Quote du Jour – Peón de Washington

klik voor een duidelijker beeld van mijn plannenIn het altijd gezellige televisieprogramma Aló Presidente reageerde Hugo Chávez eindelijk op de niet aflatende stroom verdachtmakingen uit het Koninkrijk der Nederlanden en zei hij dat de Nederlandse minister van Defensie Henk Kamp een pion van Washinton is. Volgens Chávez passen de ‘leugens’ van Kamp in de ‘wereldwijde campagne’ van de Verenigde Staten tegen hem. Chávez zei dat Venezuela en de Nederlandse Antillen juist ‘goede buren’ zijn. De president zei ook dat Kamp aan de Amerikaanse campagne tegen Venezuela meedoet omdat de minister ‘een man van de extreem rechtervleugel is’. (antillen.nu)

Quote du Jour Chávez als matroosChávez protagonizó un nuevo ataque pero ahora contra el ministro de Defensa de Holanda, Henk Kamp, para quien dijo que era mentira que su gobierno tenga planes para “invadir” el Caribe holandés y lo acusó de ser “peón de Washington” por avalar esa “mentira”. (cronica.mx.com)

Update smullen van opklop-journalistiek pur sang: Netwerk over het Venezolaanse gevaar, inclusief extragratis archiefbeelden van de Falklandoorlog met extraspannende filmmuziek (Netwerk, maandagavond 20.31) .

 1. 4

  Inderdaad beide erg geschikt, hoewel ik de tweede persoonlijk leuker vind.
  En voor de grap eens On-topic: Ik geef hem gelijk. Angst is in de VS al sinds jaar en dag het belangrijkste wapen, en Nederland begint ook hard die kant op te gaan.

 2. 5

  Tsja, best prima dorpsgek die Chavez. Hij denkt dat Amerika een basis op aan het bouwen is op de Antillen om Venezuela te beschieten, en dan zou de dreiging een excuus zijn om tot aktie over te gaan.

  #4 Ja dude, Ulrich Beck is ook niet gek.

 3. 7

  @DP: Nee niks, eten wellicht?. Zullen we hier eens een weddenschap afsluiten, if you like. Binnen een jaar vanaf nu is Chavez..dood..gewipt..of anderzijds van het toneel verdwenen. Indien U dat niet kunt aannemen, zetten we er een flesje geestrijk vocht van een zekere kwaliteit tegenover..right?

 4. 8

  Ik sluit niet uit dat ie erover een jaar nog zit. Maar ik zou het een beetje een oneerlijke weddenschap vinden als ik moest volhouden dat ie er zeker een nog minimaal een jaar zit. Want ze moeten hem al een tijdje hebben. Er was vorig jaar nog een poging tot staatsgreep of zo iets.

  Heeft er overigens al iemand bewijs gezien dat Chavez graag onze mooie eilandjes wil hebben ? Ik hoor het alleen maar die blaaskaken op den haag vandaag zeggen.

 5. 12

  Inderdaad Jip, hij mag de Antillen hebben, dan zijn wij van Pechtold af. Hiep hoi.

  Chavez is binnenlands ook erg ongeliefd. De Venezuelaanse upperclass mot hem niet. Zo wordt het wel lastig, maar ik denk dat hij het nog wel even volhoudt. Het schijnt dat socialisme en US bashing het weer helemaal is in Zuid Amerika dit jaar. Vraag maar aan Bachelet en Morales.

 6. 16

  Even zonder dollen Carlos: Onlangs las ik 80 % popular support en 60 percent intended vote (er is een marge, is uit mijn mouw) maar is het nog steeds niet zo dat in landen zo “newborn” de upperclass, vanwege de grote economische belangen, uiteindelijk de dienst uitmaken.

  Als deze wellicht goedbedoelende (ik twijfel) man doorgaat op zijn pad is hij caltgesteld voor het jaar om is, wedden (heb er nog een te goed btw:)?

 7. 18

  Ik denk dat ie het nog wel een jaartje redt hoor, z’n ster lijkt nog steeds rijzende.

  Het is wachten op zijn analyse van Netwerk: het extreemrechtse propagandaprogramma van Nederland.

 8. 20

  ..en het is een leuke afleidingsmanoeuvre voor alle teringzooi die het kabinet hier heeft gemaakt.
  Vragen stellen in de Kamer, pfff…. wie is hier de dorpsgek?

 9. 22

  Chávez lijkt een aardig potje te kunnen schaken. Volgens mij heeft hij een hekel aan een patstelling en ziet hij in dat pionnen gevaarlijk uit de hoek kunnen komen.