebt echt oogkleppen op.

Wat voor discussie is dit nu weer om oorlogen en bezettingen met elkaar te gaan vergelijken, Ziekelijk, kan niemand die vrouw tegen zichzelf in bescherming nemen?

http://www.ad.nl/artikelen/Nieuws/1042092556057.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 jacco

ik citeer nog even uit diezelfde krant:

De spanningen tussen de delegatieleden waren vanaf de eerste dag van het bezoek aanwezig. Toen werd duidelijk dat de onverwacht grote mediabelangstelling vooral draaide om Gretta Duisenberg. Die dacht haar naam en mediabekendheid te kunnen gebruiken om meer aandacht te krijgen voor de trieste situatie van het Palestijnse volk onder de Israëlische bezetting. Maar gisteren vloog deze controversieel verkregen bekendheid als een boemerang terug in het gezicht van Duisenberg: net niet antisemitische opmerkingen in Gaza, begrip voor motieven van zelfmoordterroristen, het klakkeloos overnemen van Palestijnse propaganda, een kritiekloze houding tegenover de Palestijnse Autoriteit en een eenzijdige anti-Israëlische houding, vormden samen met de ‘onjuiste informatie over het gebruik van diplomatieke paspoorten’, een explosief mengsel dat gisteren tot ontploffing kwam.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Grobbo

Ach, ik vind het sympathiek dat Wimpie zijn vrouw een mening gunt, dat wel, maar je moet elkaar toch ook beschermen. Zelfs tegen die persoon zelf lijkt me…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Grobbo

Hulde voor de pagina trouwens Jacco, alleen ‘Killing an Arab’ op de achtergrond is een tikkeltje dubieus, maar daardoor ook wel weer op z’n plaats.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 jacco

dank grobbo, u bent de eerste die het hoort, en ja dubieus, maar dat is nou net de punt, die hele reis van haar is dubieus

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Carlos

Ha, “Killing the Arab” ?
Ik dacht dat het gewoon een onschuldig melodietje was dat je geript had van zo’n mooie Mahir-achtige oosterse webpage?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Grobbo

Komkom Carlos, ook jij kent dat nummer van The Cure:

Standing on a beach
With a gun in my hand
Staring at the sea
Staring at the sand
Staring down the barrel
At the arab on the ground
See his open mouth
But hear no sound

I’m alive
I’m dead
I’m the stranger
Killing an arab

I can turn and walk away
Or I can fire the gun
Staring at the sky
Staring at the sun
Whichever I choose
It amounts to the same

Absolutely nothing

I’m alive
I’m dead
I’m the stranger
Killing an arab

Feel the steel butt jump
Smooth in my hand
Staring at the sea
Staring at the sand
Staring at myself
Reflected in the eyes of
The dead man on the beach

The dead man
On the beach

I’m alive
I’m dead
I’m the stranger
Killing an arab

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Carlos

Inderdude, maar dat achtergrond gepingel deed ff geen belletje ringelesteijen.

(Iemand overigens Tonie al ergens in een reactieforum tegengekomen?, het kan toch niet waar zijn dat ie nu opeens een sociaal leven buiten de deur heeft ontwikkeld?)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 Pick

Ik kan tot nu toe nog alleen maar huilen wanneer ik de naam Tonie hoor. Boehoehoe… Ik mis m zooooooo…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 jacco

Mijn hedenspam waarvoor excuses, maar het is dan ook hyperexclusief en officieel offtopic:

http://luister.heftklammern.net

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Verbal Jam

Even terug naar de eerste reactie van Pick: als we Gretta op argumenten gaan pakken blijft er helemáál niks meer van haar over.
Voor de rest van mijn bijdrage aan de discussie over het Israëlisch-Palestijns conflict ga ik toch echt naar mijn eigen site verwijzen, want ik *blijf* aan het typen zo! ;-)
Zie met name alhier:
http://www.verbaljam.nl/index.php?itemid=81
http://www.verbaljam.nl/index.php?itemid=107
En verder natuurlijk de nodige Gretta-stukjes ook op VJ de afgelopen week.
NB: dit is geen poging tot onbeschaamde zelfpromotie, maar het verbinden van de verschillende discussies die her en der worden gevoerd. Nog meer links waar deze plaatsvindt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Carlos

Geen probleem, meneer Jam.
Goed intitiatief dat verbinden van discussies, maar ikzelf had de discussies op uw site al een tijdje door.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 jacco

meneer jam, dat stukje over die huilende palestijnse dame, treffend, dat was PUUR theater en propaganda, vandaar ook de chador, dat mens lachte zich daaronder natuurlijk slap

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 Carlos

Ja we zullen het wel nooit zeker weten, maar als de camera erop afloopt, gooit die palestijnse vrouw theatraal wat zand in de lucht en troost Gretta plichtsmatig. Het leek wel een Openlucht Museum of het Archeon met vrijwilligers van het amateur-toneel.

Maar goed dankzij deze heisa, putten wij ons uit in onzinnige details terwijl de bloederige impasse hetzelfde blijft…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 jacco

ziehier de schade die ze aanricht, al krijgt de pers straks natuurlijk de schuld…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 Pick

Wat ik wel weer netjes vond van de media, is dat iedereen het had over “De Israelische bezetting is erger dan de WOII, UITGEZONDERD DE HOLOCAUST.” Dat was haast aandoenlijk, ze hebben dus wel een schuldgevoel aan de voorgaande berichtgeving overgehouden.

 • Vorige discussie