Quote du Jour | OOK U

Quote du JourZij zijn onze grootste doelgroep. De ouderen worden hard gepakt in hun koopkracht, de woede is groot. Maar we zijn geen one issue-partij: GroenLinks heeft ook niet alleen een mening over het milieu. Onze naam, Onafhankelijke Ouderen en Kinderen Unie, bewijst dat er geen generatieconflict is.”

Jazeker, hij is terug: Jan Nagel. Ditmaal bestormt hij Den Haag onder de vlag van de ouderen, en toont met onwrikbare logica aan dat er geen generatieconflict is. Lees beslist even het korte interview in de Volkskrant en vergaap u aan de fraaie collectie open deuren die door deze politieke opportunist worden ingetrapt. Een paar populaire standpunten, vooral niet te radicaal zijn, en een keuze voor een duidelijke “doelgroep” en voila: Een nieuwe partij.

Nu alleen nog een charismatische lijsttrekker.

 1. 2

  Die quote is inderdaad te dom om te poepen, maar de rest valt wel mee.

  En op zich niet onterecht dat hij Borghouts aanhaalt als voorbeeld van hoe het niet moet. Of die man heeft een neus om ergens te gaan zitten waar zich een ramp voltrekt, of hij heeft er debet aan. En dat terwijl hij altijd in de schaduw opereert. Ik zou zeggen: goed illustratief voorbeeld voor zijn punt.

  Ennuh: “vergaap u aan de fraaie collectie open deuren die door deze politieke opportunist worden ingetrapt.”; wat is de hedendaagse politiek anders dan dat?

 2. 3

  Als ik de situatie van de gepensioneerde vergelijk met die van hen die nu werkloos zijn/worden, denk ik dat de gepensioneerden niet veel te klagen hebben. Niet dat ze niet mogen klagen, vooral doen, maar er zijn mensen die het slechter hebben dan zij en die hoor ik nog niet!

 3. 5

  Ha gezellig, een generatietopic. Waar blijven de babyboomers/65-plussers met hun obligate ‘maar wij hebben vanaf ons 15e gewerkt en dus kan iedereen verder de tering krijgen’-meninkjes?

 4. 6

  Wat bedoel je gronk ? Ik ken een hoop 60plussers die graag ruimte voor jongeren willen maken. Maar het mag niet! Of moeten ze blijven doorwerken zodat jij niet kan doorstromen ?
  ;-)