Quote du Jour – Hard en mannelijk

Quote du Jour,,Zulke tegenstanders kun je op het WK ook tegen komen. Als je niet tegen dergelijk spel kan, dan heb je als voetballer een groot probleem. Ik vind dat we ons beter tegen het harde spel van Australië hadden moeten wapenen. Er is niets mis met hard en mannelijk voetbal’’ (AD.nl), aldus bondscoach Marco van Basten na de oefeninterland tegen Australië waarbij Wesley Sneijder, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst blessures opliepen. Door deze blessures is er onzekerheid ontstaan over de (juiste) samenstelling van Oranje.

Maar heeft ditzelfde harde en mannelijke voetbal niet juist een einde gemaakt aan de glansvolle carrière van de nog-zo-veel-meer belovende spits Marco van Basten? Of waren het de artsen die zijn enkel hebben verprutst?

 1. 8

  Nou ja zeg, als ze je benen zijdelings doorzagen kan je toch lastig spreken over aanstellen. De Australiërs hadden weinig in de melk te brokkelen behalve spelers de wedstrijd uittrappen.

 2. 9

  Eeeh,…*zich voorzichtig tussen blijkbaar chronische voetbalnononono’s begevend*,..enkelblessure v. Basten is door éigen schuld ontstaan in een uitwedstrijd tegen Groningen.

 3. 10

  @Meneer Tim: Maar dat kan dus tijdens het WK ook gebeuren. De Joegoslaven hebben nu gezien hoe het moet!

  @Carlos: Ik dacht dat van Basten zijn eeuwige blessure te danken had aan een domme overtreding op een Groningenspeler (of Utrecht ofzo) in een onbelangrijke competitiewedstrijd, die hij verder moest uitspelen omdat er al twee keer gewisseld was.

 4. 11

  Ik heb me geergerd aan de schoppartij van Australie, net als bij Kameroen. Wordt er van te voren niet door de coacjhes overlegd dat ze hun spelers moeten instrueren dat het gaat om een vriendschappelijke wedstrijd die bedoeld is om te oefenen? Ik had er gelijk geen zin meer in. Het is dat ik al 4 euro heb geinvesteerd in een oranje hoed (voorzien van 3 ballen) anders keek ik niet eens meer.

 5. 13

  Want : wie was (is) de bondscoach van Australië ? Hiddink ? Bij elk WK regelt NL z’n eigen ondergang, meer is er niet aan de hand. Volgend onderwerp ! “Hugo Borst” is nog vrij.

 6. 14

  Ooit gehoord van fair play? De Australiërs gingen gewoon te ver en ze werden niet hard genoeg gestraft. Overgens heeft die rode kaart amper gevolgen, dus dat is ook weer een litteken erbij voor Nederland. Misselijkmakend zo bij een OEFENinterland.

 7. 15

  Snap niet waarom zo’n wedstrijd in de week voor het WK wordt gepland en dat Van Basten met zijn eerste keus opdraaft. Nu zitten we dus met drie Wayne Rooneys en een half geblesseerd middenveld. Bedankt Hiddink. Hopelijk gaat hij al in de eerste ronde down under. Ellende (zakelijk en prive) dat is wat ik deze man toewens.

 8. 16

  Enge mannen uit eigen land. Ellende. En Evert Ten Napel die uitroept : “O o o o o o o Nederland !” (cf. het doelpunt van Egypte op het WK ’90). Palermo à go-go, en dan wat later dat spuugincident tegen Duitsland, als herinnering aan de blote kont van Koeman op het EK twee jaar eerder. Héél verkwikkelijk, altijd, die WK histories van NL. Je zou er die paar matchen mooi voetbal nog bij vergeten.

 9. 17

  Eigen schuld dikke bult zou ik zeggen. Aussies zijn nu eenmaal gewend dat je moet knokken, wil je uberhaupt een kans hebben (meestal worden ze onderweg genaaid door Zuid-amerikanen). Makkelijk om de schuld bij Hiddink (of van Basten) te leggen. Het zijn onze verwende multimiljonairs op het veld, die hadden moeten bedenken dat de Aussies hun overtredingen minder subtiel doen en daarop hadden moeten anticiperen.

  Overigens heb ik ook al wat aussies gesproken die de match gezien hebben en bij hun voert het gevoel dat hollanders aanstellers zijn de boventoon.

 10. 19

  @ Ruud Oost: Eerder denk ik er aan. als ultimum remedium, voetballiefhebber te worden om eens een daad te stellen tegenover al dat gezever over het gevaar van de Islam.

 11. 20

  Ik heb ooit van Basten met Milan tegen Tottenham mogen bewonderen. Vriendschappelijk,…in Londen. Aan het begin van het seizoen. Milan was net 1 week in training! Het werd 0-0 dacht ik. Van Basten kreeg bij z’n wissel een staande ovatie. Schoonheid is ongrijpbaar en niet in woorden uit te drukken.

 12. 23

  Vond overigens het artikel van Hugo Borst in AD en commentaar in Studio Voetbal ”spot- on”! Het ontbreekt Kluivert blijkbaar aan ”sturende begeleiding”. Advocaat Foortse voorop! Niét te gelóven dat je je protégé met dát boekje en dié kaft aan de wolven in Hilversum blootstelt! Arme Patrick!

 13. 25

  Ruud Oost: Zij gerust, Nog minder dan een maand en dan begint de Tour weer! Sterker nog, nog minder dan een maand en dan is de Tour hier (4 juli aankomst in Valkenburg)!

 14. 27

  Tja, zeg dan meteen dat je niet van sport houdt… Ook in dat geval nog voldoende keuze. De Tour zie je maar op een paar zenders, dus je kunt op meer dan driekwart van de zenders andere dingen zien. Met het WK voetbal is de keuzevrijheid ietsje kleiner… Op de 1 of andere manier moet dat altijd op bijna alle zenders tegelijk worden nabesproken.