Quote van de Dag: “…”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“…”

De reactie van de AIVD op de vraag van de rechter of de AIVD Telegraaf-journalisten nog steeds afluistert was veelzeggend. Of niet natuurlijk.

Reacties (3)

#1 Peter de Groot

Het gebruikte systeem bleek corrupt

  • Volgende discussie
#2 Oscura

Juul P. maakt t mij als oud-journalist erg moeilijk met zijn oorlogskoppen en zijn totaal niet neutrale woede, maar ik geef toe: de AIVD gaat toch echt zijn boekje te buiten en deze rechtszaak gaat alle journalisten aan. Wat nu is gebeurd kan niet in een rechtsstaat. Het ligt in t verlengde van de totalitaire staat waarin wij steeds meer beginnen te leven (rookverbod, EPD, registratie middels OV Chipkaart, vingerafdruk-database enz enz).
Als dit de Volkskrant was overkomen, is mijn stelling, dan zou er voorzichtiger door de (hoofd)redactie zijn gereageerd en zouden er veel meer mensen daar buiten opstaan tegen deze brute ingreep van de overheid. Want laten we dat niet vergeten: de AIVD wordt aangestuurd door Balkenende en co.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 vandyke

Het kost mij erg veel moeite om mensen serieus te nemen die het rookverbod zien als een onderdeel van een steeds totalitairer wordende staat.

Het is de versimpeling van een denken, wat je heel veel ziet tegenwoordig, die zoveel mogelijk (verschillende) dingen, waar ze het niet mee eens zijn, op een hoop gooien en daar een etiket opplakken. Klaar.

Drie zaken worden op een hoop gegooid door #2:

-De overheid die haar geheimen -al dan niet terecht- beschermd.
-De overheid die met steeds meer maatregelen komt die de privacy -al dan niet terecht- aantast.
-De overheid die met maatregelen komt die de gezondheid, verkeersveiligheid etc. bevorderd. Ook hier geldt dat iedere maatregel te bediscussiëren valt.

Door alles maar als één te beschouwen en -daardoor- iedere maatregel maar als een complot te zien, vertroebel je iedere discussie.

  • Vorige discussie