Quote van de Dag: Schijncatastrofes

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Laat Leterme strompelen naar de volgende verkiezingen en blijf hopen dat je een ander (de Franstaligen, het federaal bestel) daar de schuld van kunt geven. Het grote vacuüm van non-beleid moet intussen weggestopt worden achter schijncatastrofes. In Leterme I heeft de crisis het bestuur vervangen.

In een messcherpe analyse laat De Morgen weer eens zien de beste krant van Vlaanderen te zijn.

Reacties (2)

#1 Martijn

Ik heb het ook al op Sargasso gezegd: dat hadden ze kunnen weten in België. Want van wie was Leterme uitermate gecharmeerd? Van onze eigenste JPdeMP. En wat is diens modus operandi? Inderdaad: een combinatie van crises en non-beleid, waarbij hij er op de een of andere manier in slaagt zelf buiten schot te blijven.

  • Volgende discussie
#2 gronk

Maar, erm, is dat niet het probleem van de huidige tijd? Dat sociaal-economisch zo’n beetje alles OK is; zelfs de recessies zijn tegenwoordig verprozacd. Natuurlijk, ‘het volk’ gaat nu meteen bleren dat er van alles niet goed is, maar zolang d’r niet iedere avond gereld wordt is er ten opzichte van twintig jaar geleden niet zo gek veel veranderd. Vanuit politici bezien dan.

Ondertussen bakkeleien vakbonden, werkgevers en politici over de vraag of er nu met 65, 67 of 70 jaar met pensioen moet worden gegaan. In 2040.

Dus ja, als je daadwerkelijk iets wilt veranderen, en eindeloos polderen lukt niet, dan zul je een crisis moeten uitlokken.

  • Vorige discussie